Kundeservice

Praktiske opplysninger

Sjekkliste til din reise

Min Booking - hold styr på din reise

Logg inn på Min Booking her

Nedenfor får du svar på 10 av de spørsmålene som vi oftest blir stilt av gjestene før avreise. Det kan også fungere som en sjekkliste slik at du kan sikre deg at du får en best mulig start på ferien :-) 

 

1. Reisedokumenter

Ved bestilling har du mottatt alle dine reisedokumenter på den mailadressen du har oppgitt ved bestilling. Det er forskjell på hvilke og hvor mange reisedokumenter du mottar avhengig av om du kun har bestilt opphold eller om du har bestilt en pakkereise. Nedenfor kan du se hvilke reisedokumenter du har mottatt. 

Kun opphold - Her har du mottatt en mail med en vedlagt regning samt en hotell-voucher/oppholdsbevis. 

Pakkereise - Ved bestilling av en pakkereise mottar du en mail med vedlagt regning, flybillett og voucher/oppholdsbevis. Hvis du har lagt til leiebil i din bestilling mottar du en mail fra Auto Europe med vedlagt bilutleie-voucher. 

Mangler du dine reisedokumenter kan du finne dem ved å logge inn på Min Booking her.

2. Flyreisen

Har du bestilt en pakkereise med fly kan du ha en lang rekke spørsmål. Det kan f.eks. være om innsjekking online på flyselskapets hjemmeside, bagasjeregler og mye mer. Derfor har vi samlet all relevant informasjon om flyreisen under vår FAQ om flyreisen, slik at du kan få en best mulig start på din ferie. 

Les vår FAQ om flyreiser her.

3. Bilutleie

Har du ved bestilling av din pakkereise også bestilt en leiebil har det blitt sendt en bilutleie-voucher direkte til den mailadressen du oppgav ved bestilling. På mailen din vil du motta en egen mail med viktig informasjon om bilutleie ca. 18 dager før avreise. Her anbefaler vi deg å lese grundig gjennom din voucher, samt å lese vår generelle informasjon om bilutleie samt vår FAQ om bilutleie.

4. Transport

Har du ved bestilling av din pakkereise bestilt transport, har du blitt tilsendt en voucher direkte til den mail-adressen du oppgav ved bestilling. Du vil også motta en mail med viktig informasjon om transport ca. 3-4 dager før du skal reise. Vi anbefaler deg å lese grundig gjennom både denne mailen og voucheren din. Har du spørsmål om transport kan du lese vår generelle informasjon om transport samt vår FAQ om transport

5. Ankomst og avreise

Kan jeg ankomme tidligere enn normal innsjekkingstid? Kan jeg ankomme senere enn normal innsjekkingstid? Begge deler kan ofte la seg gjøre så lenge du har informert feriestedet på forhånd. Men vi gjør oppmerksomme på at begge deler skal bekreftes direkte til deg, og at det kan være vanskelig å sjekke inn tidligere enn angitt. Du finner feriestedets kontaktopplysninger på oppholdsbeviset/voucheren som du mottok ved bestilling. Sørg for å informere feriestedet hvis du ankommer utenfor det normale tidspunktet for innsjekk. 

Du kan ofte være heldig og kunne benytte feriestedets fasiliteter (f.eks. basseng og hage) hvis du ankommer tidligere. Les også våre generelle FAQ samt våre FAQ om boligformer/overnatting for mer informasjon. 

6. Håndklær, sengetøy m.m. i feriehuset

Informasjon om håndklær, sengetøy m.m. finner du i oppholdsbeviset ditt, som du mottok som pdf-fil sammen med din bekreftelse. Du kan også hente oppholdsbeviset ditt ved å logge inn på "Min booking". 

 NB! Noen steder er det mulig å kjøpe ekstra skift av håndklær og sengetøy i løpet av oppholdet. Dette vil også fremgå under "Rabatter, tillegg og gebyrer" på hjemmesiden under ditt valgte hotell/leilighet, samt på ditt oppholdsbevis. 

7. Innkjøp på veien til feriehuset

Hvis du har bestilt en leilighet eller en villa vil du kanskje ha behov for å kjøpe inn litt mat- og drikkevarer før du ankommer. I Italia er butikkene åpne på lørdagene som på alle andre hverdager, dvs. at det er åpent til rundt kl. 20:00, noen ganger med en paise midt på dagen. Søndagsåpent er fortsatt forholdsvis sjeldens utenfor de litt større byene og store kjøpesentre. 

8. Spennende forslag til ting å se/gjøre/besøke

Mangler du inspirasjon til din ferie kan du finne den på vår online blogg om reiser til Italia eller under fanebladet "Utflukter" under hvert reisemål. Du finner ditt reisemål/feriehus ved å benytte søkefeltet øverst til høyre her på hjemmesiden. 

Du kan også forhåndsbestille mange opplevelser hjemmefra hos Viator her.

9. Bordbestilling på restauranter

In-Italia bestiller ikke bord på restauranter. På bloggen vår finner du utvalgte restaurantanmeldelser og masse god reiseinspirasjon til din ferie i Italia. Besøk bloggen her

10. Lokaltransport / offentlig transport

Har du enda ikke bestemt deg for hvordan du vil ankomme feriestedet anbefaler vi deg enten å leie en bil her, eller å lese vår FAQ om lokaltransport

Min Booking - hold styr på din reise

Logg inn på Min Booking her

Under Min booking har vi samlet alt du behøver for å holde styr på din reise. Her kan du:

  • Finne relevant bestillingsinformasjon
  • Se og skrive ut alle dine dokumenter
  • Se din betalingsoversikt
  • Kansellere din bestilling
  • Ta direkte kontakt med hotellet
  • Bestille en leiebil eller transport 
  • Bestille ekstratjenester
  • Finne svar på spørsmål om din reise

Logg inn på Min Booking her.
 

Les vår FAQ om bli 100% forberedt til ferien

Det kan oppstå mange spørsmål i forbindelse med en ferie - det vet vi bedre enn de fleste. Derfor har vi her på hjemmesiden forsøkt å svare på alle tenkelige spørsmål i vår FAQ. Så er du i tvil om noe finner du det her. 

Les vår FAQ her.