Kundeservice

Praktiske opplysninger

Velkommen til vår side med generell informasjon (FAQ = Frequently Asked Questions) om flyreiser med In-Italia. Her finner du de oftest stilte spørsmålene og praktisk informasjon om din reise med fly til Italia

Ofte stilte spørsmål om:

 

Avbestilling

Når du har bestilt en flybillett sammen med dit opphold og evt. leiebil kan IKKE flybilletten avbestilles da den er utstedt til det/de navnene du har oppgitt ved bestilling. 

Assistanse på flyplassen

Ønsker du assistanse på flyplassen bes du kontakte oss slik at vi kan gi flyselskapet og/eller flyplassen beskjed om dette. 

Bagasjeregler / håndbagasje / ekstra bagasje / spesialbagasje

For bagasjeregler - deriblant vekt og tillatte mål på både håndbagasje og innsjekket bagasje - henviser vi til flyselskapets hjemmeside. Her finner du også informasjon om håndbagasje, ekstra bagasje og spesialbagasje.

Vi gjør oppmerksomme på at du ved bestilling av en reise inkl. fly alltid kan se om bagasjen er inkludert, eller om den skal kjøpes hos det enkelte flyselskapet. Såfremt In-Italia skal foreta bestilling av innsjekket bagasje, ekstra bagasje eller spesialbagasje pålegges dette et servicegebyr i henhold til våre betingelser. Husk å dobbeltsjekke om du har innsjekket bagasje, slik at du ikke evt. må betale ekstra dyrt for det når du står på flyplassen!

Barnestol / sportsvogn / barnevogn

Du kan gjerne ta med barnestol, sportsvogn eller barnevogn på flyreisen din, og de skal innsjekkes som stor bagasje. Avgengig av hvilket flyselskap du skal reise med må du betale en serviceavgift for å sjekke inn din barnestol, sportsvogn eller barnevogn. 

Barnepriser / barnerabatter

De fleste flyselskaper gir barnerabatter og for spesifikk informasjon om dette henviser vi til flyselskapets hjemmeside. Når du bestiller en reise inkl. fly med In-Italia, og du har oppgitt alderen på dine barn, vil barnerabatter alltid være fratrukket den prisen du ser i søkemotoren.

Innsjekking på flyplassen

Innsjekking på flyplassen er avhenig av hvilket flyselskap du skal fly med til din destinasjon. Du kan i de fleste tilfeller sjekke inn ved skranken på flyplassen når du leverer bagasjen din. Her skal du bare fremvise passet ditt og du vil da få utlevert boardingpasset ditt. Avhengig av hvilket flyselskap du skal fly med vil flyselskapet i enkelte tilfeller sende flybilletten direkte til din mail. Det kan også være at du har sjekket inn online hjemmefra, og selv har printet din billett eller har den på mobiltelefonen. Du kan også bruke automatene på flyplassen. Her skal du bruke det referansenummeret som står under "Flyreise" i den bestillings-referansen du har mottatt ved bestilling av din reise. I ganske få tilfeller vil In-Italia sende flybilletten din til din mail.

Flybilletten

Om du mottar en flybillett er avhengig av hvilket flyselskap du skal fly med. I dag er det ikke alle flyselskaper som sender flybillettene videre ved bestilling, så din flybillett vil alltid være knyttet til den bestillings-referansen du har mottatt ved bestilling av din reise. Her finner du under "Flyreise" din referanse (GDS) til flyreisen. Denne kan du bruke til å logge deg inn på flyselskapets hjemmeside og sjekke inn online eller printe ut din flybillett.

Kan du ikke sjekke inn online kan du finne din bestillings-referanse/PNR hos Travelport eller Amadeus, som er globale flyreservasjonssystemer som In-Italia samarbeider med. Du skal bruke ét av de to referansenumrene som står under "Flyreise" på din In-Italia bestillings-referanse:

Flyselskapets ansvar / kompensasjon

For reiser til utlandet gjelder i utgangspunktet Warsawa-konvensjonens erstatningsregler for alle flyselskaper som er involverte i din reise. For flyselskaper som er registrert i et EU-land gjelder forordning 261/2004 om passasjerrettigheter. Eventuelle krav i henhold til denne forordningen skal stilles direkte til flyselskapet og ikke In-Italia. For mer informasjon om flypassasjerers rettigheter og spørsmål om kompensasjon henviser vi til Luftfartstilsynets flypassasjersider på www.flypassasjer.no, Forbruker Europa https://forbrukereuropa.no/ eller Forbrukerrådets sjekksider for flypassasjerer på www.forbrukerradet.no/fly/

Flytider og forsinkelser

Dine flytider vil fremgå ved bestilling av reisen og deretter av den bestillings-referansen du har mottatt ved bestilling. In-Italia informerer ikke om eventuelle flyforsinkelser og endring av flytider. Vi oppfordrer deg til å holde deg orientert på flyselskapets hjemmeside og avreise- og hjemreiseflyplassenes hjemmesider. Alle flytider er lokale.

Servering ombord

Det vil ikke være servering ombord på flyet med mindre annet fremgår på flyselskapets hjemmeside. Ønsker du at In-Italia skal bestille evt. servering ombord til deg pålegges dette et servicegebyr i henhold til våre betingelser. På visse flyreiser vil serveringen ombord være inkludert. Informasjon om dette finnes på flyselskapets hjemmeside.

Forsinket, mistet eller ødelagt bagasje

Har du mistet din bagasje, er den ødelagt, eller er den forsinket, bes du straks fylle ut en PIR-rapport på flyplassen (Property Irregularity Report). Det må du gjøre FØR du forlater bagasjeområdet. Du må kontakte flyselskapet eller den gjeldende handlingsagenten på flyplassen og få nødvendig dokumentasjon ifølge flyselskapets regler. For erstatning for forsinket, mistet eller ødelagt bagasje bes du kontakte ditt forsikringsselskap for ytterligere informasjon.

Graviditet og flyvning

Flyselskaper har forskjellige regler for når du kan fly hvis du er gravid. Vi henviser til hjemmesiden for det gjeldende flyselskapet, samt anbefalinger fra din egen lege.

Handikap-assistanse 

Har du bruk for assistanse grundet en funksjonshemming kan dette bestilles ved ankomst til flyplassen. Ansvaret for assistering av reisende med handikap hører under den enkelte flyplass i henhold til EU-forordningen. For mer informasjon om handikap-assistanse henviser vi til avreise- og ankomstflyplassenes hjemmesider.

Koffertmerking

In-Italia sender ikke koffertmerker, men vi oppfordrer deg til å merke koffereten din med navn og adresse.

Mellomlanding / flybytte

Når du bestiller en pakkereise med fly hos In-Italia kan du også velge en flyreise med mellomlanding/flybytte. I disse tilfellene er tiden som er satt av til mellomlandingen/flybyttet kalkulert slik at det er mulig for deg å komme deg fra det ene flyet til det andre på den flyplassen der du har din mellomlanding/ditt flybytte. Din innsjekkede bagasje vil også alltid bli videresendt av flyselskapet/handlingselskapet slik at du mottar den på din destinasjonsflyplass.

Møtetid på flyplassen

Vi anbefaler at du er på flyplassen senest 2 timer før take-off ved reiser innenfor Europa, og 3 timer ved lengre reiser.

Navneendring / feil i navn, kjønn eller tittel

Vennligst kontrollér alle flydokumenter med en gang du har mottatt dem. Det navnet du oppgir til In-Italia skal tilsvare det eksakte navnet i passet ditt. Samtidig skal navnene i passet ditt være i overensstemmelse med Folkeregisteret. Skal du foreta en navneendring, eller har du skrevet et navn, kjønn eller tittel feil ved bestilling, henviser vi til flyselskapet. Vi gjør oppmerksomme på at enkelte flyselskaper krever et gebyr ved navneendring. Bemerk også at dersom In-Italia skal undersøke og foreta en endring av navn, kjønn eller tittel vil dette bli pålagt omkostninger som kan strekke seg fra NOK 495,- per billett og helt opp til prisen på en ny flybillett + administrasjonskostnader.

Endring på flybillett / ombooking

Når du har bestilt din flybillett kan den ikke endres på uten videre. Ønsker du at In-Italia undersøker muilghetene for endringer av datoer, navn m.m. beregner In-Italia et servicegebyr på minst NOK 495,- per endring. Eventuelle ekstra gebyrer og omkostninger i forbindelse med ombooking/endringer samt evt. prisstigninger må du betale selv. Vi gjør oppmerksomme på at mange flyselskaper ikke aksepterer navne- og datoendringer på flybillettene. For regler om endringer henviser vi til flyselskapets egen hjemmeside. 

Innsjekking online

Enkelte selskaper tilbyr eller krever at innsjekking foregår online. Vi henviser til flyselskapets hjemmeside vedrørende regler for online innsjekking.

Pass og visum

Det er ditt eget ansvar at pass, visum, utreise- og vaksinasjonspapirer er i gyldig stand. Derfor skal du før avreise selv orientere deg om gjeldende regler for pass og visum på din destinasjon og eventuelle transitland (f.eks. ved mellomlanding). For pass- og visumregler henviser vi til utenriksdepartementets hjemmeside.

Setereservasjon

Du kan ikke foreta setereservasjon ved online bestilling av din reise hos In-Italia. Hos enkelte flyselskaper kan setereservasjon foretas etter bestilling. Dette vil fremgå ved onlinebestilling av reisen. Du må selv bestille setereservasjonen på flyselskapets hjemmeside. Til dette skal du bruke det referansenummeret som fremgår under "Flyreise" på din bestillings-referanse. Skal In-Italia foreta setereservasjon på dine vegne vil dette bli pålagt et servicegebyr i henhold til våre betingelser.

Taxfree

På flyvninger innenfor EU selges det ikke tollfrie varer. Men enkelte flyselskaper tilbyr fortsatt kjøp av varer ombord. Vi henviser til flyselskapets hjemmeside for kataloger og utvalg av varer som kan kjøpes ombord.

Ødelagt bagasje

Hvis din bagasje er ødelagt skal dette meldes omgående, og det skal fylles ut en PIR-rapport (Property irregularity report) på flyplassen. Vi gjør oppmerksomme på at du må kunne fremvise PIR-rapporten i originalform sammen med din bagasje-lapp. For erstatningskrav henviser vi til flyselskapets regler. Din egen reiseforsikring dekker også i enkelte tilfeller ødelagt bagasje.