Kundeservice

Praktiske opplysninger

FAQ: Ofte stilte spørsmål om bilutleie i Italia

I denne guiden om bilutleie i Italia har vi samlet informasjon basert på de erfaringene vi selv har gjort oss når vi reiser og har leid biler på reisemål i Europa. 

Informasjonen nedenfor skal derfor betraktes som "gode tips og råd om bilutleie" som vi håper du kan få glede og nytte av. 

In-Italia formidler bilutleie gjennom Auto Europe. Bestiller du en leiebil når du reiser med In-Italia anbefaler vi alltid at du leser grundig gjennom voucheren fra Auto Europe. Det er også viktig at du leser grundig gjennom leiekontrakten som du inngår med bilutleieren ved henting av leiebilen før du underskriver den. Du kan også lese mer om Auto Europe her med hensyn til bilutleie, i tillegg til at vi har laget en kort beskrivelse av de typene leiebiler du finner i søkemotoren hos In-Italia. 

Vi gjør oppmerksomme på at du ved henting av leiebilen skal ta med et internasjonalt kredittkort utstedt i førerens navn.

Vi vil løpende oppdatere informasjonen nedenfor, og har du et par gode tips andre vil kunne få glede av hører vi gjerne fra deg!

 

 

Ofte stilte spørsmål om:

 

 

Henting av leiebil

Er det nødvendig å ta med voucheren min når jeg skal hente leiebilen? Selve reservasjonsnummeret er nødvendig da en voucher fra Auto Europe inneholder informasjon om leiebilen, pris og andre spesifikke detaljer. Voucheren sendes på email sammen med reisebeviset fra In-Italia. Ved henting av leiebilen din skal du underskrive en leiekontrakt med det lokale bilutleieselskapet. Denne leiekontrakten beskriver hva bilutleien inkluderer og ikke inkluderer. Vær derfor sikker på at du kun aksepterer tjenester som du har bruk for og avviser produkter du ikke har bruk for eller ønsker. Auto Europe kan ikke refundere eventuelle omkostninger som er godkjent ved henting av leiebilen hos det lokale bilutleieselskapet.  Vi gjør oppmerksomme på at voucheren din ikke er en leiekontrakt. Det er viktig at du tar vare på kontrakten du inngår med bilutleieren ved henting av leiebilen til blokkeringen av depositumet er opphevet på det internasjonale kredittkortet du benyttet ved henting. 

NB: Henter eller leverer du bilen utenfor normal åpningstid i tidsrommet 24:00 til 08:00 krever enkelte bilutleieselskaper et gebyr på ca. € 40 per påbegynte time. 

Reiser du i helger og spesielt i de store internasjonale ferieperiodene bør du beregne ekstra god tid til henting av leiebilen din på de fleste flyplassene, da det ofte kan være lengre kø enn normalt. 

 

Levering av leiebil

Er det mulig å returnere leiebilen etter stengetid? Personalet hos Auto Europe kan hjelpe deg med mer informasjon om dette. De kan informere deg om de lokale åpningstidene og om det lokale bilutleieselskapet har en leveringsboks tilgjengelig. En avtale om å etterlate bilnøklene i en leveringsboks skal bekreftes av det lokale utleieselskapet ved henting av leiebilen. 

Vi gjør oppmerksomme på at du er ansvarlig for evenetuelle skader på leiebilen frem til bilutleieselskapet åpner igjen, selv hvis du har parkert etter anvisning og har etterlatt bilnøklene i leveringsboksen. Ta derfor alltid bilder av bilen fra alle sider utvendig og av interiøret hvis du leverer bilen ved å legge nøkkelen i en nøkkelboks. Les grundig gjennom kontrakten når du underskriver ved levering av bilen. 

Det er viktig at du tar vare på kontrakten du har inngått med utleieren av bilen!

 

Alder på sjåfør

Er det en aldersgrense for å leie bil? Ja, de fleste bilutleieselskaper krever en minimums- og maksimumsalder for alle førere. Alderen kan variere fra land til land, leverandør og bilkategori, men normalt er minimumsalderen 21-24 år og maksimumsalderen fra 70 år. Ved bestilling av leiebil vil du bli bedt om å oppgi din alder. Så lenge du har gjort dette korrekt og det bestilles en bil vil det ikke være aldersgrense på bilutleien din, men det kan forekomme gebyr. Gebyret vil fremgå på din voucher. I de fleste tilfeller vil det lokale bilutleieselskapet kreve et gebyr for visse aldersklasser. 

 

Auto Europe på destinasjonen

Hvordan finner jeg Auto Europe når jeg ankommer min destinasjon? Auto Europe formidler bilutleie og har derfor ikke deres egne bilutleiekontorer på destinasjonene. Auto Europe samarbeider med mer enn 100 bilutleieselskaper, deriblant Avis rent a car, Hertz bilutleie, SIXT, EuropCar, Maggiore, Budget og mange flere. Navn, adresse og telefonnummer på det lokale bilutleieselskapet vil stå på voucheren du mottar fra Auto Europe.

 

Bagasje i leiebilen

Det er ganske vanlig å velge den billigste bilen man kan leie, som gjerne er en leiebil av typen ”mini”. Men da de fleste henter leiebilen deres på en flyplass bør man tenke over at det ikke er mye plass til bagasje i en ”mini”-bil. Vanligvis har bilene i type ”mini” kun plass til en mindre kuofert, og er dere flere enn 2 personer som reiser sammen bør dere vurdere en større bil, for eksempel type kompakt.

 

Betaling av depositum

Hvordan betaler jeg depositumet? Et depositum kan kun betales med et internasjonalt kredittkort utstedt i ditt/leierens/førerens navn. Vanlig bankkort eller kontanter aksepteres ikke. Ved internasjonalt kredittkort menes her et Mastercard, Eurocard, American Express, Diners Club m.v. men IKKE et VISA Dankort.

 

Drivstoffpolitikk

Hva er reglene for den første tanken bensin/diesel i utleiebilen? Generelt følger bilutleieselskapene 4 regler: "Full/full" betyr at du mottar bilen med en full tank og skal returnere den med en en full tank. Du vil derfor bli belastet hvis dette ikke oppfylles. "Full/empty A" betyr at du kan velge å kjøpe en full tank fra bilutleieselskapet ved henting og returnere den tom. "Full/empty B" betyr at du må betale det lokale bilutleieselskapet for en full tank og returnere bilen med en tom tank. "Half/half" betyr at du skal returnere utleiebilen med den samme mengden drivstoff som bilen hadde ved henting. Du kan ikke få refundert ubrukt drivstoff. Din drivstoffpolitikk vil fremgå på din voucher. Er du i tvil kan du kontakte Auto Europe på tlf. 800 24 909. Bilutleie med In-Italia er som utgangspunkt alltid "Full/full".

 

Depositum

Hvorfor skal jeg betale depositum til det lokale bilutleieselskapet når jeg henter leiebilen min? Når du henter leiebilen din skal du gi et depositum for leien. Dette depositumet inkluderer vanligvis en tank bensin og et forsikringsdepositum. Dermed blir beløpet blokkert på kredittkortet frem til du leverer bilen i samme stand. Beløpet blir altså ikke hevet på kredittkortet ditt, men utleieren forbeholder seg retten til å heve beløpet dersom det skulle være skader på bilen. Beløpet fremgår på voucheren din. Ved tilleggskjøp av egenandelsrefusjon vil et evt. trukket beløp bli refundert av Auto Europe minus et administrasjonsgebyr. Du kan lese mer om egenandelsrefusjon her på siden.

 

Dokumenter

Hvilke dokumenter skal jeg ta med ved henting av leiebilen? Når du henter leiebilen din hos det lokale bilutleieselskapet skal du ta med deg Auto Europe-voucheren din, førekortet ditt, passet ditt og et internasjonalt kredittkort (Mastercard, Eurocard, American Express, Diners Club m.fl.) utstedt i ditt navn (navn på føreren av bilen). Et VISA dankort er IKKE et kredittkort.

 

Etterbetaling m.m.

Hva gjør jeg hvis det lokale bilutleieselskapet har trukket penger på kredittkortet mitt? Vennligst vær oppmerksom på om det lokale bilutleieselskapet trekker penger fra kredittkortet ditt uten varsel. Vanlige årsaker til gebyrer omfatter blant annet fylling av tank hvis bilen ble returnert med mindre drivstoff enn det som kreves av leiekontrakten, forsinket levering, parkerings- eller fartsbøter, administrasjonsgebyrer eller skader på kjøretøyet. Hvis du ikke kan forstå hvorfor du har blitt belastet et beløp eller du føler at avgiften er uberettiget bes du vennligst kontakte Auto Europes kundeservice på e-mail eller telefonnr. 800 24 909.

 

Ekstra sjåfør

Kan venner eller familiemedlemmer også være sjåfører i tillegg til leieren av bilen? Ekstra sjåfører skal registreres i leiekontrakten ved henting av leiebilen. De ekstra førerne skal derfor også være tilstede på hente-tidspunktet og ta med seg et gyldig førekort og pass. De fleste bilutleieselskaper krever et daglig gebyr for en ekstra fører. Vennligst sjekk leiebetingelsene på voucheren din for mer informasjon om dette gebyret. Husk å velge hvem som skal stå som fører av bilen når du bestiller reisen din hos In-Italia. Du kan kun velge én fører ved bestilling av reisen din hos oss.

 

Ekstra forsikring

Har jeg bruk for ekstra forsikring? Ved henting av leiebilen vil det lokale bilutleieselskapet muligens tilby deg ekstra forsikring som "Super Cover CDW" (som minsker egenandelen), personforsikring og mer. Du kan velge å motta disse ekstra forsikringene mot et gebyr som betales til det lokale bilutleieselskapet, men disse ekstra forsikringene er ikke obligatoriske. Har du valgt Auto Europe Super Cover da du bestilte bilen med In-Italia skal du være oppmerksom på at du ikke behøver å kjøpe ekstra forsikringer av bilutleieselskapet. Men du skal fortsatt la utleieren blokkere et depositum på kredittkortet ditt. Personforsikring er ikke nødvendig hvis du har en god reiseforsikring. Sjek alltid forsikringforholdene dine før du reiser slik at du vet hvilke tilleggskjøp du evt. har behov for. Ved henting av bilen etter en lang reise er det lett å bli overtalt til å kjøpe mer enn det du egentlig har bruk for.

Når du bestiller bil hos In-Italia i forbindelse med reisen din har du muligheten til å velge "Bilutleie med alle obligatoriske forsikringer" og "Bilutleie uten egenandel med Super Cover".

 

Ekstrautstyr

Hvilket ekstrautstyr er tilgjengelig? Har du behov for babyseter, seleputer, takbøyler, hjulkjettinger eller GPS kan det bestilles hjemmefra via Auto Europe (se nedenfor) eller ved henting av bilen. Alt ekstrautstyr skal godkjennes og bekreftes av det lokale bilutleieselskapet. All betaling for ekstrautstyr skal betales hos det lokale bilutleieselskapet på stedet. Venter du med å bestille ekstrautstyr til du henter leiebilen kan ekstrautstyret være utsolgt.

Ønsker du å bestille ekstrautstyr hjemmefra kan du gjøre det ved å sende en mail med dine ønsker til signatoursres@autoeurope.de. Vennligst bruk referansenummeret på voucheren din, samt fornavn og etternavn på føreren av leiebilen.

 

Forsikring 

Hvem dekker forsikringen? Når du leier bil gjennom Auto Europe, er forsikringen på leiebilen dekket av det lokale bilutleieselskapet. Men Auto Europe vil beskrive leiebetingelsene på voucheren din som du må lese grundig gjennom. Voucheren din sendes sammen med reisebeviset ditt fra In-Italia.

Når du leier bil gjennom Auto Europe inkluderer prisen alltid ansvarsforsikring og lovpålagte forsikringer (CDW = Collision Damage Waiver) samt tyveriforsikring (TP = Theft Protection). De obligatoriske og lovpålagte forsikringene dekker ikke skader på dekk, glass, sidespeil, understell, interiør, tak, motor, skade på låser og tap av kjøretøyets nøkler.  Ønsker du å være dekket for de nevnte unntakene anbefaler vi deg å velge Auto Europes Super Cover dekning, eller at du kontakter din egen reiseforsikring for avklaring av hva den dekker i forbindelse med bilutleie på en feriereise.

 

Fri kilometer

Når du leier bil hos In-Italia er prisen alltid inkludert fri kilometer med mindre annet står oppgitt når du bestiller reisen (dette er ytterst sjelden og gjelder kun noen få steder).

På voucheren din vil det stå hva som gjelder for din bilutleie.

 

Førerkort

Er det nødvendig å ta med et internasjonalt førerkort? Et internasjonalt førerkort er nødvendig hvis førerkortet ditt ikke er skrevet med det romerske alfabetet og/eller du reiser utenfor Europa. I disse situasjonene skal du ta med deg både et internasjonalt førerkort og ditt norske førerkort. På enkelte destinasjoner med visse lokale bilutleieselskaper er et internasjonalt førerkort obligatorisk for å kunne motta leiebilen. Denne informasjon kan du sjekke i våre leiebetingelser. Les mer om internasjonalt førekort hos NAF her.

 

Kjøring i andre land

Kan jeg kjøre inn i andre land med min leiebil? Dette skal anmodes ved bestilling. Noen bilutleieselskaper tillater ikke innreise i andre land, noen aksepterer det mot et ekstra gebyr, mens andre aksepterer det uten gebyrer. Dette avhenger av destinasjonen, det lokale bilutleieselskapet og den valgte utenlandske destinasjonen du planlegger å besøke.

 

Leieperiode - når starter leieperioden?

Selve leieperioden er basert på 24 timer og starter på det valgte hente-tidspunktet som også står på voucheren din. Søkemotoren hos In-Italia sørger automatisk for å bestille leiebilen på det tidspunktet flyet ditt lander og letter, samt å informere Auto Europe om flynummeret ditt hvis du har bestilt en reise med fly hos In-Italia!

 

Linker om bilutleie 

Les også gode råd om bilutleie på linkene nedenfor:

 

Reklamasjon

Jeg ønsker å levere inn en klage. Er det en reklamasjonsperiode jeg skal være oppmerksom på? Ja. Hvis du opplever et problem med bilutleien har du 90 dager fra leveringsdatoen til å gjøre oss oppmerksom på dette ved å kontakte kundeservice på signatourscs@autoeurope.de. Etter denne perioden kan vi ikke lengre være behjelpelige. Du kan også rette henvendelser direkte til Auto Europe på tlf. 800 24 909. Skulle du mot forventning måtte sende inn en reklamasjon er det viktig at du tar vare på den kontrakten som du har inngått med bilutleieren ved henting.

 

Egenandel

Hva betyr refusjon av egenandel/tilbakebetalt egenandel? I tilfelle av skader eller tyveri av leiebilen vil det lokale bilutleieselskapet belaste deg for den avtalte egenandelen som fremgår på voucheren din. Med refusjon av egenandel vil Auto Europe refundere dette beløpet fratrukket et administrasjonsgebyr dersom Auto Europe mottar de rette dokumentene (kvittering av betaling, politirapport, skaderapport, o.s.v.). Dette er en tilbakebetaling av egenandelen, og ikke en tilbakebetaling av beløp for skader som egenandelen ikke dekker. Vi gjør også oppmerksomme på at du heller ikke vil motta noen tilbakebetaling hvis det fastslås at skadene på bilen skyldes uaktsom kjøring av leietakeren. For mer informasjon om dette henviser vi til Auto Europes leiebetingelser som fremgår på den voucheren du har mottatt.

 

Skade / ulykke

Prosedyre i tilfelle av skade / ulykke? I tillfellet av en ulykke eller ved oppdagelse av en skade på utleiebilen, samt tyveri, skal dette meldes til det gitte utleieselskapet innen 24 timer. En skades- / tyveri- / ulykkesrapport skal fylles ut / skrives ved avslutningen av bilutleien sammen med det gitte utleieselskapet.

I tilfellet av ulykke / skade / tyveri skal det lokale politiet informeres og en underskrevet politirapport medbringes. Hvis en tredjepart er involvert skal alle detaljer med tanke på navn, adresse, telefonnummer, dennes forsikringsselskap og kontaktdata skaffes og informeres til det gitte utleieselskapet. Hvis en tredjepart er involvert, men ikke er tilstede og/eller har flyktet fra stedet skal en rapport fylles ut hos politiet og utleieselskapet skal informeres om dette. Videre skal all informasjon og bilag, deriblant leiekontrakten, sendes til Auto Europe – etter at bilutleien er avsluttet.

I tilfellet av nødvendig reparasjon og/eller utveksling av en gitt del skal utleieselskapet godkjenne dette før det foretas. Alle bilag i relasjon til bilutleien skal oppbevares.

Følges ikke overnevnte fremgangsmåte kan dette føre til at betalt selvrisiko ikke erstattes.

 

Super Cover

I tillegg til de obligatoriske forsikringene som alltid inngår ved bilutleie hos Auto Europe, samt refusjon av en evt. egenandel ved en skade, dekker Super Cover også skader på dek, glass, tak og understell. Les mer om Super Cover med Auto Europe her.

 

Typer leiebiler

Vil jeg få akkurat den biltypen og -merket som jeg reserverte? Både Auto Europe og det lokale bilutleieselskapet kan kun garantere en bestemt bilkategori og ikke en spesiell bil eller bilmerke. Bilutleieselskaper har biler fra flere forskjellige merker i samme kategori. Man kan som kunde derfor kun være sikker på å få en bil i samme bilklasse og med de samme funksjonene som har blitt bekreftet i reservasjonen.

 

Typer forsikringer

Hvordan er min utleiebil forsikret? Alle utleiebiler har en tredjepartsforsikring med en minimum dekning i henhold til lokale lovgivninger. Alle utleiebiler inkluderer skadeforsikring (CDW) og tyveriforsikring (TP). Disse forsikringene har vanligvis en egenandel som det lokale bilutleieselskapet vil gjøre bruk av i tilfelle skader på eller tyveri av utleiebilen. Les mer om forsikringer, refusjon av egenandel og ekstraforsikringer her på siden.

 

Voucher - det viktigste!

Har du bestilt bilutleie i forbindelse med bestilling av reisen din vil du motta en bilutleievoucher fra Auto Europe på den mail-adressen som du har angitt ved bestillingen. Denne voucheren skal du ta med deg ved henting av bilen i tillegg til pass, førekort og et internasjonalt kredittkort (ikke VISA Dankort, men Mastercard, Eurocard, American Express ell. lign.) utstedt i førerens navn. All informasjonen som utleieren skal bruke står på voucheren. Bemerk at utleieren ikke nødvendigvis kan se hvilke forsikringer du har, altså hverken bilutleie med alle obligatoriske forsikringer eller bilutleie med alle obligatoriske forsikringer + egenandelsdekning (se også punktet om egenandelsdekning). Fordi utleierne er selgere og som oftest provisjonslønnede, eller kanskje ikke har erfaring med å lese vouchere fra Auto Europe, kan de godt etterlate deg med inntrykket av at bilen ikke er forsikret. Dette er ikke korrekt. Du kan evt. også få inntrykk av at det depositumet som skal stilles for bilen etter hel normal prosedyre vil bli hevet på kredittkortet ditt. Dette er heller ikke korrekt. Depositumbeløpets størrelse vil bli blokkert på kredittkortet ditt slik at utleieren forbeholder seg retten til å heve et beløb maksimalt tilsvarende depositumet i tilfelle leiebilen har fått en skade, eller du har begått eventuelle trafikkforseelser.

 

Endring av bestilling 

Kan jeg endre eller kansellere min reservasjon hos Auto Europe? Du kan godt endre eller kansellere reservasjonen din hos Auto Europe. I de fleste tilfellene kan dette gjøres helt opp til 48 timer før du skal hente leiebilen din. Endringer og kanselleringer av leiebil vil som minimum bli pålagt et gebyr på NOK 250,-.

 

Mer informasjon om bilutleie

All informasjonen på denne siden er fra Auto Europe og ble oppdatert i januar 2016. In-Italia anbefaler alltid at du leser godt gjennom de aktuelle leiebetingelsene når du bestiller en leiebil. Vil du vite mer kan du lese vår guide om bilutleie eller besøke Auto Europes FAQ. Har du spørsmål om bilutleie er du naturligvis også alltid velkommen til å kontakte oss eller lese vår FAQ om bilutleie. Vær oppmerksom på at Auto Europe er formidler av bilutleie, på samme måte som andre kjente firmaer som f.eks. Holiday Autos og Cartrawler. 

 

ZD, ZQ, THP, CDW på din voucher

ZD står for "Zero Deductible", som er tilbakebetaling av egenandel. ZQ står for tilbakebetaling av egenandel og Super Cover. THP står for "Theft Protection" som er tyveriforsikring og CDW står for "Collision Damage Waiver", som er de obligatoriske ulykkes- og skadesforsikringene.