Kundeservice

Praktiske opplysninger

FAQ: Ofte stilte spørsmål om reisen til Italia

Velkommen til vår side med generell informasjon om reiser til Italia med In-Italia (FAQ = Frequently Asked Questions).

Her kan du finne svar på de oftest stilte spørsmålene som oppstår før, under og etter en reise. For flyreiser, bilutleie, boligformer og lokaltransport har vi laget egne FAQ.

Les FAQ om flyreiser her

Les FAQ om bilutleie her

Les FAQ om transport her

Les FAQ om boligformer her

Les FAQ om lokaltransport her

Les FAQ sjekkliste til din reise her

Generell informasjon

 

Avbestilling

Hvis du har bestilt et hotel eller et feriehus er det ofte mulig å avbestille oppholdet og få pengene i retur. Avbestillingsreglene fremgår under hvert enkelt hotell/ferieleilighet/villa når du har funnet prisene. De står med grønt under punktet "Gratis avbestilling" hvis du holder musen over. Hvis det ikke gratis avbestilling er tilgjengelig vil det stå "Ikke refunderbart" samme stedet. Står det "Ikke refunderbart" kan ikke oppholdet avbestilles gratis, og evt. innbetalt depositum og/eller sluttbetaling refunderes ikke ved kansellering. Dine avbestillingsbestingelser står også i bestillings-bekreftelsen som du mottar etter bestillingen din. Vi gjør oppmerksomme på at pakkereiser med fly, dvs. reiser inkl. opphold + fly eller opphold + fly + bilutleie IKKE kan refunderes, og skal forhåndsbetales, enten ved betaling av et depositum eller ved full betaling. Les mer om avbestilling i våre betingelser her

Aircondition

Det kan bli ganske varmt i Italia om sommeren. For noen vil aircondition derfor være en kjærkommen service. Det vil alltid fremgå om det er aircondition på hvert enkelt sted under punktet "Fasiliteter". Du kan velge å søke etter steder med aircondition ved å bruke filtreringsmulighetene på hjemmesiden vår. Evt. betaling for bruk av aircondition vil også fremgå under punktet "Fasiliteter". Noen steder er det kun tillatt å bruke aircondition i enkelte perioder av sesongen - som oftest om sommeren. Det kan også være steder der det kun er tillatt å bruke aircondition på enkelte tidspunkt av døgnet, da som oftest de varmeste timene, og på noen steder styres airconditionen fra sentralt hold. På ekstra varme dager kan du oppleve at det kommer støy fra airconditionanlegget. Vær gjerne oppmerksom på at et airconditionanlegg ikke kan forventes å kjøle ned til 18 grader hvis det er 40 grader utenfor. Dette kan få anlegget til å bryte sammen pga. overbelastning. 

Allergi

Har du allergier som du mener vi og/eller dine verter bør være oppmerksomme på, ber vi deg om å informere oss så raskt som mulig. Som utgangspunkt er alle hotellrommene røykfrie med mindre annet er oppgitt. Men allergikere bør være oppmerksomme på at vi ikke kan garantere at det aldri har vært røykt på rommet. Det samme gjelder kjæledyr. Selv om kjæledyr ikke er tillatte et sted kan vi ikke garantere at det aldri har vært dyr på rommet. Er du allergisk mot noen matvarer og har valgt en ferie med inkluderte måltider er det også en god idé å informere oss om dette på forhånd. 

Avbestillingsforsikring

Når du bestiller en reise hos In-Italia har du mulighet til å tegne en sykeavbestillingsforsikring via Gouda Reiseforsikring. En sykeavbestillingsforsikring koster 6% av reisens samlede pris. En sykeavbestillingsforsikring kan ikke kanselleres når den først er bestilt. Det gjelder også hvis du har valgt et sted med gratis avbestilling.

Attraksjoner og severdigheder

I tillegg til et godt kjennskap omtil de overnattingsstedene vi samarbeider med har vi også mye kunnskap om Italia som reiseland. Derfor har vi valgt å skrive om attraksjoner og severdigheter på svært mange av våre reisemål. Under mange av våre overnattingssteder finner du derfor et punkt som heter "Utflukter". Her vil du kunne se våre anbefalinger til attraksjoner og severdigheter i feriehusets nærområde. Du kan også få reiseinspirasjon på bloggen vår. Her skriver vi også om attraksjoner og severdigheter i hele Italia, blant mye annet. Besøk bloggen her

Barneseng

Skal du ha med barna på ferien har du kanskje bruk for en barne- eller babyseng, alt etter hvor gamle de er. Under hvert enkelt overnattingssted vil det stå om det er mulig å leie en barneseng, og om det er ekstraomkostninger i den forbindelse. Prisene finner du på hvert enkelt overnattingssted under punktet "Rabatter, tillegg og gebyrer". 

Basseng

Mange av overnattingsstedene som du kan bestille hos In-Italia har et svømmebasseng. Det vil fremgå klart av beskrivelsen og under fasiliteter om stedet har et basseng. Generelt er bruk av badehette obligatorisk i svømmebasseng i Italia. De fleste steder er det faste åpningstider, og du kan ikke ta det for gitt at bassenget kan benyttes etter klokken 19.00-20.00. Midt på dagen, i siestaen, stenges også bassenget mange steder da støyen herfra kan forstyrre andre gjesters middagslurer. Dessuten er åpning av utendørsbasseng uløselig forbundet med værsituasjonen, og en kald vår kan bety at de først åpner flere uker senere enn normalt. Men alle svømmebasseng er vanligvis åpne i mellom- og høysesongen, dvs. fra starten av juni til midten av september. En del steder tett ved kysten har valgt å ha havvann i svømmebassengene sine.

NB: I Italia finnes det steder der offentligheten kan kjøpe inngangsbillett til svømmebassenget. Det vil som oftest være i en tidsbegrenset periode i løpet av dagen, og vi kan derfor ikke garantere at bassenget utelukkende kan benyttes av badeglade gjester fra stedet.  

Bestilling av reise

Hos In-Italia kan du bestille din reise på 3 forskjellige måter: 

  • Kun opphold 
  • Fly + opphold 
  • Fly + opphold + leiebil

Det er forskjell på om du utelukkende bestiller opphold eller om du bestiller opphold samt fly og evt. leiebil, for da er det snakk om en såkalt "pakkereise". Les mer om bestilling av reiser hos In-Italia her.

Betaling

Hos In-Italia betaler du din reise online via en sikker og kryptert betalingsløsning levert av NETS og DIBS. Ved onlinebetaling kan du benytte Dankort, VISA-kort, MobilePay og Mastercard. 

Les om betalingsbetingelser for "Kun opphold".

Les om betalingsbetingelser for pakkereiser.

Betaling på reisemålet

Det kan være tilleggsgebyrer som skal betales på reisemålet. Hvis det er ekstrautgifter i forbindelse med oppholdet ditt vil det fremgå av oppholdsbeviset ditt. Ekstrautgifter (f.eks. sikkerhetsdepositum, sluttrengjøring, håndklær, aircondition m.m.) vil også fremgå på hjemmesiden vår under hvert enkelt overnattingssted. Se under punktet "Rabatter, tillegg og gebyrer". I forbindelse med de tilleggene du selv skal sørge for henviser vi til våre betingelser og den prislisten du har mottatt på oppholdsbeviset ditt. Turistskatter skal alltid betales på reisemålet. Vi gjør også oppmerksomme på at noen tillegg må betales med kontanter. 

Billett/bestilling-referanse/avreisemateriale

Når du har bestilt en reise hos In-Italia mottar du en mail med all viktig informasjon, samt reisedokumenter. Dem må du lese grundig gjennom og ta med på ferien din da de fungerer som din billett/voucher for alle de kjøpte ytelsene. Har du bestilt en pakkereise, dvs. opphold + fly eller opphold + fly + leiebil, vil du motta en flybillett fra In-Italia og en leiebil-voucher fra vår samarbeidspartner Auto Europe. Dine referansenumre til opphold, fly og bilutleie vil også alltid fremgå av den mailen du mottar ved bestilling. Vi sender vanligvis ikke utskrevne mailer, billetter, oppholdsbeviser o.l. i posten. Ønsker du likevel denne servicen vil vi innkreve et gebyr for porto og sevice på DKK 99,- pr. utsending av printede dokumenter i posten. 

Barn og spedbarn - rabatter

Alderen på spedbarn er 0 år til 2 år. Som utgangspunkt telles man som barn i alderen mellom 2 og 11 år. Alle barnerabatter på hoteller og fly vil automatisk bli medregnet i de prisene som du kan se på hjemmesiden når du har gjort et søk og tastet inn alle de reisendes alder.

Depositum

Les i våre betingelser om depositum ved bestilling av kun opphold her 

Les i våre betingelser om depositum ved bestilling av en pakkereise her

Tips

På mange restauranter i Italia skal du betale et mindre, obligatorisk tillegg som heter pane e coperto. Det dekker brød + borddekking, og det betales også selv om du ikke spiser brød. Det er ingen faste regler om tips i Italia, men det blir alltid satt pris på hvis du legger til et mindre beløp til servitøren (ca. 10% eller 1-2 euro per person), så lenge du har mottatt god betjening selvsagt. 

Ekstra soveplasser

En ekstra soveplass forekommer som oftest i en transportabel seng som ikke kan sammenlignes med en vanlig seng. Ekstra soveplasser egner seg best for barn.

Ekstra betaling på feriestedet

Turistskatter betales alltid lokalt og kreves ofte betalt i kontaner. Andre gebyrer og tillegg som evt. skal betales på feriestedet kan være leie av sengetøy, håndklær, Wi-Fi, kjæledyr, parkering, sluttrengjøring m.m. Ekstra gebyrer som skal betales på overnattingsstedet ditt vil fremgå av oppholdsbeviset og hjemmesiden vår, så lenge In-Italia er informert om de gjeldende gebyrene av eierne. 

Fasiliteter på stedet

På hjemmesiden vår, under de enkelte overnattingsstedene, kan du alltid se hvilke fasiliteter stedet har ved å klikke på fanebladet "Fasiliteter".

Feil og mangler

Opplever du feil eller mangler i forbindelse med reisen din som ikke umiddelbart kan fikses ved henvendelse i resepsjonen skal du straks kontakte In-Italia på mail eller telefon slik at vi har mulighet for å hjelpe deg. Kontaktopplysningene til In-Italia finner du på de dokumentene som du mottar ved bestilling og som du skal ta med deg på reisen din. Så lenge In-Italia ikke straks gjøres oppmerksomme på feil eller mangler bortfaller retten til reklamasjon og eventuell kompensasjon. 

Ferieformer

Hos In-Italia kan du velge mellom en lang rekke ferieformer. Du kan velge mellom den tradisjonelle solferien, ferie på landet på en italiensk agriturismo, storbyferie i Italia, romantisk ferie og mange flere. Les mer om ferieformer her.

Forlengelse av reisen

Hvis du har bestilt opphold uten fly, men angrer på perioden eller lengden på oppholdet kan det ofte la seg gjøre å forlenge eller forkorte ferien. For å få avklart mulighetene bes du henvende deg til oss skriftlig på info@in-italia.no. Har du bestilt en pakkereise med fly + hotell eller fly + hotell + leiebil kan kun reisen forlenges eller forkortes i enkelte tilfeller da flybillettene ikke kan refunderes. Datoer på flybilletter kan derfor ikke endres uten at du må betale et geybr. Det er flyselskapene selv som fastsetter disse gebyrene. Ønsker du at In-Italia skal foreta endringer og nye utstedelser av en flybillett pålegges dette alltid et servicegebyr på min. DKK 495,- per billett. Eventuelle prisstigninger på flybilletten i henhold til de endringene du ønsker foretatt må du selv betale. 

Servering på feriestedet

De forskjellige overnattingsstedene tilbyr som oftest forskjellige former for servering. Hvis du ikke har valgt å bo i leilighet vil du vanligvis kunne bestille opphold med frokost, halvpensjon, helpensjon eller all-inclusive. Det er ditt eget ansvar å sjekke hvilken servering som inngår i den reisen du har bestilt. Prisen for kjøp av servering kan du se på hjemmesiden og den vil vanligvis fremgå av romprisen. Her fremgår det også hvilken type servering du kan velge, samt pris og merpriser for evt. oppgradering av serverign. 

Forsikringer

Vi anbefaler alltid at du tegner både en sykeavbestillingsforsikring og en reiseforsikring slik at du er dekker hvis uhellet skulle være ute. In-Italia samarbeider med Gouda Reiseforsikring om både sykeavbestillingsforsikring og reiseforsikring. Vi anbefaler deg også å ta med det blå, europeiske helsetrygdkortet på reisen din. 

Gavekort

Ønsker du å bestille et gavekort hos In-Italia ber vi deg ta kontakt med oss på telefon eller mail. Vi behøver opplysninger om det beløpet gavekortet skal lyde på, samt hvem det skal utstedes til. Gavekort fra In-Italia har en gyldighetsperiode på 2 år fra utstedelsesdatoen. Et gavekort kan ikke ombyttes til kontanter, men kan benyttes som hel eller delvis betaling av en reise. 

Glemte gjenstander

Har du glemt en gjenstand på overnattingsstedet ditt hjelper vi deg gjerne med å undersøke om gjenstanden er funnet (mot et administrasjonsgebyr på DKK 450,-). Eventuelle omkostninger i forbindelse med transport av glemte gjenstander betaler du selv. Har du glemt en gjenstand på flyet eller i leiebilen bes du kontakte flyselskapet eller utleieselskapet direkte. 

Handicapvennlig

Mange av hotellene vi samarbeider med er innredet i fredede bygninger, og derfor er det ikke alltid mulig å tilby handikapvennlige rom, da reglene for hva hotellene må og kan bygge av handikapvennlige fasiliteter er begrensende. 

Helligdager

I Italia er skjærtorsdag, langfredag og julaften helt vanlige arbeidsdager. Til gjengjeld har italienerne fri på andre dager, som 15. august (Marias Himmelfart), 25. april (Italias frigjøringsdag), 1. mai (arbeidernes kampdag), 2. juni (Republikkens dag) osv. Rundt omkring i Italia er det også lokale helligdager der man f.eks. feirer byens skytshelgen. Til slutt skal det nevnes at søndag er helligdag i Italia, og mange butikker er stengt. 

Italienere

For god ordens skyld vil vi understreke at "vanlig" atferd i Italia er svært, svært annerledes enn i Nord-Europa. Dette kunne vært (og er) emnet i mange tykke bøker. Vi vil bare understreke at du alltid kommer lengst med godhet, både i Italia og alle andre steder. Er du utilfreds med noe bør du i første omgang forsøke deg med en rolig og behersket henvendelse. Du bør ikke la deg forvirre av forestillingen om de følelsesladde italienerne og deres store armbevegelser, og begynne å rope høyt og slå i bordet - det kommer det sjelden noe godt ut av. Til gjengjeld vil spesielt eldre mennesker sette stor pris på at du hilser høflig når dere møter hverandre på gaten i de mindre byene.

Italiensk for begynnere

Det vil alltid bli positivt mottatt hvis du prøver deg frem på det lokale språket i Italia. Noen ganger kan det faktisk være nødvendig da mange italienere ikke er så erfarne med fremmedspråk. Derfor har vi laget en liten italiensk lommeordbok som gir deg noen av de vanligste glosene. Hent din egen italienske ordbok her.

Klassifikasjon av hoteller og feriehus

Vi har valgt å klassifisere feriehusene i vår online-katalog slik at du enkelt kan få et inntrykk av hva du kan forvente med hensyn til standard og fasiliteter. Vår klassifisering følger ikke nødvendigvis den offisielle. Les mer om In-Italias klassifikasjon av feriehus her.

Kredittkort

I Italia kan du vanligvis hente ut kontanter fra minibanker mellom kl. 08:00 og 24:00. Minibanker finnes i nesten hver eneste by. Det skal ikke tas for gitt at alle våre samarbeidspartnere, restauranter, butikker m.m. aksepterer betaling med kredittkort. Sørg derfor alltid for å ha €100 på deg for sikkerhets skyld. Vær oppmerksom på at du mange steder må betale depositumet med kontanter ved ankomst. 

Kontakt

Du kan kontakte In-Italia telefonisk på 239 60 873, mail på info@in-italia.no eller via vår supportchat som følger telefonåpningstidene. Besøk på kontoret mottas kun etter avtale. Se også våre kontaktopplysninger her.

Kjæledyr

Ved bestilling av en reise er det gjestens plikt å angi størrelse, alder, vekt og rase på kjæledyret. Kjæledyr blir som oftest akseptert, men eieren av feriehuset kan velge å avvise et kjæledyr. Derfor skal du alltid sørge for å ha forhåndsgodkjent et kjæledyr. Kontakt oss for mer informasjon. Valper er som regel ikke velkomne da de kan ødelegge møbler, og store hunder er heller ikke velkomne de fleste steder.

Vi skandinavere betrakter våre kjæledyr som en del av familien, og mens vi til tider har dem sovende innendørs og til og med i sengene våre, har de fleste italienere hundene deres utendørs nesten døgnet rundt. I Italia er det lovpålagt å plukke opp avføring etter dyret ditt, og det er påkrevd at alle hunder over 30 cm holdes i bånd på alle offentlige steder. Overholdes ikke dette kan du risikere å få en bot. Noen steder er det påbudt at hunder har munnkurv på, f.eks. på tog og på ferger. Har du flere enn to kjæledyr med i bilen er det lovpålagt at de er fastspent med bånd eller er i et eget bur. Når du planlegger reisen din til Italia og vil ta med deg familiens kjæledyr må du alltid huske å ta med et dyrepass, og la kjæledyret ditt vaksineres med den obligatoriske rabiesvaksinasjonen senest 21 dager før innreisen. I tillegg skal alle dyr være øremerket eller ha id-chip. La aldri kjæledyret ditt være alene i bilen på sommeren på grunn av fare for heteslag. Ikke ta med deg kjæledyret ditt i butikker, på restauranter og strender. På noen strender er kjæledyr tillatt, men skal holdes i bånd. Det er absolutt ikke tillatt at kjæledyret ditt bader i svømmebassenget, ligger på møblene i utleieboliger og går rundt på utleiestedet uten bånd. 

Miljøsoner i Italia

Les mer om Miljøsoner her.

I Italia har mange byer innført restriksjoner og innkjørselsforbud i de historiske bykjernene. Dette har man gjort for å minske miljøbelastningen i tettbefolkede og bevaringsverdige områder, samt for å skape bedre forhold for fotgjengere. Tiltaket betyr at kun beboere og folk med spesialtillatelse får ferdes i sonene med bil. Skiltet er firkantet og hvitt med teksten "Zona Traffico Limitato - ZTL" og en rød sirkel. Innkjørselsforbudet har blitt satt opp ved sonens begynnelse og ved byens innkjørselsveier der avstanden til sonen er angitt. Forbudet er som regel tidsbestemt og kan variere fra by til by. Unngå alltid å kjøre inn i miljøsonene da du kan risikere at fotobokser tar bilde av registreringsskiltet ditt og at myndighetene deretter sender deg en uventet bot til hjemadressen din. Er du på ferie i leiebil vil du også motta et gebyr fra bilutleieselskapene for å opplyse myndighetene om din hjemadresse.

Les mer om Miljøsoner her

Nyttige linker

Se en liste med nyttige linker som 112, offentlig transport, flyselskaper som flyr til Italia, været og mye, mye mer her.

Oppvarming

De italienske lovene setter meget presise grenser for når det er tillatt å varme opp hjemmet sitt (!). Enkelte tider på året er det derfor forbundet med bøter å varme opp både private hjem og leiligheter som leies ut. De konkrete datoene fastsettes lokalt da vinteren som kjent slipper taket på forskjellige tider på Sicilia og i Syd-Tirol, og spesielt i kalde vår- og høstmåneder kan det gis dispensasjon. 

Overføring av reise

Ønsker du å overføre reisen din til en annen person bes du kontakte oss. Har du kun bestilt opphold pålegges en slik overføring et servicegebyr på 295 DKK per person på ikke-refunderbare opphold, så lenge oppholdsstedet aksepterer en navneendring. Ønsker du å foreta en navneendring på et opphold med gratis avbestilling kreves det ikke servicegevyrer så lenge anmodningen om endringen har blitt foretatt innen perioden med gratis avbestilling utløper. 

Har du bestilt en pakkereise pålegges overføringen av reisen et servicegebyr på 495 DKK per person så lenge flyselskapet og/eller overnattingsstedet aksepterer en overføring. Eventuelle ekstra gebyrer og omkostninger på endringer av navn på flybillett og prisstigninger på flybillett skal du selv betale. Vi gjør oppmerksomme på at mange flyselskaper ikke aksepterer navneendringer på flybilletter. For regler om navneendringer henviser vi til flyselskapets egen hjemmeside. 

Parkering på feriestedet

Er du på kjør-selv-ferie eller har du leid en bil på reisen din til Italia, er det naturligvis viktig at du har mulighet for å parkere bilen. Dersom hotellet eller ferieleiligheten har tilgjengelig parkering vil det fremgå av beskrivelsen og/eller under fasiliteter. Bemerk at enkelte steder kreves det et gebyr for parkering, og dette skal betales på stedet. Parkeringsplassen kan i enkelte tilfeller også være plassert et stykke fra hotellet/ferieleiligheten. Er dette tilfellet vil det fremgå av beskrivelsen. De fleste hotellene utenfor de større byene har som oftest en parkeringsplass som gjestene kan benytte seg fritt av. Til gjengjeld er det sjelden at byhoteller kan tilby parkering. Hvis dette er tilfellet har de som oftest en avtale med et nærliggende parkeringshus/privat garasje som hotellets gjester kan benytte mot betaling. Du må derfor regne med at måtte betale for parkering i forbindelse med et hotellopphold.

Parkeringsbilletter til offentlige parkeringsplasser kjøper du enten i automater, som du pleier hjemme, eller hos nærmeste Tabacchi (forhandler av sigaretter, aviser, frimerker osv.). Blå parkeringluker signalerer at det er tale om betalingsplasser, hvite parkeringsluker signalerer at du kan parkere gratis, mens det er forbudt å parkere i gule parkeringsluker som kun er til de lokale beboerne. Men sjekk alltid om det er skilt som opplyser om annet. Vi vil anbefale alle som skal til storbyene å parkere utenfor byen og ta offentlige transportmidler det siste stykket. I tillegg til at det i noen byer er ulovlig å kjøre inn i sentrum (les også om miljøsoner i denne FAQ), kan trafikken i byene nemlig ofte komme litt overraskende på oss nordmenn da den foregår i et vesentlig mer hektisk og uoverskuelig tempo enn vi er vant til.

Pass og viktige dokumenter

Du skal selv sørge for å ta med deg passet ditt på reisen til Italia og sikre deg at passet ditt er gyldig i hele den perioden du reiser. 

Private uteområder

Fransk balkon: En fransk balkon er en innovervendt dør ut mod det fri som er dekket med rekkverk. Man kan ikke gå ut på en fransk balkon.

Balkon: Et uteområde som enten går ut fra bygningen, er en del av en svalgang eller er innbygget. En balkon vil vanligvis være til to personer og er ofte, men ikke alltid, møblert. Hvis den er møblert vil man som oftest finne to stoler og tidvis et kafébord hvis plassen tillater det. Det er etter vår oppfattelse ikke forskjell på altan og balkong.

Terrasse: En terrasse er større enn en balkong. Det er et uteareal som ofte er møblert med hagebord og som ofte ligger i tilslutning til en bygning. Til tross for at de fleste terrasser ligger på bakkeplan er det mange eksempler på høyere-liggende terrasser både i nyere og eldre bygninger, alt etter den arkitektoniske utformingen og terrengets skråning. En terrasse kan også være enten en pergola (terrasse overbygd med skyggegivende klatreplanter), loggia (åpent, overbygd areal, ofte hvelvet tak), veranda (åpen eller lukket overbygd utbygning) eller paviljong (teltlignende, overbygd konstruksjon). Hvis terrasser er åpne og ikke avgrensede vil de ofte omtales som uteplass/uteområde. Når det er snakk om takterrasser er det ofte en trapp, innvendig eller utendørs, som fører opp til den. 

På landet (agriturismo)

Hvis du velger å bo på landet, f.eks. på en agriturismo der eierne fortsatt bor og har deres aktivitet på gården, bør du tenke over de sjenerende faktorene som landbruksproduksjon kan medføre. Bor du på landet har du som oftest hund, og den bjeffer gjerne fra tid til annen. Det kan også være husdyr som lukter og som tiltrekker fluer, selv om de som regel holdes langt unna utleieboligene. Og en liten ting til; hvis du velger et sted på landet kan du ofte være ute for at den siste delen av veien til huset er i dårlig stand og ikke asfaltert. Dette krever at du setter ned hastigheten og ikke kommer kjørende i en sportsbil med lav bakkeklarering. Du bør for øvrig også være oppmerksom på at det også i Italia er mørkt på landet om natten. De små veiene som fører til gårdene er sjelden opplyste, så vi anbefaler forsiktig kjøring. Unngå å gå/kjøre deg vill i mørket ved å ankomme gården innenfor den angitte innsjekkingstiden på oppholdsbeviset.

Vi anbefaler alle å ta med et mer detaljert kart over Italia på turen, eller en GPS, da våre kart er lokale, og en evt. kjøreveiledning ikke alltid er så detaljert som du noen ganger kan ha bruk for.

Reisebetingelser

Her finner du In-Italias reisebetingelser. Vi anbefaler deg å lese grundig gjennom våre reisebetingelser før du bestiller din reise.

Reisedokumenter

Ved bestilling av en reise hos In-Italia mottar du etter bestilling en rekke reisedokumenter på mail. Hvilke dokumenter du mottar avhenger av om du kun har bestilt opphold eller en pakkereise.

Reisedokumenter ved bestilling av kun opphold:

Reisedokumenter ved bestilling av pakkereise:

Reiseformer

Hos In-Italia kan du velge mellom 3 reiseformer:

  • Kun opphold
  • Opphold + fly
  • Opphold + fly + leiebil

Les mer om reiseformer hos In-Italia her.

Reisegaranti

Bestiller du en pakkereise, dvs. en reise med opphold + fly eller opphold + fly + leiebil, er du omfattet av den alminnelige reisegarantien. In-Italia er registrert som reiseleverandør i Reisegarantifonden med nr. 2786. In-Italia er en del av SignaTours Reiser. Les mer om reisegaranti og Reisegarantifonden her, hvor du også kan søke på vårt registreringsnummer. 

Reklamasjoner

Skulle det mot formodning skje feil eller mangler i løpet av reisen din bes du straks kontakte oss på telefon innenfor åpningstidene våre, eller pr. mail. Her finner du våre kontaktopplysninger, som også står oppført på reisedokumentene som du skal ta med deg på reisen.

Reiseleder

Det er ikke reiseledere eller guider på destinasjonen når du reiser med In-Italia.

Restbetaling

Restbetalingen på reisen din skal foretas senest 40 dager før avreise. Du kan betale reisen din via bankoverføring eller med betalingskort. Alle betalingsopplysninger er oppførte på dine reisedokumenter.

Salgsbetingelser

Les In-Italias salgsbetingelser - klikk her.

Strender i Italia

De fleste strendene i Italia er betalingsstrender der det er obligatorisk å leie solseng og/eller parasoll. Mange steder finnes det også offentlige strender, men disse er ofte små og til tider overfylte.

Sjenerende støy

Det er sjelden gjester klager på støy under en ferie med In-Italia, men det er vanskelig å helgardere seg selv om vi i størst mulig omfang forsøker å beskrive i hotellteksten hvis det skulle være noe du bør være oppmerksom på når det gjelder støy. Uansett om du bor ved kysten, i innlandet eller i byen må det forventes at du i løpet av dagen vil kunne høre forbipasserende trafikk hvis hotellet ligger tett ved en større eller mindre vei. Det kan også være at du i høysesongen og skoleferien vil høre mer barnelatter enn ellers ved svømmebassenget, og i ”bryllupssesongen” kan du være tilskuer til et eller flere bryllup som arrangeres på hotellet ditt. Det kan være både storslått og et kulturelt innslag å være vitne til, og hotellene gjør alt de kan for å minimere støyen overfor hotellets øvrige gjester. Skulle du mot formodning oppleve konstante eller langvarige støyplager på ferien din oppfordrer vi deg til straks å henvende deg i resepsjonen eller direkte til In-Italia.

Sykdom under reisen

Skulle du være så uheldig å bli så syk i løpet av reisen din at du får bruk for legehjelp i Italia skal du kontakte de lokale myndighetene. Alarmnummeret er 112. Vi anbefaler alltid at du ved bestilling av reisen har tegnet en sykeavbestillingsforsikring som dekker ved sykdom før avreise og en reiseforsikring som dekker under selve reisen. Vi anbefaler deg også å ta med det blå Europeiske Helsetrygdkortet på reisen din til Italia. In-Italia samarbeider med Gouda Reiseforsikring.

Europeisk Helsetrygdkort

Den fulle dekningen på utenlandsreiser via det gule Helsetrygdkortet opphørte pr. 1. august 2014 (også innenfor EU). Vi anbefaler deg derfor at du anskaffer deg det blå Europeiske Helsetrygdkortet via Helfo. Les mer og bestill det blå Europeiske helsetrygdkortet her.

Tilbud og rabatter

Hos In-Italia finner du hele tiden mange gode tilbud og rabatter. Det er både rabatter på oopholdet og de vanlige barnerabattene på flybilletter. Les mer om tilbud og rabatter her.

Turistskatt

I Italia er det ved lov vedtatt at alle kommuner fritt kan fastsette en turistskatt som skal betales av den reisende direkte til overnattingsstedet ved ankomsten (NB! Mange steder skal turistskatten betales med kontanter). Les mer om turistskatter her.

Tillegg og tilleggsvalg

Ved tilleggsvalg til en reise f.eks. oppgradering av rom, endring av leiebil, navneendringer m.m. vil du bli pålagt et servicegebyr på minst DKK 250,-

Transport til og fra hotell

Vi anbefaler som utgangspunkt alltid at du leier en bil på ferien din med mindre du skal på storbyferie. Ønsker du å bestille transport, taxi, togbillett, bussbillett eller annet er det noe du selv må arrangere. Har du bruk for hjelp kan du lese mer om lokaltransport i Italia her.

Utflukter og severdigheter

In-Italia er spesialist på reiser til Italia og det betyr også at du her på hjemmesiden kan finne et stort utvalg av severdigheter og utflukter som vi anbefaler på alle destinasjoner. Under hvert hotell vil det være en fane som linker videre til de utfluktene og severdighetene som vi har beskrevet.

Wi-Fi

Vi gjør oppmerksom på at tilstedeværelsen av Wi-Fi ikke nødvendigvis betyr at du kan komme deg på internett overalt. Ofte vil det kun fungere nær resepsjonen og i de andre fellesområdene (og ikke sjelden også i hagen), mens det ofte kan være problemer med dekningen på rommene/i leilighetene. Dette skyldes som regel kombinasjonen av et svakt signal og mange tykke vegger. Hastigheten vil også ofte være vesentlig lavere enn du er vant til hjemmefra. Du må også regne med tap av signalet i kortere eller lengre perioder, bl.a. i forbindelse med tordenvær.

Endringer / ombooking

Ønsker du å foreta endringer i reisen din som ikke kan foretas online under "Min reise", bes du kontakte oss skriftlig på info@in-italia.no Så lenge det ikke er gratis avbestiling pålegges endringer og ombookinger alltid et servicegebyr på minst DKK 250,- per person.

Åpningstider på reisemålet

Bemerk at butikkene i Italia normalt har åpent fra kl. 09.00 til kl. 12.30 og fra kl. 16.00 til kl. 19.00 - også lørdag (åpningstidene kan variere). På mange sommerdestinasjoner ved kysten har butikkene og restaurantene åpent 7 dager i uken. Det er dessuten som regel en halv ukentlig fridag som varierer fra by til by og fra butikk til butikk. Restauranter og butikker har ofte en ukentlig stengedag, men det er ingen regler for hvilken. Det beste er å spørre når du ankommer stedet. De fleste restaurantene er generelt åpne for lunsj fra kl. 12.00 til senest kl. 15.00 og deretter for middag fra ca. kl. 19:00, altså litt senere enn i Norge.