Kundeservice

Kundeservice

Kjære gjest, 

For en hektisk og surrealistisk periode vi alle har vært i - og fortsatt skal gjennom. Både privatpersoner og virksomheter får kjenne på denne ekstraordinære korona-situasjonen som verden er rammet av. 

Dette betyr også at all ikke-nødvendig reiseaktivitet verden over er blitt innstilt inn til videre, blant annet da avreiser fra Skandinavia til hele verden. Et trist, men nødvendig foretak. I skrivende stund fraråder Utenriksdepartementet alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder frem til og med 20. august. Hold deg oppdatert på regjeringen sine nettsider

Det dukker naturlig nok opp praktiske spørsmål hele tiden - uansett om du har bestilt din reise med avreise før eller etter 20. august 2020. Vi har forsøkt å besvare de mest stilte spørsmålene nedenfor så utfyllende og konkret som mulig, tatt i betraktning de konstante forandringene. 

Du er som alltid hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss hvis det er noe annet vi kan hjelpe deg med. Men vi håper på din forståelse for at selv om reiseaktiviteten for øyeblikket står stille, så er det mye praktisk arbeid som skjer bak kulissene. Hele teamet i In-Italia jobber på spreng hver dag for å løse alle løsbare problemer, og vi er takknemlig for din tålmodighet med en noe lengre svartid enn vi vanligvis har. 

Til tross for korona-situasjonens alvor, er det også plass til et positivt, lite innslag; nemlig de mange, støttende, varme og kjærlige e-postene og telefonsamtalene vi har mottatt fra dere gjester den siste tiden. Dette betyr enormt mye for oss, og det varmer våre hjerter. Tusen takk!

Vi håper at verden snart kan vende tilbake til en mer normal hverdag, og inntil da så ønsker vi deg alt det beste, og pass godt på deg selv og dine nærmeste. 

Mange hilsener
Alle oss i In-Italia

 

15. mai: Utenriksdepartementet opprettholder reiserådet av 14. mars som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder til 20. august. Det vil bli gjort en fornyet vurdering av enkelte nærliggende europeiske land 20. juli. In-Italia innstiller derfor alle utenlandsreiser  fra Norge til og med 20. juli.  Vi tar fortløpende kontakt med alle våre kunder som er berørt av innstillingene.

 

Avreise innen den 20. juli 2020 - les svarene på de mest stilte spørsmålene

"Jeg har kjøpt en pakkereise som grunnet UDs reiseveiledning er kansellert - når kan jeg forvente å få refundert det innbetalte beløpet?" 

Svar: Som utgangspunkt er det fornuftig å bestille en pakkereise. Dette betyr nemlig at det beløpet som du har betalt til oss som turoperatør alltid vil være sikret. Dette er fordi du vil til enhver tid være dekket og beskyttet av reisegarantien som vi har stilt. 

Det er veldig forståelig at du gjerne vil ha svar på når du kan forvente å få tilbakebetalt din pakkereise. Men i og med at vi står midt i en verdensomspennende og helt ekstraordinær situasjon på grunn av korona-pandemien, så er det ikke mulig for oss å gi en spesifikk dato eller periode for tilbakebetaling. Med forbehold er vårt beste skjønn på nåværende tidspunkt en 8-10 ukers behandlingstid fra din opprinnelige avreisedato. Du behøver ikke å kontakte oss løpende, da du automatisk vil få beskjed når behandlingen av din pakkereise er avsluttet. Merk at et eventuelt tilleggskjøp av avbestillingsforsikring via Gouda ikke tilbakebetales. 

Les mer om tryggheten ved å ha bestilt en pakkereise - klikk her

 

"Får jeg det innbetalte beløpet refundert hvis jeg har kjøpt ‘hotel only’ (kun opphold) med ankomst i den perioden som UD har frarådet?"

Svar: Det er flere svar på dette spørsmålet. Hvis du har kjøpt et opphold med gratis avbestilling og skriftlig har avbestilt oppholdet innenfor den angitte fristen for avbestilling, da vil du få det innbetalte beløpet refundert. Dette vil overføres til det kortet eller den bankkontoen som du har brukt ved bestilling/betaling av oppholdet. Tilbakebetalingene vil skje fortløpende, og derfor ber vi om din tålmodighet. Merk at et eventuelt tilleggskjøp av avbestillingsforsikring fra Gouda ikke tilbakebetales.

Hvis du derimot har bestilt et ikke-refunderbart opphold, eller hvis fristen for gratis avbestilling er overskredet, da vil det ikke være mulighet for tilbakebetaling (eller endre til en annen periode). Hvis du har bruk for en avbestillingsbekreftelse fra vår side til din reiseforsikring, er et bare å sende en e-post til info@in-italia.no

 

Avreise etter den 20. juli 2020 - les svarene på de mest stilte spørsmålene

"Jeg kan se at ruteflyselskapene har kansellert min flyreservasjon i pakkereisen jeg kjøpte hos dere - hvordan skal jeg forholde meg til dette?" 

Svar: Hvis du skal reise etter 20. juli så skal du i utgangspunktet reise som planlagt - det er hvert fall beskjeden fra UD for øyeblikket, men situasjonen og veiledningen kan endre seg fra dag til dag. Men flyselskaper kan se seg nødt til å kansellere planlagte flyreiser fortløpende også etter 20. juli, og dette kan det være flere grunner til. Hvis du blir kontaktet direkte av flyselskapet med informasjon om at de har vært nødt til å kansellere flyreisen din, da vil vi oppfordre deg til å videresende e-posten til info@in-italia.no. Dermed ligger det praktiske i våre hender, og det er da vår plikt å prøve å finne en alternativ flyreise til deg jf. Pakkereiseloven. 

 

"Hvordan skal jeg forholde meg hvis reiseforbudet forlenges av UD og min planlagte avreisedato dermed påvirkes" 

Svar: Dersom UD forlenger den nåværende reiseveiledningen til hele verden, så vil du automatisk bli kontaktet av oss sett at den eventuelt forlengede perioden er innenfor det tidsrommet du skal reise - typisk 14 dager etter den gjeldene datoen. Hvis UD derimot ikke forlenger reiseforbudet til det området du skal reise til, da kan du i utgangspunktet forvente å reise som planlagt. 

 

"Skal jeg betale depositum/restbetaling som opplyst på min bookingsbekreftelse?"

Svar: Det korte svaret er "ja". For hvis du ikke overholder betalingsfristene som nevnt i bestillingsbekreftelsen, kan du risikere at pakkereisen eller hotelloppholdet ditt blir kansellert automatisk i systemet vårt, og du mister dermed både reisen og beløpet som allerede er betalt.

 

"Jeg vil avbryte eller utsette pakkereisen - hvilke alternativer har jeg for å avbryte/endre?"

Svar: Hvis du ønsker å avbestille eller endre på din kommende ferie som har planlagt avreise senere enn UDs aktuelle periode, må de opplyste og alminnelige avbestillingsreglene følges. Det vil si at det innbetalte beløpet vil gå tapt hvis du endrer eller annullerer i en eksisterende pakkereise. Du kan lese mer i de alminnelige betingelsene ved kjøp av pakkereise - klikk her

 

Oppdatert 26. mai 2020