Kundeservice

Praktiske opplysninger

Informasjon om bilutleie

Vi anbefaler nesten alltid at du leier en bil når du bestiller din reise hos In-Italia, for mange av hotellene og ferieleilighetene ligger ofte steder som ikke er veldig enkle å komme seg til. Derfor har vi her på siden samlet informasjon, tips og gode råd om bilutleie. 

Vi gjør oppmerksomme på at du ved henting av leiebilen skal ta med et internasjonalt kredittkort utstedt i førerens navn (ikke Visa Dankort).

Hva inngår i prisen på bilutleie?

Med mindre annet er oppgitt på reisebeviset ditt og den leiebilvoucheren som du mottar fra Auto Europe etter bestilling, inngår det alltid fri kilometer og lovpålagte forsikringer. Har du leid en bil gjennom Auto Europe i forbindelse med bestilling av din reise hos In-Italia er leiebilen derfor alltid fullt betalt og du er ikke forpliktet til å kjøpe ytterligere forsikringer ved henting av leiebilen. Vi gjør oppmerksomme på at det er mulig å kjøpe ekstra forsikringer f.eks. for annullering av selvrisiko. Denne forsikringen kjøpes når du henter leiebilen, eller når du bestiller reisen din. I bestillingen av leiebil kan du velge én fører av leiebilen. 

Når du leier bil gjennom Auto Europe inkluderer prisen alltid ansvarforsikring og lovpålagte forsikringer (CDW = Collision Damage Waiver) samt tyveriforsikring (TP = Theft Protection). De obligatoriske og lovpliktige forsikringene dekker ikke skader på dekk, glass, sidespeil, undervogn, interiør, tak, motor, skader på lås og tap av kjøretøyets nøkler. Ønsker du å være dekket for disse nevnte unntakelsene anbefaler vi å kjøpe Auto Europes Super Cover-dekning, eller at du kontakter din egen reiseforsikring for å avklare hva den dekker i forhold til bilutleie på en feriereise. 

Vi i In-Italia formidler bilutleie i Italia med utleieselskaper som f.eks. AVIS, Maggiore, SIXT, Hertz bilutleie, Europcar, og på flere reisemål også med mindre, lokale firmaer. Alle leiebiler som inngår i pakkereiser hos In-Italia leveres av det anerkjente, tyske firmaet Auto Europe.

Les alltid leiebetingelsene

Vi har her på siden samlet forskjellig informasjon om bilutleie, men vi gjør oppmerksom på at man alltid skal lese godt gjennom de tilsendte leiebetingelsene. Betingelser fra de forskjellige bilutleieselskapene endres løpende, og derfor skal all informasjon om bilutleie her på denne siden kun betraktes som veiledende. Du er naturligvis alltid velkommen til å kontakte oss for råd og aktuell informasjon om bilutleie hos Auto Europe!

Henting av din leiebil

Når du henter din leiebil skal du ta med deg voucheren din som du har fått tilsendt av Auto Europe samtidig som In-Italia sender bekreftelsen på bestillingen av reisen din. Du skal ta med deg et internasjonalt kredittkort f.eks. Mastercard, Eurocard eller American Express i førerens navn, samt pass og førerkort. Utleieselskapet vil blokkere et depositum på kredittkortet ditt. Depositumet tilsvarer som oftest størrelsen på egenandelen på utleiebilen og vil fremgå på voucheren din. 

Du skal underskrive en leiekontrakt som er den gjeldende avtalen med bilutleieselskapet om å leie bilen, og denne bør du lese grundig gjennom. Leiebilkontrakten skal kunne fremlegges på ditt eget språk eller engelsk. Husk dessuten å sjekke bilen for feil og gamle skader, og ta gjerne et par bilder av bilen. 

Bilutleieselskaper er selgere

Du har kanskje opplevd det selv; du står ved skranken og skal hente bilen din og blir tilbudt ekstra forsikring eller andre ytelser. Du har mulighet for å velge å leie bilen med en egenandel-annullering, og du kan også kjøpe andre tilleggsforsikringer ved henting av bilen. Det er et faktum at alle bilutleieselskaper har et ønske om å selge mer, og det nyeste påfunnet er at man har begynt å foreslå at man henter bilen sin med full tank og skal levere den med tom tank. Dette tjener bilutleieselskapene ekstra på da det er de færreste kunder som leverer bilen med tom tank. 

Vi gjør oppmerksomme på at leiebil bestilt i forbindelse med en pakkereise hos In-Italia er med full tank ved henting, og du skal også levere bilen med full tank. På bilutleiespråket heter dette "full til full tank". 

Vi kan kun gi et godt råd, og det er at du forholder deg til det som fremgår av leiekontrakten og voucheren din. En ekstra forsikring mot egenandel kan være en god idé, men det er absolutt ikke obligatorisk. Et godt råd er også å undersøke om reiseforsikringen din allerede dekker dette!

Eksterne kilder om bilutleie

Det er alltid en god idé å undersøke andres tips og råd. Klikk på FAQ-linken nedenfor; her har vi bl.a. samlet en rekke linker til eksterne kilder med gode råd om bilutleie.

Les mer om bilutleie hos Auto Europe:

Typer leiebiler

Auto Europe

FAQ guide om bilutleie