Kundeservice

Slik bestiller du

For å foreta en bestilling må du igjennom følgende trinn:
 
1.  Når du har bestemt deg for en feriebolig, klikker du på knappen "bestilling" som du finner nederst på siden under prisene. Her fyller du ut feltene som periode m.m. Det er også mulig å skrive kommentarer til oss i feltet "Spørsmål eller spesielle ønsker" - det kan f.eks være at dere ønsker en ekstraseng til et barn eller annet.

2. Neste trinn er personopplysninger - her skriver du inn de nødvendige opplysningene for at vi kan behandle din bestilling. Se mer i avsnittet om persondatapolitikk.

3. Deretter skal du ta stilling til om du ønsker å tegne en avbestillingsforsikring som dekker deg og dine nærmeste pårørende og/eller din reisefølge i perioden innen avreise fra Norge i tilfelle det skulle være noe sykdom, dødsfall eller andre alvorlige ting som f.eks arbeidsløshet - Klikk her for å lese mer om avbestillingsforsikringen. Prisen er 6 % av reisens samlede pris og skal betales samtidig som du betaler for reisen.

4. Her får du mulighet til å se igjennom din bestilling før den sendes til oss. Kontroller at alle opplysningene stemmer.

5. Du får en bekreftelse på din bestilling som kan printes ut, eller som du kan få tilsendt på mail. Skulle din bekreftelse forsvinne, kan du alltid henvende deg til oss på mail eller telefon for å få tilsendt en kopi.

6. Når vi har motatt din bestilling sender vi den straks videre til våre samarbeidspartnere i Italia og hvis den ønskede boligen er ledig, sender vi et oppholdsbevis som vi sender til deg sammen med en kjøreveiledning og faktura. Vi jobber alltid med å svare deg så fort som mulig og senest innen 48 timer. Hvis den ønskede boligen ikke er ledig i den ønskede perioden, gir vi deg rask beskjed og sender deg alternative muligheter.

7. Du kan betale din faktura med de fleste betalingskort on-line via en kryptert forbindelse. Du kan også velge å betale med giro eller lage en bankoverførsel som med andre fakturaer (bankoverførsel er ikke en "sikker" betalingsform. Les hvorfor ).
Ved betaling on-line kommer det følgende gebyrer: Dankort eller VISA Dankort 0,1% + kr. 1,45. Visa eller Mastercard: 1,15% og Diners Club: 3,75%.


Hvis du ikke er klar til å lage en bestilling, men er interessert i å vite mer om en bestemt feriebolig, er du velkommen til å skrive en forespørsel. Vi jobber med å svare på din forespørsel så fort som mulig og senest innen 48 timer.