Kundeservice

Slik bestiller du

Før du bestiller

In-Italia har Skandinavias største tilbud av ferieboliger og hoteller i Italia, så her er det mye å velge mellom at det nesten er for mye. Det kan ofte være vanskelig å velge mellom mange steder som tiltrekker og frister, og det kan være vanskelig å se fordelene og ulempene som hvert sted har. Derfor har vi samlet følgende råd:

Ferieparker
Slik betegner vi steder med mange leiligheter, resepsjon og som ofte har forskjellige tilbud (som restaurant, underholdning, sportsaktiviteter osv.). De ligger som oftest ved kysten, men kan også finnes innover mot landet. Slike steder har ofte flerspråkelige i resepsjonen og diverse fasiliteter på stedet gjør at de er velegnet for de som ønsker å slappe av på et sted der det allikevel skjer noe, ikke minst for barna. Ulempene med ferieparkene er at man sjeldent kan forvente seg en personlig betjening fra de ansatte, og at det som oftest er mye underholdning i form av musikk og show til etter manges sengetid. Som regel foregår underholdningen og alle aktivitetene på italiensk, også for barna.

Leilighetskomplekser
Også disse ligger typisk ved kysten og som oftest i badebyer. De skiller seg fra ferieparkene ved at det normalt ikke er resepsjon eller underholding på stedet. Noen ganger er det kun et mindretall av leiligheter i disse kompleksene som leies ut til turister ettersom den største delen eies av de lokale fastboende. Selv om det ikke er underholdning i forbindelse med leilighetskompleksene , må man regne med et viss støynivå når man bor i en italiensk badeby og ofte kan støyet fra barer, scooter og lignende være på lik linje med hva man finner i organiserte ferieparker.


Bondegårder
 Er i grunn en litt utydelig betegnelse for navnet sier ikke noe mer enn at det er diverse bygninger på landet. Noen ganger er det snakk om landbruk, for å supplere inntektene har man innrettet et par leiligheter i de store kompleksene ettersom hele familien og de ansatte ikke lenger bor på gården. Andre ganger har man å gjøre med gamle gårder som nå har gitt opp all produksjon  og som er oppdelt i leiligheter for turister. Hvis man velger et sted hvor eierne ofte bor og har deres aktivitet på gården må man tenke på hva landbruksproduksjonen kan medføre. Bor man på landet har man som oftest hund. Det kan også være andre husdyr som lukter og kan tiltrekke seg fluer, men disse holdes som regel utenfor boligområdene. Til gjengjeld får man sjarmen ved å komme i kontakt med det ekte livet på landet og leve rundt eierne som er som regel stolte over deres sted og glade for å gi gode råd om området og dets muligheter. En liten ting til: Hvis man velger et sted på landet kan ofte den siste delen av veien være dårlig og ikke asfaltert. Dette krever at man setter hastigheten ned for å ikke gi skade på bilen. Se vårt utvalg av agriturismi her.

Selvstendige hus
Denne fellesbetegnelsen sier ikke noe mer enn at det er snakk om et hus som ligger for seg selv. Noen av dem er små, andre er store. Noen ligger i byen, men de fleste ligger på landet. Mesteparten av disse husene har eget svømmebasseng. Hvis man er en stor familie eller gruppe, som underholder hverandre og som ikke ønsker å være oppå turister hele tiden, så er disse husene det perfekte valget. Husene er som regel velstelte og ved første øyekast dyre, men regner man ut hvor mye det koster pr. person så kan det vise seg å være billigere enn f.eks mange ferieparker. Fordelen og ulempen ved disse boligene er at man er helt for seg selv: Her bor det ingen andre gjester eller eiere, så når man har fått nøklene, skal man klare seg selv under hele oppholdet. Dette betyr naturligvis ikke at man ikke skal kontakte eieren eller oss, om noe skulle mangle, men det er vanligvis ingen daglig kontakt. Her kan du lese mer om å leie villaer i Italia.

Leiligheter i byene
Vi har leiligheter fra 2 til 8 personer i en lengre rekke italienske byer. Noen ganger kan to eller tre leiligheter ligge i samme bygning, men normalt er det kun èn på hvert sted. Det er snakk om privateiede leiligheter, som ofte eierne er i tvil om hva de skal gjøre med som deres gamle mor har forlatt og sønnen ikke vil ha ettersom de bor for tett på sin mor osv. Ettersom man så å si ikke kjenner til eiendomsskatter i Italia, kan selv en forholdsvis beskjeden inntekt fra leien ofte være et bedre alternativ enn å selge den. Som i selvstendige hus er kontakten med eierne og byrået som forvalter leiligheten, begrenset. Disse leilighetene er gode alternativer til hoteller, dels fordi de ofte er billigere, dels fordi man har en selvstendig mulighet til å lage mat. Men det er ingen som kommer å rengjør. Når man velger å bo i en by skal man være bevisst på at det kan våre bråk både fra naboer, fra trafikken, og fra arbeids-og underholdningsaktiviteter. Mer info om å dra på ferie til italienske storbyer her.

Hoteller eller Bed & Breakfast?
Forskjellen ligger ikke i kvaliteten av produkten og man skal derfor ikke undre om man oppdager aet en bed & breakfast koster mer enn et hotell i samme by. Årsaken kan finnes frem i den italienske lovgivningen som fastslår at hvis et sted har færre enn et viss antall rom, kan det ikke kalle seg hotell. Man kan isåfall si at en bed & breakfast er et hotell med få rom og uten en resepsjon. Ofte gir eierne av en bed & breakfast mer sjelen sin i virksomheten og man kan forvente seg en personlig betjening, som også finnes i små familiedrevne hoteller. Om man velger det ene eller det andre forvent ikke mye av frokosten for den kan nemlig virke trist og dårlig for en skandinaver. Her kan du lese mer om Bed & Breakfast i Italia.

Er dere forsatt i tvil?
Vi håper at den forklaringen dere har fått ovenfor har hjulpet dere å bli litt mer klare, men likevel hvor mye informasjon vi gir ut på hjemmesiden, så vil man ofte mangle det nødvendige for å kunne treffe helt sitt valg. I blant sier vi at vi har 1200 perfekte steder på programmet. Dette er muligens en liten overdrivelse, men grunnleggende så passer alle stedene på noens krav, ønsker og økonomiske krav. Problemet er bare å finne et sted som passer presist for seg selv og ikke til naboen.

Derfor kan det ofte være en idé å sende oss en e-mail eller ringe oss og beskrive hva man forestiller seg om sin ferie, hva man vil foreta seg, hvem man er og hvor mye man vil bruke på det. Vi kan ikke treffe blink alltid, men vi kan i alle fall hjelpe dere videre og hjelpe nærmere målet.

Spesielle ønsker
Når dere omsider har funnet frem til et sted hvor dere gjerne vil bo på deres ferie, kan det være at dere har spesielle ønsker til leiligheten eller hotellrommet. Det kan f.eks være at den skal ligge i første etasje, at den skal ligge rett ved eller langt unna svømmebassenget o.l. Hvis det ikke er snakk om leiligheter eller rom med en spesifisert beliggenhet, så gjelder det alltid at vi gjør våre italienske samarbeidspartnere oppmerksomme på deres ønsker, men at vi samtidig aldri kan garantere at de oppfylles. Vil man ha sikkerhet for en bestemt beliggenhet, må man velge et sted hvor leilighetene selges nøye spesifisert etter dette med tilhørende navn eller numre. Dette skyldes ikke ond vilje fra oss eller fra de lokales sin side, men når man vil ha den store bookingplans kabalen til å gå opp, kan man ikke tilfredstille alle. Noen vil bo tre uker i en leilighet i første etasje, samtidig vil vennene deres komme en av ukene og ha en naboleilighet, og en tredje familie kommer de to siste ukene og vil  bo i første etasje, men ikke rett ved de andre osv. Hvis man på starten av året garanterer alle disse ønskene, vil man miste en stor del av den fleksibiliteten, som gjør det mulig å tilfredstille andre kunder resten av året. Derfor garanteres aldri spesielle ønsker til beliggenhet, men ettersom eierne vil tilfredstille kunden så mye som mulig og deres venner og bekjente, gjør de naturligvis alt for å prøve å oppfylle så mange ønsker som mulig.

Ønsket om å bo i første etasje er nok det mest vanlige. Det har også vesentlige fordeler, spesielt for  barnefamilier, men første etasjen i gamle boliger er på en annen side for mange ikke det mest attraktive, for med den tradisjonelle gulvkonstruksjonen i terracotta kan lydene høres godt til etasjen over.

Under alle omstendigheter, hvis dere har spesielle ønsker til beliggenhet, så fortell oss det når dere bestiller. Vi bringer kjærlig alle ønskene videre til Italia, men vi er ikke klarsynte. Om vi ikke får tydelig beskjed om ønskene i bestillingsøyeblikket, sender vi dem heller ikke videre.

Det fristende svømmebassenget
For mange bestemmes turens suksess med, om det finnes et svømmebasseng ved ferieboligen. Derfor lar vi noen ord falle på dette fenomenet.
Svømmebassengene vil normalt være åpne et sted mellom klokken 8 og 9 om morgen til klokken 18 til 20 på kveldene. Veldig ofte er bassengene stengt under siestaen, altså en tre timers tid midt på dagen, uansett hvor bråkete italienere er betrakter de dette tidsrommet som ukrenkelig. Dette gjelder spesielt ferieparkene. Et annet fenomen, som spesielt sees i ferieparkene, er den obligatoriske bruken av badehettene. Her er det ikke annet å gjøre enn å smile av sitt og andres dumme utseende og glede seg over at stranden sjeldent er altfor langt unna.


Den ettertragte private terrassen
Mange som reiser til Italia tidlig på året, sommeren eller sensesongen, vil gjerne ha muligheten til å lage litt mat selv og spise utenfor boligen. Når man tar ut på landet vil det så godt som alltid være mulighet for det, i det border og stoler er stilt ut til felles bruk. I noen steder har man arrangert det sånn at hver leilighet har sitt private spisested, som mange har et stort ønske om. Dette lar seg da ikke alltid gjøre uten å skade bygningene eller den overordnede estetikken. De fleste steder på landet er jo laget  som landsbruksbygninger og bøndene tenkte ikke mye på balkonger, terrasser eller vereandaer.

Moderne ferieparker og leilighetskomplekser har til gjengjeld forstått tidens krav, og har derfor veldig ofte terrasse eller balkong til hver leilighet. Leiligheter i byene er det vanskeligere å si noe om. Men for alle stedene gjelder det at hjemmesiden alltid opplyser nøye om det er terrasse eller lignende. Er beskrivelsen uklart, spør gjerne oss. Her kan du finne hoteller med takterrasse i Roma.