Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Dere kan oppleve det beste av romersk arkitektur i denne praktfulle byen, og en myriade av fascinerende gater og piazzaer hvor dere kan rusle og finne en søt trattoria å sitte og titte på folkelivet som går forbi. Selv om det er utrolig mye å se og gjøre her, med mange besøkende hvert år, har byen likevel beholdt en intim og elegant atmosfære.

Å komme til Verona

Veronas flyplass ligger 11 km utenfor byen, og byen har også en togstasjon med forbindelser til mange andre store byer i Italia. Togstasjonen er ca 15 minutters gange utenfor det historiske sentrum. Dere kan også komme hit med bil fra Bergamo flyplass (113 km) eller Venezia (125 km) og nyte noen severdigheter på veien til Verona.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Vin og mat i Verona

Dere kommer til å skjemmes bort med valgmuligheter når det kommer til lunsj og middag her i Verona. De beste restaurantene i byen kombinerer tradisjon med kreativitet og eleganse med det lokale kjøkken. Dere kan smake nydelige måltider med and, hare, lam, svin eller kalv. Foie gras (fegato grasso på italiensk) er også en delikatesse i området. Legg til sopp, trøfler, polenta og utallige typer risotto (inkludert noen med amarone eller akkar) og dere vil få et festmåltid en konge verdt. Venetoregionen har også sine egne oster. Den foretrukne pastatypen her er bigoli, som er en type makaroni, og de fleste gode restauranter bruker sin egen spesielle bigolioppskrift. Fisk er også populært, spesielt breiflabb, klippfisk og skalldyr.

Smak de lokale vinene med et utvalg av deilig antipasti i en av de mange osteriaene dere kan finne i byen.

- Dal Zovo vinutsalg, Viale della Repubblica - Dette vinutsalget har et stort utvalg av viner fra nord- og mellom-Italia.
- Osteria al Duca, Via Arche Scaligeri 2, tel: 045 594 474 - Rimelig og enkel - dette er omtrent så autentisk som du kan få det. Det er to bordsettinger for middag, kl 19:00 og igjen kl 21:30.
- Antica trattoria da l’Amelia, Lungadige B. Rubele 32, tel: 045 800 5526 - Et fantastisk, lite lokalt spisested med nydelig mat og en imponerende vinmeny. Prisnivå: medium

Besøk verdens tredje største romerske arena

Den imponerende romerske arenaen i Verona er vertskap for verdens største utendørs-opera. Arenaen dateres tilbake det første århundre e.Kr. og selv om den ble delvis ødelagt i et jordskjelv i 1183, ble den restaurert i det 17. århundre og framstår i sin opprinnelige prakt. Om dere har en lidenskap for opera, besøk Verona om sommeren. I perioden juni - september settes det opp ulike operaforestillinger i arenaen, og dere vil knapt finne en mer imponerende ramme for en opera. I romersk tid var det plass til 25.000 tilskuere, nå rommer arenaen litt under 22.000.

Julie's balkong

Rusle en tur til Casa di Giulietta (Julies hus) i Via Cappello nummer 23, som er et nydelig hus fra 13-1400-tallet (balkongen ble bygd senere). Familiene Montague og Capulet har virkelig eksistert, men Romeo og Julie er fiktive karakterer.

Se levninger fra romertiden

Ponte Pietra er en av de to romerske broene som fortsatt står over elven Adige. Tyskerne bombet denne broen ved sin retrett under 2. verdenskrig, slik de også gjorde i Firenze. Både denne og broen i Firenze ble imidlertid restaurert etter krigen.
- Det romerske teateret ligger på motsatt side av Adige og er delvis skåret ut av fjellet. Dette er et av de best bevarte romerske teatre som eksisterer i dag.
- Piazza delle Erbe var originalt det romerske forum og regnes fortsatt som sentrum av Verona. Det utgjør nå bakteppe for et travel frukt- og grønnsakmarked. Piazzaen rommer også Domus Mercatorum, fra 1301, som var bygd som et lager og handelsplass for kjøpmenn, og Torre del Gardello fra 1370.Les mer om Verona

Andre steder av interesse

Castelvecchio, original kalt Castel San Martino, ble bygd i andre halvdel av det 14. århundre av Cangrande II (1364-75). I dag rommer det en stor kunstsamling som inkluderer malerier av Bellini, Lotto, Tintoretto, Pisanello, Veronese and Tiepolo, i tillegg til skulpturer, smykker og våpen.

Piazza dei Signori ligger ved siden av Piazza delle Erbe og var byens politiske sentrum under styret til della Scalas. Til høyre for piazzaen kan dere se Palazzo del Capitano og Palazzo del Comune, hvis massive bygninger har imponert besøkende i århundrer. Litt lenger til høyre ligger Torre dei Lamberti fra det 12. århundre. Rett fram når dere kommer til torget ligger Palazzo degli Scaligeri.

Gå gjennom arkaden som går mellom Palazzo degli Scaligeri og Palazzo del Comune og dere kommer til en liten romersk kirke, hvis største attraksjon er dens gotiske gravmæler for de mest prominente della Scalas: Mastino (1277), Cangrande (1329), Mastino II (1347) og Cansignorio (1375).

Byens største kirke, Sant’Anastasia, ligger tett ved og her kan dere beundre den gotiske stilen med romansk innflytelse. I kirken kan dere også se en flott freske av Pisanello som viser krigeren Saint George.

Katedralen ligger i nærheten. Den ble vigslet i 1187, og er en kombinasjon av romansk, gotisk og renessanse-stil. I kirken kan dere beundre Titians Ascension. På vestsiden får dere sett statuer av Roland and Oliver.

Bestill ferieovernattinger i Verona

Ta en titt i vår online-katalog ved å bruke søkemotoren på toppen av siden, og se hva som passer for dere. Velg blant vårt håndplukkede utvalg av hoteller og ferieleiligheter med flotte beliggenheter i Verona og i resten av Veneto. Spør også gjerne en av våre erfarne reisekonsultenter om tips og råd. Bare send oss en email via lenken på toppen av siden, ring oss på telefonnummeret til høyre eller bruk chat-boksen til venstre for å slå av en prat. Vi har over 15 års erfaring med reiser innen Italia, og hjelper dere gladelig med å skreddersy drømmeferien deres.

Sjul teksten
 
 
search map