Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Mest populære byer i Langhe vindistrikt

Alle byer i Langhe vindistrikt

Piemonte har med tiden blitt verdensberømt som den regionen som setter mat og vin høyest, spesielt den sørlige delen som med sin fruktbare jord er ideell for vinproduksjon. Denne delen kalles Langhe, og her finner dere flere kjente byer - La Morra, Alba, Neive, Monforte d’Alba, Canale d’Alba og Barolo for å nevne noen.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Oppdag Langhe, Roero og Monferrato

Området er delt inn i tre mindre områder kalt Langhe, Roero og Monferrato som alle forenes med den kulturhistoriske byen Alba i sentrum. For å gjøre det enkelt anbefaler vi å bare referere til hele området som ”Langhe”. Dette er definitivt stedet dere kan realisere drømmen om La Dolce Vita! Landskapet er av en annen verden, og byr på vakre vingårder blant bølgende åser, sjarmerende middelalderbyer langs landeveiene og velbevarte festninger på bakketoppene.

Velg ferieovernattingene deres i Langhe vindistrikt

Dere kan velge blant vårt hånplukkede utvalg av hoteller og selvbetjente ferieleiligheter med billedskjønne beliggenheter i flere av de innbydende byene i Langhe vindistrikt. Spør gjerne våre erfarne reisekonsulenter om råd og tips, eller ta en titt i katalogen vår for å finne det som passer best for dere.

Unesco 2014

I 2014 skjedde det endelig: Vindistriktet Langhe ble inkludert i Unescos prestisjefulle verdensarvliste! Det er hovedsakelig takket være vinene Barolo, Barbaresco, Barbera og Asti Spumante, som alle er blitt gode kjenninger i våre hjem.

Les mer om Langhe vindistrikt

Mat og vin

Noen av Italias beste og prestisjefylte rødviner dyrkes i Langhe-området. Baroloen, som ikke uten grunn kalles for Rødvinenes Konge, dyrkes i 11 kommuner omkring Alba og er laget av Nebbiolo-druer. Barabescoen er, lik Baroloen, også laget av Nebbiolo-druer og kan dateres helt tilbake til Romertiden. Begge vinene kan virkelig få gjort sine innhugg i lommeboken, men heldigvis kan Piemonte stille med mange andre gode rødviner som ikke koster skjorta.

Men Piemonte er mye mer enn bare gode rødviner. Regionen er mest kjent for sin eksepsjonelle hvitvin, laget av den berømte Arneis-druen. Den ene varianten kalles Roero Arneis og dyrkes nord for Tanaro-elven i Roero-området, og den andre kalles Langhe Arneis og dyrkes sør for elven i Langhe-området. Roero Arneis er det mest verdsatte av disse to og produseres av Villa Cornarea ved Canale.

Nyt de kulinariske kunstverkene

En god vin bør selvsagt kombineres med et intrikat måltid. Langhe er et av de områdene i Italia som har den største samlingen av de prestisjefulle Michelin-restaurantene, så her er det gode sjanser for å tilfredstille ganen. På menyen over tradisjonelle retter fra området finner dere kanin, polenta (en variant av maismelsgrøt) og Lumache di Cherasco (en vinbasert rett med escargot) – etterfulgt av en Barolo eller Barbaresco, naturligvis. Langhe er også kjent for den verdenssberømte hasselnøttkremen Nutella som ble oppfunnet i Alba like etter Andre Verdenskrig. Da kakaobønner var dyre og rasjonerte, bestemte konditoren Pietro Ferrero seg for å blande lokale hasselnøtter i kakaomassen – med stor suksess.

Dra fra by til by i Langhe vindistrikt

Langhes historiske byer ligger som spredte perler i det vindominerende landskapet og alle har sine særegenheter: Bra, kjent for sin slow-food kultur og smekkfull av historie: Asti med sin mousserende spumantevin og berømte hesteveddeløp ”Il Palio”: La Morra med sin vakre utsikt fra Belvedere og en høy konsentrasjon av vinprodusenter; Monforte d'Alba, en sjarmerende terrasseby; Barolo med det monumentale slottet og sine verdensberømte druer; Barbaresco med det 36 meter høye Torre del Bricco, som ble bygget av Normannerne og siden ble byens kjennetegn; Den historiske vinbyen Neive med sin fruktbare jord; Cherasco med den vakre hvite triumfbuen ”Madonna del Rosario” og kjent for sine snegleretter, og til slutt Alba med sin hvit-trøffel festival, sine livlige handelsstrøk, sitt skyhøye middelaldertårn og sin nydelige ”San Lorenzo”-katedral.

Absorber fortiden i de mange slottene og festningene

Langhe har gjennom tidene hatt behov for å forsvare seg, derfor er det flere slott og forsvarsborger fra Middelalderen å finne på de utallige bakketoppene. Mange av slottene kan besøkes og flere er nå omgjort til museer og karakteristiske vinbarer.
- Castello di Barolo: Dere ser borgen med den vakre profilen fra 1600-tallet på lang avstand. Det er åpnet et spennende vinmuseum i borgen som kan besøkes mot inngangspenger de fleste dager bortsett fra torsdager.
- Castello di Grinzane Cavour: Middelalderslottet huser en imponerende samling av Piemontes regionale viner. Det tas inngangspenger og holder stengt på tirsdager.
- Castello di Serralunga d'Alba: Slottet er lett å kjenne igjen med sine tre asymmetriske tårn og kan dateres helt tilbake til år 1340. Det står rett og majestetisk på byens høyeste punkt. Her er det gratis inngang og stengt på tirsdager og onsdager.
- Castello di Govone: Barokkslottet Castello di Govone, eller mer korrekt Castello Reale di Carlo Felice di Casa Savoia, har siden 1997 stått oppskrevet på den prestisjefylte verdensarvlisten til UNESCO, og inngangsbillett betales for å gå inn.

Hvordan finne frem til Langhe vindistrikt

Den nærmeste flyplassen er Torino, cirka 10 mil nord for Barolo. Ellers ligger Genova flyplass på vestkysten i Liguria og å lande der gir dere gode muligheter for en spennende kjøretur opp til Langhe, og dere kan alltids velge en av Milanos to flyplasser – Milano Linate ligger omtrent 16 mil fra La Morra, og Milano Malpensa er omtrent 18 mil fra La Morra. Vi anbefaler å leie en bil så dere har friheten til å bevege dere rundt i området i deres eget tempo.

Klare til å bestille ferieovernattingene deres i Langhe vindistrikt?

Bruk søkemotoren på toppen av siden for å velge blant vårt håndplukkede utvalg av ferieovernattinger i vindistriktet Langhe i Piemonte. Vi tilbyr både selvbetjente ferieleiligheter og behagelige hotell. Alle overnattingsstedene er håndplukkede av våre erfarne reisekonsulenter og inspiseres jevnlig. Vi stiller selvsagt gladelig med råd og tips dersom dere skulle ønske det, bare send oss en email via linken øverst på siden, bruk chat-alternativet til venstre på siden eller ring oss på telefonnummeret til høyre på siden. Vi er her for å sørge for at dere får en bekymringsfri og behagelig ferie i Langhe vindistrikt.

Sjul teksten
 
 
search map