Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

En reise til Venezia står på toppen av manges ønskeliste, og det er det naturligvis en rekke gode grunner til. I tillegg til at det sies at man kan "se Venezia og dø" blir man også skjemt bort med en rekke ikoniske severdigheter som ikke finnes maken til noen andre steder i verden. Fra Sukkenes Bro over Rialto og Canal Grande til Markusplassen og Dogepalasset. For ikke å glemme gondolene.

Siden 1999 har In-Italia sendt 10-tusener av nordmenn til Venezia på ferie, og nå kan du også bestille flyreisen din til en av de to Venezia-flyplassene direkte på hjemmesiden vår, inkludert våre kjente, håndplukkede hoteller og leiligheter, leiebil på flyplassen og full frihet til å bestemme reiselengde og opplevelser underveis. 

Kart over Venezia og opplevelser på reisemålet

Bruk kartet til å finne hotellet ditt i Venezia, samtidig som du kan se hvilke severdigheter som finnes i byen og på andre reisemål i denne delen av Italia. 

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Mange flyforbindelser til Venezia

I tillegg til å være en storby i seg selv og hovedstaden i regionen Veneto er også Venezia en turistmagnet av rang. Legg så til de berømte strendene langs Adriaterhavskysten så får du en destinasjon som mange flyselskaper fra hele Europa flyr til hele året, og spesielt i sommerhalvåret. Fra Norge kan du i skrivende stund fly direkte til Venezia fra Oslo med Norwegian, men det finnes utallige flyruter med kun et enkelt stopp underveis. Du kan reise til Venezia fra alle flyplassene i Norge, men du finner de beste forbindelsene fra flyplassene i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.

Enkleste ankomst foregår via den bynære flyplassen Marco Polo, der man kan ta båt eller buss direkte inn til Venezia på under 20 minutter. I skrivende stund flyr både Norwegian og SAS til Marco Polo flyplass. Mange lavprisselskaper ankommer den mindre flyplassen Treviso Canova som ligger litt inn i landet, ca. 40 minutter i bil fra Venezia. Ankommer du her anbefaler vi at du leier en bil som kan parkeres i det store parkeringshuset ved innkjørselen til byen. Du kan bestille bilen samtidig som du bestiller fly og feriehus. 

Mer informasjon til reisen din til Venezia

Venezia ligger på 117 små øyer ved en lukket lagune i Adriaterhavet mellom utmunningen av de to elvene Po og Piave nord-øst i Italia. Øyene er atskilt av byens berømte kanaler og forbundet med de minst like berømte broene. Byen har rundt 265 000 innbyggere og er hovedstaden i regionen Veneto. Deler av den har blitt erklært verneverdig verdensarv av UNESCO.

Byen er kjent for sin sjarm og romantiske atmosfære, sin fortid som republikk og mektig maritim makt, sine arkitektoniske og kunstneriske tradisjoner, de mange kanalene, broene og gondolene, og de enestående palassene, kirkene, torgene og monumentene. 

Sentralt i byen ligger selveste Markusplassen som er prydet med vakre bygninger hvor enn du snur deg og en fantastisk utsikt over Canal Grande. Finn en god kafé, len deg tilbake i stolen og nyt en kaffe mens du betrakter de nydelige omgivelsene og de mange menneskene som haster forbi. En av bygningene du kan oppleve på torget er den storslåtte basilikaen Markuskirken, som ofte kalles "Gullkirken" på grunn av dens overdådige fremtoning. En annen av plassens store severdigheter er Dogepalasset som er en mektig, gotisk struktur fra 1500-tallet da dogene - som var Venezias herskere i mer enn 1000 år - bodde. 

En annen severdighet du ikke bør gå glipp av i Venezia er Sukkenes Bro, som forbinder Dogepalasset på Markusplassen, der det en gang lå et fengsel, med et annet og nyere fengsel som ikke lenger er i bruk. Det er uvisst hvor navnet på broen kommer fra, men én av legendene sier at de transporterte fangene sukket melankolsk og sorgfullt mens de ble ført over broen fra Dogepalasset til det nye fengselet, der de enten gikk mange års fengsel eller henrettelse i møte. 

Hvis du er heldig nok til å være i byen første uken i juni kan du dessuten oppleve "Sjørepublikkenes Regatta", som er en spektakulær regatta som går på skift mellom de fire, store tidligere sjørepublikkene Amalfi, Genova, Pisa og Venezia, der opp mot 400 store gallioner deltar. 

>> Få mer informasjon om en ferie i Venezia her

Hvordan vil du bo - hotell eller ferieleilighet?

Reiser man til Venezia er det ikke likegyldig hvor man bor, og la det være sagt med en gang at det er ganske mange feller i byen; altså hoteller der du betaler altfor høye priser i forhold til beliggenhet og kvalitet. Vi som jobber i In-Italia har besøkt Venezia utallige ganger, og på våre mange reiser har vi etter hvert funnet et utvalg av hoteller og ferieleiligheter der du bor på "riktige" steder og til rette priser. I hotellsøkemotoren finner du både hoteller som er enkle, og hoteller med 5 stjerner på hatten, men du kan også velge å bo i en av de sjarmerende leilighetene som ofte ligger i en hyggelig, liten sidegate. 

Bestill reiser til Venezia på nettet og få billigst mulig pris

Konkurransen på reiser til Venezia er stor, og derfor er det også på nettet du finner de billigste prisene på både fly og hotell. I søkemotoren sammenligner vi alltid priser fra alle flyselskapene som flyr til Venezia slik at du alltid er sikker på å få billigst mulig pris på reisen din. Husk at In-Italia Reiser kun selger pakkereiser, noe som også betyr at du er dekket av reisegarantien og pakkereiseloven. Har du bruk for hjelp eller ønsker et skreddersydd tilbud på din ferie er du naturligvis alltid hjertelig velkommen til å kontakte oss, også selv om du kun er ute etter et godt råd eller tips til valg av hotell.

 
search map