Mer om Venezia

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Vi har alle hørt om kanalbyens gondolaer, men dersom dere ikke har noe imot å bruke rundt €160 for en times tur i de ikoniske båtene, anbefaler vi heller å benytte dere av de offentlige vannbussene eller "vaporetti" som de også kalles. Alle de store kanalene i byen dekkes av dette systemet, og dere kan kjøpe billetter på land i en av de små bodene ved holdeplassene for 7,50 € (juni 2017). Dersom dere blir i byen et par dager er det ofte lønnsomt å kjøpe et "Venice Card" som gir dere flere dagers ubegrenset bruk av vannbussene.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Vannbussene kan også frakte dere til de små øyene i lagunen som Murano, Burano og Torcello; alle tre frister med deres særegne sjarm.
- På Murano kan dere oppleve glassblåsere i aksjon, som lager imponerende glassprodukter som har vært Venezias stolthet i flere århundre. Glassverkstedene ble plassert her ute på øyen for å redusere bybrann-risikoen, og fordi hemmeligheten bak enkelte av teknikkene ble ansett som så verdifulle at venetianerne ikke ville røpe dem. Denne holdningen er heldigvis ikke å spore lengre, og dere kan velge fritt hvilke av de mange glassverkstedene dere vil besøke.

- For å komme til Burano må dere ta en halvtimes lang båttur, men det er vel verdt det for et besøk i dette sjarmerende fiskersamfunnet er virkelig noe for seg selv. Der husene i Venezia ofte ser slitte og forfalne ut, er Buranos fargerike hjem godt tatt vare på og malt årlig i friske farger. Byen med de smale kanalene er utrolig pittoresk, og enhver amatørfotograf finner nok av idylliske motiver blant regnbuehusene og de gamle fiskebåtene. Tradisjonelt sett har øyas kvinner tjent gode penger på å lage flotte blondeprodukter mens mennene var ute og fisket, og dere kan besøke det lille blondemuseet eller flere av de små butikkene som selger eksempler på dette døende håndverket - husk at om det er ekte vare vil prislappen reflektere det. Når dere besøker Burano anbefaler vi også å stikke innom en av øyens restauranter som serverer lokalfanget fisk og skalldyr tilberedt på tradisjonelt vis.

- Et besøk på Torcello er kjapt unnagjort. Øyen har under 150 innbyggere og når dere går kilometeren fra bryggen til den eneste attraksjonen på øyen (to kirker) er det umulig å forestille seg at det bor så mange her. Det er enda mer umulig å forestille seg at før det 13. århundre var øyen større og mektigere enn Venezia med over 20 000 innbyggere! Både malaria-epedimier og konkurransen fra Venezia ødela øyens sterke posisjon innen handelsnettverket, og i dag er det kun 2 kirker igjen - rett ved siden av hverandre. Begge er verdt turen, spesielt den tidligere katedralens vakre mosaikker fra 1300-tallet. Dersom dere er glade i god mat bør dere unne dere et måltid på Inn Locanda Cipriani. Det er dyrt, men veldig godt!

Mange sier at Venezia er for full av turister året rundt til å kunne nytes til det fulle. Det stemmer at et stort antall turister besøker byen, og med tanke på at en by som vanligvis kun har 60 000 innbyggere årlig mottar like mange turister som Firenze og Roma som har millioner av innbyggere, er det ikke rart at det kan oppleves som overveldende.

Men husk at størsteparten av turistene er kun på et kort besøk i byen og bruker derfor tiden på å se de mest kjente attraksjonene; Markusplassen og Rialtobroen. Dette fører til at veien som forbinder disse to og jernbanestasjonen alltid er stappfull av turistene, mens de smale bakgatene og de mer avsidesliggende områdene er ofte glemt selv om de frister med nok av autentisk sjarm.

Prøv å ta båt ut til den lange øyen Giudecca et par minutters seilas fra Markusplassen. Langt færre turister finner veien ut hit, så her kan dere oppleve den trivelige atmosfæren og besøke flere innbydende restauranter. Eller ta turen langs den 2 kilometer lange havnepromenaden Zattere på sørsiden av byen. Vi anbefaler på det varmeste å smake vafler med gianduia-is på "Nico". Gå heller ikke glipp av en tur til den østlige siden av byen Castello. Her finner dere det gamle militærlageret og to store, grønne parker der dere kan slappe av langt vekk fra turisthordene. De shoppingglade finner nok også noen skatter i den store handlegaten Via Guiseppe Garibaldi her.

Venezia er en stor by som blir bedre jo mer kjent dere blir med den. De første gangene er det ikke uvanlig å kun se mer kjente sidene, men kanalbyen har litt av hvert å friste med, og nok til å fylle flere besøk. Spør gjerne en av våre erfarne reisekonsulenter om tips og råd angående ferieovernattinger i Venezia. Vi har over 15 års erfaring med reiser i Italia og hjelper dere gladelig med å realisere drømmeferien deres.

 
search map