Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0

Henter innhold

I vidunderlige Venezia er "gatene" som kjent laget av vann, så det er ikke lagt opp til mye bilkjøring innenfor byportene. Til gjengjeld kan du kjøre til Venezia i leiebil og dermed få muligheten til å utforske resten av den naturskjønne og historiske regionen Veneto der Venezia er hovedstad.

Opplev romantiske Venezia på din kjør-selv-ferie med In-Italia

Venezia, som er verdensberømt for sin unike skjønnhet og utsøkte romantiske stemning, har ikke bare vakre og interessante historiske severdigheter å by på. Byen har også en spesielt livlig moderne kunstscene som virkelig kommer til sitt rette ved kunst-Biennalen annenhvert år.

Venezias kjærlighet for moderne kunst gir også rom for pussige innfall, som da den lokale kunstneren Sr. De Marchi bygget flere flytende tre-biler for å motbevise de flestes oppfatning: at man ikke kan ferdes med bil i Venezia.

Utforsk Venezia med gondol eller vanntaxi

Vi kan derimot ikke anbefale å flyte rundt i en trebil i Venezias kanaler. Sikkerheten kan visst ikke garanteres, men viktigere: hvem vil vel kjøre selv når man kan gli elegant gjennom kanalene i en gondol mens man beundrer byens storslåtte arkitektur?

Hvis du er ute etter en kjappere transport kan du hoppe ombord i en vaporetto - vannbuss eller vanntaxi - som generelt er den beste måten å bevege seg rundt i Venezia på. Med en vaporetto kan du raskt komme deg rundt til de mange historiske og kulturelle skattene som venter på deg langs Canal Grande, Venezias hovedkanal.

Kjør langs A4 på kjør-selv-ferien din til Venezia

Selv om bilen av naturlige grunner ikke er den beste fremkomstmiddelet å utforske Venezia med, kan du enkelt ankomme byen med leiebilen din. Venezia ligger langs A4-autostradaen (motorvei) som fører deg til fantastiske og forskjellige reisemål som Torino, Milano, Gardasjøen, Verona og Padova. Velg avkjørselen mot Venezia - Mestre og følg skiltene mot Venezia - Centro Storico. Du kjører gjennom forstaden Mestre, som teknisk sett er en del av Venezia, men som for de fleste feriegjester har lite med den berømte kanalbyen å gjøre.

I Mestre følger du fortsatt skiltning mot Venezia og Centro Storico, og du kommer til slutt til å ende opp på en stor plass kalt Piazzale Roma der turistbussene holder til, og der du kan parkere bilen.

Nå er du klar til å se fascinerende Venezia som, til tross for de mange feriegjestene som besøker byen hvert år, stort sett ikke har endret seg de siste 600 årene. Forsvinn inn i byens mange smale gater og opplev den lokale atmosfæren på små plasser og trattoriaer - og la deg overvelde av Markusplassen og Canal Grandes spektakulære skjønnhet.

Mange reisendes oppfattelse er nok at Venezia overgår alle andre byer og severdigheter i regionen Veneto. Det er forståelig da få byer gjør et så uutslettelig inntrykk på sine besøkende som denne lagune-byen, bestående av ikke mindre enn 118 småøyer, 150 kanaler og 409 broer.

Andre opplevelser i området rundt Venezia

Men på vei til Venezia kan du for eksempel besøke det historiske pilgrimssentrumet Padova; en eldgammel by med en unik atmosfære. Padova har blant annet et vakkert, gammelt universitet og en botanisk hage som har havnet på UNESCOs verdensarvliste. Kirken Basilica del Santo rommer årsaken til at Padova mottar millioner av pilgrimmer hvert år: den huser relikvier fra Antonius den Hellige, en katolsk helgen som levde i Egypt i det 4. århundre. Antonius er skytshelgenen for grisene.

Trafikknutepunktet Verona er et annet opplagt stopp på veien. Dette er byen der Shakespeares drama "Romeo og Julie" utspiller seg, og det er neppe tilfeldig at Shakespeare valgte denne romantiske og velstående storbyen som bakgrunn for verdens mest berømte kjærlighetshistorie.

Utflukter rundt Venezia

Det er mange muligheter for å utforske området rundt Venezia, enten det er i egen bil, leiebil eller med en av de utallige fergene som konstant suser frem og tilbake i lagunen. Med bil kan du bl.a. besøke Italias østligste by Trieste, der havnen faktisk vender mot vest, altså direkte mot Venezia. Den utrolige byen kan nås på ca. 1 time 45 minutter, både med tog og bil.

Hvis du heller velger at deres faste base skal være på "Lidoen" utenfor Venezia er det lett å dra på dagsturer inn til kanalbyen, og returnere f.eks. til den populære badebyen Lido Di Jesolo på kveldstid.

>>> Les mer om transport til, fra og i Venezia her
>>> Les mer om påskeferie i Venezia her

Se Veronas enestående amfiteater på bilferien din til Venezia

Du kommer straks til å legge merke til Veronas spesielle skjær når du kommer til byen. Dette skyldes at mange av byens bygninger er prydet med lyserød marmor som stammer fra det nærliggende Valpolicella-området, som for øvrig er kjent for sine lekre viner. Det er en fornøyelse å beundre den overdådige arkitekturen i Verona, en by delt i to av Adige-elva.

Når du tar turen forbi Verona på kjør-selv-ferien din er det naturlig å besøke det enorme amfiteateret. Her produserer noen av verdens største scenekunstnere operaforestillinger under åpen himmel i sommermånedene foran opptil 15 000 tilskuere. Den majestetiske bygningen stammer helt tilbake til år 30 e.Kr. og ble i begynnelsen brukt til blodige gladiatorkamper som trakk publikum fra nært og fjernt. Den gangen kunne amfiteateret romme opptil 30 000 tilskuere, men i dag har man begrenset antallet av sikkerhetsmessige årsaker.

Gled deg til din kjør-selv-ferie til Venezia med In-Italia, der du og din familie får muligheten til å oppleve hele den spennende regionen Veneto, inkludert hovedstaden Venezia, i deres eget tempo. Frihet, autensitet og fleksibilitet kjennetegner kjør-selv-ferier med In-Italia.

>>> Les mer om hoteller og ferieleiligheter i Venezia her
>>> Les mer om ferieboliger og ferieleiligheter i regionen Veneto her
>>> Les mer om kjør-selv-ferie i Italia her

 
search map