Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Byen med de hundre øyene

En by full av ekstraordinære artistiske og arkitektoniske skatter venter på dere, da Venezias bemerkelsesverdige historie gjennom århundrer har etterlatt mange spor. Det er vanskelig å begripe, men Venezia er bygd på mer enn 100 små øyer, som gjennom århundrene har blitt forbundet med broer inntil de nå utgjør en sammenhengende by. Bare det faktum at byen en bygd på massive påler er nok til å gjøre den bemerkelsesverdig. Vi anbefaler å bruke noen dager her, da det er mye å se.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Å komme seg rundt

I stedet for busser finner dere her Vaporetto, eller vaporetti i flertall, som betyr vannbusser. Dere kan hoppe av og på disse for å komme dere rundt langs kanalene, det er en spesiell opplevelse. Dere kan også ta en privat vanntaxi, som koster litt mer, eller en privat tur med en gondol, som er veldig dyrt. Eller dere kan gå; byen er inemlig kke så stor, så dere kan gå fra en side av byen til den andre på ca. en time. På turen vil dere oppdage fantastisk kunst, flott arkitektur og urbane landskap som tar pusten fra dere. Dere kan også ta en vannbuss til øyene Murano og Burano, som begge er verdt et besøk.

Les mer om Venezia

Gastronomiske opplevelser

Dere vil finne et godt utvalg av spisesteder i Venezia. Før middag kan dere besøke en av mange osteria eller vinbarer hvor dere kan oppleve en livlig og ekte atmosfære. Her kan dere drikke typiske aperitivos som den berømte "spritz" (en cocktail laget av prosecco og Aperol eller Campari) og spise "cicchetti" (snacks som små krutonger, grillspyd, velsmakende bakverk og andre typiske retter). Om dere ikke er mette etter dette kan dere vandre gatelangs på jakt etter en koselig restaurant, men vær på vakt for stedene som har servitører utenfor som prøver å dra inn kunder, siden maten trolig ikke er så god der. De lokale spiser sent, rundt kl 21, så hvis dere klarer å vente er vårt tips å følge etter noen lokale og spise hvor de spiser og således unngå de mest turistifiserte stedene (da disse gjerne er dyre og med mindre fokus på kvalitet).

Sightseeing

Listen over interessante steder å se i Venezia er lang, og inkluderer mange kirker. Du har kanskje hørt om Basilica di San Marco, eller Markuskirken som definitivt er et av høydepunktene ved et besøk i Venezia. Det er en imponerende kirke med et klokketårn og en like imponerende piazza utenfor. Symbolet for Markuskirken er et mesterverk av en gresk hellenistisk skulptur: de berømte forgylte bronsehestene. Et besøk i kirken er et must. Den er verdensberømt for sine uvurderlige skatter og fascinerende hemmelige rom. Noen av dem, som Zen-kapellet er imidlertid vanligvis stengt for publikum. Det er fri inngang til kirken, men ved museet betaler du inngangsbillett. Rialtobroen har blitt et av Venezias mest kjente ikoner og har en historie som strekker seg 800 år tilbake. Dagens Rialtobro ble fullført i 1591 som erstatning for en i tre som hadde kollapset. I det samme området, San Polo, finner du også Rialtomarkedet som vil dekke deres shoppingbehov. Shopping er generelt litt rimeligere her enn i byens hovedsentrum. Palazzo Ducale på Markusplassen er verdt å besøke. Palasset i veneziansk gotisk stil er et av Venezias sentrale landemerker med sin fantastiske arkitektur og sine flotte kunstverk. Dere kan kjøpe billett til en guidet tur i palasset kalt 'Secret Itinerary'. Den jødiske gettoen Besøk det jødiske kvarteret som fortsatt er veldig aktivt i Venezia, og beundre en annen side av byen. Området har fire synagoger. Unngå fredag kveld og lørdag (den jødiske Sabbathen) da alle de jødiske butikkene og restaurantene vil være stengt. San Giacomo di Rialto er muligens den eldste kirken i Venezia, oppført omkring år 421. Den er mest kjent for et stort ur fra det 15. århundre over inngangen.

Hvordan komme til Venezia

Dere kan fly til Marco Polo-flyplassen i Venezia, ca. 20 minutter utenfor sentrum, og ta en shuttlebuss eller tog inn til byen. Dere kan også ta en vanntaxi fra flyplassen til hotellet ditt. Dette krever 10-15 minutters gange fra flyplassen til holdeplassen for vanntaxier. Det er gratis traller på flyplassen eller dere kan betale for bagasjetransport. Treviso flyplass er ca 25 km unna, og herfra kan dere ta buss til Venezia sentrum.

Kjøre bil til Venezia
Kjører dere bil til Venezia kommer dere ikke nærmere enn til Piazzale Roma, som ligger ved den lange broen som forbinder Venezia med fastlandet. Det er en stor parkeringsplass ved Piazzale Roma som er dyr, men trygg. Det samme kan sies om parkering på "Il Tronchetto", bak Piazzale Roma. Det er billigere parkering ved begynnelsen av broen, men disse har ikke vakthold. Dere kan ta buss fra parkerinsplassene til sentrum. Dere kan også parkere i Mestre, hvor du kan være så heldig å finne gratis parkering. Derfra kan dere ta buss eller tog til sentrum av Venezia.Klar for å bestille deres overnattinger i Venezia?

Bruk søkemotoren over til å velge blant våre håndplukkede overnattingsmuligheter, som inkluderer hoteller, leiligheter og B & B i Venezia. Eller kontakt våre erfarne reiseeksperter med over 15 års erfaring med reiser i Italia, for råd. Send en epost ved å bruke kontakt-linken på toppen av siden, eller bruk chat-boksen til venstre på siden. Dere kan også ringe oss på nummeret du ser til høyre på siden. Vi ser fram til å hjelpe dere å få det meste ut av ferien deres i Venezia.

Sjul teksten
 
 
search map