Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Man tror det nesten at det ikke kan være sant! Kan et så fint vinlandskap ligge mellom fjell og havet? Svaret er ganske enkelt 'ja'. På under èn time kan du enten stå midt i Dolomittene er midt i Venezia.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Prosecco...Hva er nå det?

Navnet Prosecco er en betegnelse som er opprinnelig beskyttet, og må derfor kun benyttes i dette området. Selve navnet Prosecco er både navnet på druen og på området, som ofte betgnes som Prosecco-veien (Strada del Prosecco) - eller Prosecco-bakkene (Colline del Prosecco).

Les mer om Prosecco vindistrikt

Vinlandskapet med bakketoppene formet som kjegler

Distriktet fyller i alt. 5.000 hektar og består av to områder. Det mest kjente området er mellom byene Valdobbiadene pg Conegliano på nordsiden av Piave elven. På sørsiden av elven ligger området med byen Asolo og bakkene Il Montello, som helt tilbake til 1300-tallet leverte trematerialer til Venezias fundament. I motsetning til andre vindistrikter i Italia, så skiller Prosecco seg ut ved at de vinkledde bakkene er ganske markerte og ligger veldig karakterfull til som kjegler i landskapet. Områdets sterkeste side er helt klart vinen og det vakre landskapet. Det flotteste landskapet, og den beste Proseccoen sies å være i Cartizze-bakkene utenfor Valdobbiadene. Hvis du ønsker å besøke severdige byer, vil vi fremheve Asolo, eller Bassano del Grappa, som ligger like utenfor vindistriktet. Nærmeste storby er Treviso. Og for de mest aktive, som ikke synes Prosecco-bakkene høye nok, kan Monte Grappa med sine 1.775 m.o.h helt sikkert tilfredstille dem, som gjerne vil opp i høyere høyder. Fra Valdobbiadene til toppen av Monte Grappa er det omtrent 30 km.

Nyt det glasset med Prosecco

Prosecco er kjent over hele verden, men de ferreste vet hvor den produserer, og det er nemlig her i regionen Veneto mellom Venezia og Dolomittene. Distriktet beveger seg også litt inn i naboregionen Friuli Venezia Giulia. Av de beskyttede opprinnelsesbetegnelsene produseres det både DOC og DOCG i Prosecco-området. Området oppnådde DOC - betegnelsen tilbake i 2009. Den musserende vinen bør til enhver tid drikkes direkte fra kjøl og bør holde en temperatur på ca. 4-8 grader, når den skal drikkes. Det finnes enkelte produsenter, som lager en Prosecco uten bobler, og heter Prosecco tranquillo, som derfor minner litt mer om hvitvin, men som ikke helt er det.

Sjul teksten
 
 
search map