Bilferie og Kjør-selv-ferie til Gardasjøen

Kjør-selv-ferie til Gardasjøen <em>(foto: Assaf Yekuel, Wikimedia Commons)</em>
 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0

Henter innhold

Gardasjøen ligger mellom Venezia og Milano og er et klassisk reisemål i Italia, og ikke uten grunn: innsjøen er Italias største, er omgitt av behagelige, små badebyer og har en naturskjønn beliggenhet ved foten av de mektige Dolomittene. På en kjør-selv-ferie til Gardasjøen med In-Italia bestemmer du selv hvordan ferien din skal skrus sammen, og du kan kjøre i ro og mak fra by til by og oppleve den store variasjonen som kjennetegner innsjøens bredder.

Opplev Gardasjøens magi på din egen kjør-selv-ferie

Kunstnere, fortfattere, politikere, sangere, skuespillere, rikmenn og tusenvis av vanlige feriegjester har i løpet av århundrene erklært deres uforbeholdne kjærlighet til Gardasjøen.

Når du lar bilen stå og tar deg tid til å beundre innsjøens dramatiske skjønnhet mellom ville, bratte fjellskråninger eller blide, frodige bakker, vil du nok forstå dem. Din kjærlighet til Gardasjøen, som er over 50 kilometer lang og 346 meter dyp på sitt dypeste, blir ikke mindre når du tar en velfortjent dukkert i det kjølige, grønne vannet etter en lang kjøretur.

Den romerske poeten Catul (fra ca. 84 til ca. 54 f.Kr.) var dypt forelsket i dette området av Italia, og mange århundrer senere ble den amerikanske forfatteren Ezra Pound og den greske operasangerinnen Maria Callas også medlemmer av "fanklubben". Maria Callas elsket å trekke seg tilbake fra rampelyset og slappe av i sin villa i den sjarmerende og historiske badebyen Sirmione ved Gardasjøen.

Møt fortiden i Sirmione

Vi er ikke i tvil om at du og din familie også kommer til å like Sirmione, som er en spennende by å utforske, fylt med slående naturlig skjønnhet og en rik historie. Sirmione ligger ved Gardasjøens sørlige kyst, og er blant annet kjent for sine brosteinsgater, sitt slott fra 1300-tallet og de såkalte ”Grotte di Catullo” (Catuls grotter). Navnet er en smule misvisende da det ikke er snakk om grotter, men den viktigste arkeoligiske utgravningen fra romersk tid i Nord-Italia: en enorm romersk villa, elegant plassert ved innsjøens bredde.

Navnet "Catuls grotter" skylles at de opprinnelige oppdagelsesreisende fra Venezia trodde at de gamle konstruksjonene var naturlige grotter. Ta en rolig spasertur fra Sirmiones historiske sentrum ut til enden av halvøya byen ligger på. Her kan du drømme deg tilbake til romersk tid og beundre de storslåtte ruinene av den klassiske villaen.

I Sirmione kan du både fordype deg i historien og la bilen stå mens du slapper av et par dager. Husk å besøke et av byens mange lekre spasentre.

Muligheter for aktiviteter på bilferien din til Gardasjøen

Gardasjøen er ikke bare historie, skjønnhet og avslapping. Området lokker også med mange aktivitetstilbud, blant annet diverse former for vannsport. Innsjøens usedvanlige størrelse og uspolerte, naturlige omgivelser gjør at mulighetene er nesten uendelige, spesielt ved den nordlige delen av Gardasjøen der det har blitt lagt opp til blant annet:

- Seilsport
- Surfing - både vindsurfing og kitesurfing
- Turgåing
- Klatring og mye mer

Gardasjøen er et perfekt sted å kombinere kjør-selv-ferien din med andre aktive feriemuligheter som er kjekke for hele familien.

Gardasjøen sjarmerer både i nord og i sør

En kjør-selv-ferie gir deg en unik mulighet for å oppleve mye på kort tid. Det er visse forskjeller på den sørlige og den nordlige delen av Gardasjøen, og når du har med bil på ferien kan du fritt utforske begge områdene i ditt eget tempo. Den nordlige delen av Gardasjøen er smal og omgitt av bratte fjellskråninger, mens sørbredden er bredere og omkranset av grønne, bølgende åser. Det er i sør du kan være mer sikker på et varmere klima, da den nordlige delen ofte blir avkjølt av en vind som ruller ned fra Dolomittene på ettermiddagen.

Litt kulde på ettermiddagen bør likevel ikke avskrekke deg fra å ta turen innom Riva, Gardasjøens nordligste by. Her tar de dramatiske og flotte omgivelsene pusten fra deg, og hvis du klarer å løsrive blikket fra Dolomittene som ruver over deg, oppdager du byens historiske severdigheter - som for eksempel Torre Apponale, et høyt klokketårn fra 1200-tallet. Tårnet troner selvsikkert på Piazza III Novembre som også utgjør byens travle og trivelige hjerte.

Riva har i tillegg perfekte vindforhold hvis du skulle få lyst til å gi deg i kast med litt surfing på kjør-selv-ferien din.

Nyt badelivet i sjarmerende Bardolino

Badebyen Bardolino ligger på Gardasjøens sørøstkyst - også kjent som olivenkysten - og er en favoritt blant mange tilreisende. Denne avslappede resortbyen ligger en kjapp kjøretur sør for byen Garda, og her vil du kunne ta noen dagers behagelig pause fra kjøringen.

Bardolino er kjent for både den vennlige lokalbefolkningen og den lette, velsmakende rødvinen som dyrkes lokalt, samt den lystige feriestemningen som hersker i byen. Hvis du blir betatt av den lokale rødvinen kan du besøke det lille, men informative vin-museet mens du er her.

Som i de fleste andre byer rundt Gardasjøen kan du også her oppleve rester fra Italias storslåtte historie. Bardolino har to kirker bygget i den spesielle rundbuestilen som absolutt er verdt å besøke. I den ene, Chiesa di San Severo, kan du se noen falmede og vakre freskoer som avbilder uhyggelige scener fra Apokalypsen (jordens undergang ifølge Bibelen). Den andre kirken er den bedårende og enkle Pieve di San Zeno som ble bygget en gang i løpet av det 9. århundre. Her kan du også oppleve rester av interessante freskoer.

I Bardolino kan du koble helt av på byens mange strender. Det finnes både offentlige og private strender her, og en stor del er spesielt velegnede til familier med barn. Det er et stort utvalg av barer, restauranter og kaféer ved den sentrale Lido Cisano, der du finner en offentlig strand med gress og stein.

Se frem til en utsøkt italiensk opplevelse med deg selv som reiseleder når du og din familie drar på kjør-selv-ferie ved Gardasjøen med In-Italia.

>>> Se mer informasjon om kjør-selv-ferie og bilferie i Italia her.
>>> Se mer informasjon om ferieboliger, ferieleiligheter og hoteller ved Gardasjøen her.

 
search map