Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Alt dette venter deg ved Gardasjøen

Ferie ved Gardasjøen byr i tillegg til de hyggelige, gamle byene også på mer moderne bydeler med alle tenkelige fasiliteter. Gardasjøen representerer en allsidighet som reisemål der du både kan finne ro og avslapping samt et moderat natteliv, for ikke å glemme utfordrende opplevelser i den kjente fornøyelsesparken Gardaland. Det kryr av utfluktsmuligheter herfra, enten opp til Dolomittene eller en tur opp til de mindre innsjøene som Tennosjøen i Syd-Tirol, Ledrosjøen og Iseosjøen i Lombardia. Du kan også la deg fascinere av de berømte attraksjonene i Verona og Venezia, og gå ikke glipp av den vidunderlige turen langs Minico-elva ned til Mantova hvor du kan besøke den nydelige blomsterhagen ”Parco Sigurta” og det ukjente vindistriktet Collina Moreniche underveis.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Gardasjøen ER en ekte perle

Dessverre oppfatter mange nordmenn Gardasjøen som et feriested for et eldre publikum, noe som er svært synd da innsjøen byr på opplevelser for alle aldre. Innsjøen har mye å tilby innen aktiviteter og er ansett som en av de beste stedene for hanggliding, paragliding, vindsurfing og terrengsykling. Reiser du til Italia med Gardasjøen i siktet er du sikret en gøy, spennende og utfordrende tur - hvis du vil. Du kan også velge å bare nyte nærheten til innsjøen og de mange lekre fasilitetene i området.

Les mer om Gardasjøen

Geografien rundt innsjøen


I både nord og vest stiger de majestetiske fjellene vertikalt opp fra innsjøen, og kjøreturen fra Gardone opp til Riva kan ta pusten fra de fleste der den smyger seg langs fjellsidene og gjennom tunneler. Innsjøen er kun 4 - 5 km bred i den nordligste delen, der den til gjengjeld er opptil 370 meter dyp. Mot sør er den 12 km bred på det bredeste og her er dybden mer beskjeden. Gardasjøen er 50 km lang og det er kun på klare dager man kan se innsjøen i sin fulle lengde.

De store innsjøene i egen bil

Mange velger å dra på bilferie til Gardasjøen. Du kan følge E45 hele veien fra Danmark til Gardasjøen - en tur som fra Oslo er på ca. 1900 km og gjerne forseres best i to etapper. Du kan også kjøre gjennom Sverige mot München (omtrent like lang rute). Da kjører dere gjennom Alpene via Brennerpasset i Østerrike og snart åpner Gardasjøens blå bølger seg for dere. En kjør-selv-ferie til Gardasjøen er spesielt attraktivt for barnefamilier som da selv kan styre tempoet og dessuten spare penger på flybilletter og bilutleie.

Veien rundt innsjøen er full av svinger og det er tunneler på begge sider av den nordlige delen, samt en del sikkerhetsutstyr som nå er bygget opp mot steinras o.l. som tidligere gjorde at veien ofte måtte stenge. Alt dette gjør kjøreturen langsom og spennende, så vær oppmerksom på at en kjøretur rundt sjøen kan ta tid. På søndager er sjøen et yndet utfluktsmål for beboerne fra store byer som Milano, Brescia, Verona, Trento og Bolzano, og bilkøene kan derfor være lange. 

>>>Les mer om kjør-selv-ferie til Gardasjøen her

Flyreiser til Gardasjøen foregår vanligvis til en av de tre internasjonale flyplassene i Milano, Venezia eller Verona. Sistnevnte krever en mellomlanding underveis, men ligger til gjengjeld kun ca. 20 minutters kjøring fra Gardasjøen, så du kan komme deg raskt til ditt hotell. 

Et paradis for aktiv ferie

På grunn av de meget spesielle vindforholdene er den nordligste delen av innsjøen velegnet til vindsurfing, og byen Torbole er om sommeren like populær som de mest kjente skistedene er om vinteren. Nede i byen Malcesine kan dere leie terrengsykler som blir transportert opp på toppen av fjellet Monte Baldo, hvor dere kan hente syklene etter en luftig tur med taubanen. Dermed er dagen tilrettelagt og det er opp til deg om du vil ned over den nordlige delen til Nago og Torbole og tilbake gjennom tunnelene, eller sørover ned fra fjellet til Garda og opp langs kysten.

Det behagelige klimaet, det fantastiske landskapet, alle de interessante historiske plassene og den imøtekommende lokalbefolkningen gjør Gardasjøen til et internasjonalt anerkjent feriested verdt å få med seg.

Sykkelutleie I byen Costermano del Garda finnes det mulighet for å leie sykler som du kan få levert langs hele sjøen. Prisene ligger på ca. 35-40 euro pr. sykkel inkl. levering. For ytterligere informasjon se: www.bikestorefun.com

Feriehus ved Gardasjøen

In-Italia har hatt Gardasjøen på programmet vårt siden 1999, noe som har gitt oss god tid til å håndplukke en lang rekke feriehus og ferieleiligheter i forskjellige størrelser, alltid av høy kvalitet, som passer for skandinaviske reisende. Feriehusene vil tilbyr ved Gardasjøen holder generelt sett en høy standard, og du er aldri langt unna gode fasiliteter og opplevelser. Våre medarbeidere besøker og kontrollerer alle feriehusene i programmet vårt med jevne mellomrom.

Høstferie

Gardasjøen er et opplagt reisemål hvis du ønsker å tilbringe høstferien sør for Alpene. Hvis du tilbringer høstferien ved Gardasjøen vil du vanligvis kunne forvente lunere temperaturer enn hjemme, og på den måten kan du forlenge sommeren betydelig. Ved Gardasjøen er klimaet mildt og inviterer til en stemningsfull høstferie i vakre naturomgivelser. Hvis høstferien går til Gardasjøen kan du glede deg til storslått natur, hyggelige byer, båtturer på innsjøen og avslapping i fantastiske rammer. Du får gode tur- og sykkelmuligheter i fjellene, og du kan ta mang en hyggelig spasertur langs innsjøens bredder eller i de sjarmerende byenes historiske bykjerner. Temperaturene rundt høstferien er vanligvis behagelige nok til at du kan nyte en aktiv ferie i de vakre landskapene ved innsjøen.

Garda Jazz Festival

Hvis du er en jazz-fan kan du ikke gå glipp av denne musikkfestivalen ved Gardasjøen. Hvert år fra juni til juli arrangeres Garda Jazz Festival i de fire byene Riva del Garda, Torbole, Nago og Arco som alle ligger i den nordlige delen av Gardasjøen. Festivalen strekker seg over to-tre uker og duoer, trioer og orkestre opptrer med konserter på byenes plasser, barer og slott i området. Opprinnelig startet festivalen i byen Torbole og var en av de første av sitt slag i Italia. Siden jobbet man med å samle festivalen i de fire byene, noe som lyktes for første gang i år 2000. Festivalens program publiseres på gardajazz.com.

Ferger på Gardasjøen

En flott, god og artig måte å oppleve Gardasjøen og dens innbydende byer på er ved å reise rundt med de små fergene som seiler på kryss og tvers av innsjøen. Mer enn 20 små forskjellige båttyper seiler rundt på innsjøen og de fleste er utstyrte med bar, restaurant og soldekk slik at du saktens kan bruke hele og halve dager på vannet. Det er også mulig å se båttrafikk på innsjøen selv om vinteren. Mange av båtene tar også biler ombord slik at du ikke behøver å kjøre hele den lange, men vakre veien langs innsjøbredden for å for eksempel komme deg fra øst til vest.

Ute fra innsjøen får du et flott bilde av Gardasjøens bredder, fjellene bakom og de mange små byene, borgene og antikke stedene området har å by på. Herfra får du for eksempel flotte muligheter til å betrakte ”Il castello di Sirmione”, Salò-bukten, de runde sitrontrærne som vokser langs vannkanten fra Gargano til Limone sul Garda og mange andre vakre og interessante severdigheter.

Eksempler på fergeturer du kan ta:

- Peschiera sul Garda til byen Garda
- Salò til Gargano
- Riva del Garda til Malcesine
- Desenzano til Manerba

Det kan være en idé å skaffe deg en rutetabell for de forskjellige turene slik at du kan planlegge båtturen din godt og ikke ender opp strandet på feil side. På diverse festdager i løpet av året er det mulig å seile på innsjøen om kvelden og i nattetimene, slik at du kan kikke inn på de mange lysene fra alle byene. Båtene leies også ut til private fester og andre arrangementer.

Bestill hotell ved Gardasjøen

Hos In-Italia finner du alltid mer enn 100 hoteller rundt hele Gardasjøen, fra Tenno i nord til Peschiera i sør. Bruk vår søkemotor til å finne det hotellet som passer for nettopp deg og dine behov. Bruk filteret til venstre i søkemotoren hvis du f.eks. vil finne et hotell eller feriehus med basseng ved Gardasjøen - da er det bare å krysse av i feltet "Basseng". 

In-Italias billige hoteller ved Gardasjøen er nøye utvalgte steder der du får mye for pengene, og der vi kan stå inne for kvaliteten. På toppen av siden kan du gå direkte til de mest populære byene og destinasjonene rundt innsjøen, og derfra kan du søke deg videre ned og finne et feriehus, hotell eller kanskje en villa som passer for deg og reisefølget ditt. 

10 spørsmål om Gardasjøen

Hvor ligger Gardasjøen?
Italias største og mest populære innsjø ligger i "bunnen" av Alpene - delen heter Dolomittene - og ikke mindre enn 3 regioner kan hevde den delen, nemlig Lombardia, Veneto og deretter Trentino-Alto Adige (Syd-Tirol), som sitter på en liten del i den nordligste delen av Gardasjøen. Den sørligste delen av innsjøen strekker seg mot Po-sletten - det flate området mellom Alpene og Appenninene.

Hvor dypt er Gardasjøen?
De store fjelløyene er veldig dype. På det dypeste punktet er Gardasjøen 346 meter dypt, og den såkalte "middeldybden" er 136 meter, så det er plass til hodehopp.

Hvor skal du bo ved Gardasjøen?
Mulighetene er rikelig rundt denne enorme innsjøen, men våre favoritter er Limone sul Garda, Bardolino, Garda by, Malcesine og Riva del Garda.

Hvor langt er det rundt Gardasjøen?
Kystlinjen rundt Gardasjøen er 158 km. Med bil er det ca. 144 km på kystveien rundt Gardasjøen. En utrolig vakker, men også anstrengende tur gjennom hyggelige byer og langsom trafikk. Sett av minst 3 timer til turen - og i høysesongen mye mer!

Hvor lang er Gardasjøen? 
På det lengste er Gardasjøen 51 km. lang.

Hva er det å se ved Gardasjøen?
For familien er det mange spennende steder ved Gardasjøen, inkludert det store fornøyelseslandet Gardaland og badelandet Canevaworld. Det er også flotte naturopplevelser rundt Monte Baldo, samt utflukter i fjellene eller til de kulturelle byene Verona og Venezia - eller shopping i Milano.

Hvor stor er Gardasjøen?
51 km lang og opptil 17 km bred. Overflaten er ca. 370 km og Gardasjøen inneholder ca. 50 kubikkmeter vann. Det tar ca. 27 år for en liter vann å bevege seg gjennom sjøen til utløpet av Peschieria del Garda.

Hvordan er været ved Gardasjøen?
I mai er været på Gardasjøen så mildt at dags temperaturen når over 20 grader. I juli og august ses daglige temperaturer over 30 grader, men de milde vindene i den smale kløften mellom fjellene gjør at det nesten alltid føles friskt. Sesongen varer til september, hvor temperaturen fortsatt er på 20-tallet. Den sørligste delen mot Po-sletten er den varmeste.

Hvilken vei til Gardasjøen?
Følg Autobahn A7 ned gjennom Tyskland (fra Padborg). Ved Memmingen i Sør-Tyskland velger du om du vil ta den vestlige ruten via Lichtenstein og Sveits gjennom San Bernadino-tunnelen eller den østlige ruten via Innsbruck og Brenner Pass gjennom Østerrike. Sistnevnte er mest populær og den korteste av de to, men inneholder også mer fjellkjøring.

Kan du bade i Gardasjøen?
Det kan man definitivt, og det er meget populært. For eksempel av de klassiske søstre som er mye besøkt for eksempel Jamaica i Sirmione, Sabbioni i Riva del Garda, Bracco Baldo i Peschiera del Garda og Lido Mirabello i Bardolino.

Kan man reise på ferie til Gardasjøen med barn?
Absolutt! Gardasjøen er perfekt for barn. Her er det både gode bademuligheter, fint vær og muligheter for utflukter og opplevelser i ferieparker. Alt en barnefamilie har bruk for!

Sjul teksten
 
 
search map