Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Mest populære byer og områder i Veneto

Se alle byer og reisemål i Veneto

En skattekiste av opplevelser

I løpet av ferien deres i Veneto kan dere besøke den unike kanalbyen Venezia, vandre blant de frodige vinrankene på landsbygden, slikke sol på de familievennlige strendene og reise rundt til de karismatiske fjellandsbyene. Få med dere alt på rundturen i Veneto. Eller fokuser på litt av gangen; velg en badeferie, storbytur, eventyr i fjellene eller en avslappende vinferie. Dere kan komme tilbake år etter år da det alltid er noe nytt å se.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Oppdag det spektakulære landskapet

Venetos landskap er verdt turen i seg selv. Her finner dere myke, bølgende åser rundt Verona og Adigeelven som renner gjennom regionen, majestetiske fjell som skyter gjennom skyene i nord og brede, lyse sandstrender som svinger seg langs kysten. Vi må heller ikke glemme Gardasjøen og dens omkringliggende, grønne landskap der dere virkelig kan komme i kontakt med naturen. Alt dette gjør at Veneto er den mest besøkte regionen i Italia – både av turister og italienerne selv.

Les mer om Veneto

Smak de gode vinene

Det er umulig å snakke om Venetos goder uten å nevne de mange deilige vinene regionen produserer, som Amarone, Valpolicella og Bardolino, og det utsøkte venetianske kjøkkenet. Klimaets svale briser fra nord og lune sommervinder fra sør tilføyer druene både sødme og syre. I Verona holdes det hvert år landets største og mest betydningsfulle vinmesse, VinItalia som år etter år lokker 3-4000 vinprodusenter til byen for å smake på og bedømme hverandres produkter. Veneto er også hjemmet til den berømte Proseccoen, som utgjør en glimrende aperitiff-vin.

Det autentiske Italia

Besøk Venetos innland og utforsk det varierte landskapet spekket med kjente og mindre kjente vindistrikter, samt stemningsfulle små landsbyer fulle av karakter. Bli kjent med lokalbefolkningen mens dere nyter en frisk gelato eller et glass lokalprodusert vin på byens sentrale torg, omkranset av klassiske og sjarmerende fasader. 

Opplev den ekte italienske stemningen i den innholdsrike og vakre regionen Veneto. Her står vakre og interessante byer som Verona, Venezia, Vicenza på menyen; krydret med kjente severdigheter og historisk atmosfære. Men italiensk stemning kommer i mange former, og ved Gardasjøen serveres den i form av billedskjønn natur, mens vindistriktet Valpolicella stiller med gårdsliv og smakfulle kulinariske tradisjoner. Alt dette venter dere i Veneto.

Byer

Besøk Venezia, Verona, Vincenza og mer

Venetos prektige byer avslører regionens tidligere historiske status fra da republikken Venezia var dominerende i hele den østlige delen av Middelhavet. Venezia er nok den mest kjente av alle byene i Veneto. Byen er ikke bare unik på grunn av sine kanaler, men er også på grunn av sin spennende historie og sin makeløse atmosfære.

Gå i Romeo og Julies fiktive fotspor i romantiske Verona. Her finner dere alt hjertet ønsker; stemningsfulle torg, imponerende romerske monumenter, deilige restauranter, en flott natur, og ikke minst det romerske amfiteatret med de storslåtte opera-forestillingene.

Vicenza er nesten uberørt av turismen sammenlignet med Venezia og Verona, og er en arkitektonisk perle med flere flotte renessansebygninger. Byen har et raffinert preg og er ideell for behagelige spaserturer og oppdagelsesferder.

Padova er også en ofte oversett by i Veneto, noe som er utrolig rart med tanke på at Padova er en ytterst fascinerende by med sin historiske rikdom, flotte villaer og gode spisesteder både i og utenfor byen. Heldigvis betyr det at dere kan nyte alt den har å by på i fred.

Chioggia er som et lite mini-Venezia med alle sine små kanaler, men uten de store turistmassene. Treviso har et hyggelig sentrum som er oppdelt av små kanaler på kryss og tvers.

Historie

Veneto bærer stort sett preg av republikken Venezias storhetstid. Men dere finner også eksempler fra Romerriket i blant annet byen Verona, som den imponerende arenaen og de mindre teatrene i utkanten av byens historiske sentrum. Flere av byene bærer også renessansepreg kombinert med monumenter fra middelalderen. Dere omringes av et historisk sus hvor enn dere befinner dere i Veneto.

Republikken Venezias historie går helt tilbake til rundt år 1000, og republikken var i mange år dominerende i handelen mellom Østen og Europa. Handelen med Østromerriket var også viktig, og da osmanerne erobret viktige deler av det bysantiske riket, endte republikken Venezia opp i konstant krig med tyrkerne.

Republikken var også en vesentlig maktfaktor i store deler av Balkan, Donau-området og Mellomøsten. Samtidig kjempet republikken mot andre italienske sjømakter, som f.eks Genova, Amalfi og Pisa.

Sol og strand

Dersom dere vil bade når dere er i Veneto er det mange muligheter til det. Besøk Veneto og få gode muligheter for en skikkelig badeferie, enten dere er ute etter klassisk strandliv ved Adriaterhavskysten eller forfriskende innsjø-bading ved Gardasjøen. Kombiner gjerne sol og strand med kultur og deilig vin da regionen også byr på gode vinprodusenter og autentiske middelalderbyer.

.

Nyt strandparadiset på Italias østkyst

Kyststrekningen fra Porto Tolle, sør for Albarella, til Bibione i nord, som er ca 170 km lang , er karakterisert ved dens brede og barnevennlige sandstrender. De fleste stedene er strendene private, og når man bestiller hotell eller leilighet i byene, så hører det oftest to solsenger og en parasoll til hver bolig. Det finnes også offentlige strender, for dem som ikke ønsker å betale for solsenger og parasoller. Strendene er hovedsakelig langgrunne og barnevennlige. Det er generelt mange barneaktiviteter på strendene som f.eks lekeplasser og forskjellige sportsaktiviteter.

Dypp dere i vakre Gardasjøen

I tillegg til å bade i havet, så er det også muligheter for å bade i flotte omgivelser ved de forskjellige innsjøene i Veneto, som f.eks i Italias største innsjø: Gardasjøen. Ved Gardasjøen finner dere små naturlige "strender" med grus og småstein. Strendene er smale og ikke så lange, men det er gode muligheter for både å sole seg, og ta en svømmetur - selv om vannet er litt kaldere enn ute ved kysten. Vær oppmerksome på at sjøen er kaldere i den nordligste delen der vannet kommer ned fra fjellet. Her er det også mer strømninger og sjøen blir fortere dyp enn i den sørlige delen av sjøen. For barnefamilier passer det derfor best å bo langs sørkysten, i hvert fall med hensyn til bading. Til gjengjeld er det gode muligheter for diverse vannaktiviteter i den nordlige delen. Windsurfing er blant annet veldig populært da det er perfekte forhold for dette her.

Nesten uansett hvor dere velger å bade i Veneto, er dere alltid i nærheten av interessante by-opplevelser. Derfor er Veneto et godt valg for de av dere som ønsker en perfekt kombinasjon av sol, strand, vann og by. Veneto er et flott familieferiested på grunn av sine barnevennlige badesteder.

Naturopplevelser

Venetos landskap er variert, med majestetiske fjell som dominerer i nord og flatere strekninger i sør, spesielt ved kysten. I nærheten av byene Verona, Vicenza, Treviso og Padova er landskapet preget av kuperte grønnkledde områder og flotte vinmarker.

Fjellene er i seg selv en flott opplevelse. Høye topper, fossefall, flotte skogsområder og alt hva hjertet begjærer av fantastiske naturopplevelser. Dere kan blant annet bestige Monte Baldo fjellet, det vestligste fjellet av de venezianske Pre-Alpene. Monte Baldo anses som Gardasjøens terrasse på grunn av dens særegne beliggenhet. Her er mange steder hvor man dere nyte den flotte utsikten. Det høyeste utsiktspunktet er "Valdritta" på 2218 meter over havet. Dersom dere ikke føler for å spenne på dere fjellskoene, kan dere også ta en gondol opp til toppen av fjellet, og nyte de flotte omgivelsene underveis, deriblant Gardasjøen.

Monte Baldo er ideelt for lange gåturer om sommeren med sine geologiske og naturlige skatter. Fjellet er også et ettertraktet sted for sportsentusiaster, da det her er mulighet for ulike sportsaktiviteter, som f.eks mountainbike, ridning, turgåing og paragliding.

Gardasjøen er i tillegg til å være Italias største sjø også et flott område. Uansett hvor dere befinner dere ved Gardasjøen, er dere omgitte av fjell, frodige områder og endeløse naturopplevelser.

Mat og vin

Spis godt og variert

Kjøkkenet i Venetos kystområder er preget av frisk fisk og skalldyr, som er tilberedt på en enkel, velsmakende og elegant måte. Lengre inn i regionen spises det mer kjøtt og de bruker mer smør enn olivenolje. Her spises det mye kalv- og svine-kjøtt, and, polenta, risotto med smør og salvie, og noen steder heste-kjøtt. Veneto er fylt med flotte og velrenommerte restauranter der dere kan innta regionens smakfulle spesialiteter.

Fisk & Skalldyr
Det venezianske kjøkken er rikt på elegante fisk- og skalldyrretter. Breiflabb er en fisk som ofte er å finne på menyen i Veneto i alle mulige varianter. Dere kan også nyte både ferske østers og saftige reker. Det er ikke kun ved kysten dere kan få god fisk - i byene rundt Italias største innsjø, Gardasjøen, er det også et stort utvalg av ypperlige fiskerestauranter.

Kjøtt, vilt & Fjærkre
Kjøtt spises det masse av i Veneto. Kalv, gris og lam er blant favorittene. Men, det spises også mye vilt, spesielt hare og and, hvorav sistnevnte finnes i alle mulige forskjellige varianter. Veneto kan også skryte av regionens egen hønse-rase ”Gallina Padovana”. Smaken minner mer om fasan eller perlehøne enn kylling.

Pølser & Skinke
Det er et par pølsetyper som skiller Veneto fra de andre Italienske regionene da de fremstilles av hestekjøtt, f.eks "Bresaola di Cavallo" og "Salame e sopressa di cavallo", og kan også smake "Salame d'asino" – med eselkjøtt. Veneto produserer også mange andre gode pølser og skinker av svin, som f.eks "Ossocòlo", "Prosciutto veneto berico-euganeo" og fra Vicenza pølsen,"Sopressa vicentina".

Ost
Dere kan prøve et hav av forskjellige Veneto-produserte oster, blant annet av saue-, ku- og geite-melk. Vi anbefaler "Asiago stravecchio di malga" og "Morlacco del Grappa e vacca Burlina", begge laget av ku-melk.

Vin & vingårder
Veneto har etterhvert blitt kjent som en av de største vin-regionene i Italia. Hvem kjenner ikke til de store Amarone-vinene eller den gode Valpolicella Classico, fra det flotte vindistriktet Valpolicella nord for Verona? Her brer det flotte landskapet seg ut mellom de sjarmerende byene, som lever og ånder for god vin. De første bevisene på vindyrking her i området er fra rundt 200 - 300 år f.Kr. Et besøk i Valpolicella området er et godt valg for dem som vil kombinere en vin-reise med spennende utflukter til Gardasjøen og flotte byer som Verona og Venezia.

Et annet vinområde som fremdeles ikke er blitt utforsket så mye av turister, er den flotte Grappadalen, eller "Strada di Prosecco" som går mellom byene Cornegliano og Valdobbiade i det nordlige Veneto. Her er høydeforskjellen større enn i Valpolicella, og mange av vingårdene ligger i disse høydene med utsikt over de fantastiske vinmarkene. Her fremstilles først og fremst Grappa, og ikke minst Italias svar på Champagne - Prosecco. Dersom dere er interesserte i Grappa, kan vi varmt anbefale byen Bassano del Grappa, da det i byens flotte sentrum ligger et interessant grappa-museum. I dette området finner dere også mange andre interessante kulturbyer som f.eks Cittadella og Cornegliano.

Dette er noen av de beste vingårdene i Veneto: Romano Dal Forno, Le Ragose, Guiseppe Quintarelli, Sartori, Brunelli, Speri og Masi.

Klare for å bestille ferieovernattingene deres i Veneto?

Her hos In-Italia finner dere et stort, håndplukket utvalg av ferieleiligheter, hoteller og villaer med flotte beliggenheter over hele Veneto. Bruk søkemotoren øverst på siden for å se om dere finner noe som passer dere, eller ta kontakt med en av våre erfarne reisekonsulenter som med over 15 års erfaring med Italia-reiser kan gi dere kostnadsfrie tips og råd. Bare send oss en email via lenken på toppen av siden, ring oss på telefonnummeret til høyre på siden eller bruk chat-alternativet til venstre på siden. Vi er her for å sørge for at dere får en bekymringsløs og behagelig ferie i Veneto.

Sjul teksten
 
 
search map