Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Mest populære byer ved Trasimenosjøen

Alle byer ved Trasimenosjøen

Sagnet forteller at navnet Trasimeno oppstod da prins Trasimeno reise gjennom mellomitalia, og stoppet ved den vakre sjøen for å bade. Sjønymfen Agilla så den unge, vakre prinsen, og besluttet å forføre ham. Prinsen ble så betatt av nymfens deilige sang, at han falt i søvn og druknet. Sjøen blir deretter oppkalt etter den vakre prinsen. Dette er en trist hsitorie, men sjøen har fortsatt en helt fortryllende virkning på de som besøker den.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Sjøen og Isola Maggiore

Trasimenosjøen er Italias fjerde største sjø. Den ligger i hjertet av Italia med et kupert terreng og store marker. Området rundt sjøen har alltid vært bebodd, og i år 217 f.Kr. utspilte det seg et stort slag på sjøen mellom Hannibals styrker og de romerske styrker, tilhørende Gaio Flamino. Fransiskanerordenens grunnlegger, og Italias skytsengel Den hellige Frans av Assisi, trakk seg på 1200-tallet tilbake til en av sjøens øyer, Isola Maggiore, for meditere. I dag kan du fortsatt besøke denne grotten hvor han satt og mediterte, samt en statue oppført til mine om Frans' tid på øya. Det finnes til og med en stein nede ved strandkanten, hvor det sies at Frans har satt sitt håndtrykk. På toppen av Isola Maggiore kan du besøke en kirke som er tilegnet erkeengelen Mikael. Veien opp dit er flott, og utsikten over sjøen er fantastisk.

Les mer om Trasimenosjøen

Sjøens andre øyer

I sjøen er det tre øyer: Isola Maggiore, Isola Minore og La Polvese. Kun Isola Maggiore er bebodd, og har i dag omkring 100 innbyggere. Isola Polvese er den mest berømte av øyene (og den største, selv om man kan tro noe annet pga Isola Maggiores navn), og har en eldgammel historie tilbake til år 900. Her finner du en kombinasjon av gamle kloster og kirker, skog og deilige badestrender. Øya er på ca 70 hektar. Fra San Feliciano kan du seile til Isola Polvese.

Avstand og transportmuligheter

Trasimenosjøen ligger ca 50 km fra Umbrias regionhovedstad Perugia, og ca 25 km fra Cortona i Toscana. Du kan enkelt ta tog fra Passignano sul Trasimeno til Firenze. For å komme ut til øyene kan du ta en turistbåt som går relativt ofte fra Passignano sul Trasimeno eller fra Castiglione del Lago. Den eneste øya i Trasimenosjøen du ikke kan besøke er Isola Minore, som er privateid.

Sjul teksten
 
 
search map