Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Mest populære byer og områder

Vil du gjerne dra til den sentrale delen av Italia? Ja, da gjør du lurt i å sette kursen direkte mot Umbria som, i tillegg til hjerte-sammenligningen, også kalles for "Toscanas lillebror - i hvert fall for alle andre enn regionens nesten 900 000 innbyggere. Men er man godt kjent med Toscana hersker det ingen tvil om hvorfor: både landskap, byer og mennesker minner om sin storbror i vest, og antallet turister reflekterer også lillebror-rollen, noe som gjør en reise til Umbria spesielt interessant for dem som gjerne vil ha god plass på ferien. 

I Umbria er landskapet ubønnhørlig kupert og sterkt preget av den rå fjellkjeden Appenninene, som ligger som en østlig mur ned langs regionen. Kun noen få veier fører over fjellkammen, men det er også de færreste som ønsker å forlate Umbria når man først har kommet hit. 

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Hvilken flyplass flyr du til i Umbria?

Umbrias eneste flyplass er "San Francesco d'Assisi - Umbria International Airport" øst for hovedbyen Perugia. Men her er det ganske få forbindelser - og vanligvis ingen til Norge - så du er nødt til å kikke utenfor regionens grenser for å finne en passende flyplass. Da faller valget som oftest på at reisen skal gå via en av de to flyplassene ved Roma, eller kanskje Firenze, alt etter hvilken del av Umbria du ønsker å besøke. Finner du gode forbindelser fra flyplassen din til Pisa er det også et godt alternativ.

Slik finner du priser på din reise

Du kan reise fra hele 9 forskjellige flyplasser i Norge (Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Tromsø, Bodø, Ålesund, Haugesund og Kristiansand), og i søkemotoren her på siden finner du priser på direkte flyruter og med en enkelt mellomlanding - alltid til billigst mulig pris. De fleste som reiser til Umbria velger som sagt å fly til Roma, men du kan også fly til Firenze. Hos In-Italia velger du nemlig selv flyplass, flyselskap, avreisedato og reiselengde. 

Hvor skal du bo i Umbria?

De fleste vil oppleve at den vestlige delen av Umbria er den mest interessante og har flest opplevelser. Her er vi nesten i "Toscana-land", og det finnes en rekke fantastiske destinasjoner rundt Trasimenosjøen, samt i fjellene lengre sør. Fra denne delen av Umbria er det ca. 150 km til flyplassen i Firenze, og rundt 200 km til flyplassene i Roma og Pisa. Det er derfor opplagt å leie en bil så du kan bevege deg i ditt eget tempo og ta inn alle opplevelsene underveis. 

Mer informasjon til din reise til Umbria

Umbria, omgitt av regionene Toscana i vest, Marche i øst og Lazio i sør, er en av Italias minste regioner - og en av de mest oversette når det gjelder reisemål i Italia. Regionen har nesten 900 000 innbyggere, derav 169 000 bor i regionshovedstaden Perugia.

Umbria er kjent for sin rike og allsidige historie, som synes forsterket av regionens eksentriske plassering midt inne i landet uten adgang til havet. Det var her etruskerne grunnla flere av deres viktigste byer, deriblant Perugia som ble en av etruskernes hovedbyer. I tillegg til den unike etruskiske arven huser Umbria også mange interessante vitnesbyrd fra romerriket i form av romerske teatre, broer og basilikaer, samt enestående spor fra middelalderen og renessansen. 

Dens bunnsolide, rustikke og tradisjonelle kjøkken er også verdt en reise i seg selv. Med et hav av fremragende råvarer som trøfler, sopp og forskjellige typer vilt-kjøtt er regionen godt utstyrt fra naturens side, og det naturen ikke sørger for ordner de dyktige, umbriske kokkene og matfabrikantene med rikholdige, bearbeidede pølser, linser, skinker og fåreoster, som får en reise til Umbria til å bli en utfordring for enhver reisendes midjemål. Hvis det siste blir et stort problem bør du for øvrig holde deg langt unna skinke- og pølsebyen Norcia.

Umbrias varierte og vakre natur prydes med de mange historiske kulturbyene som setter prikken over i-en. I byer som Gubbio, Umbertide, Todi, Orvieto, Spoleto og Città della Pieve kan du gå på oppdagelsesferd i flere århundrers historie, fra etruskernes Umbria til renessansens. I regionens religiøse sentrum, Assisi, kan du oppleve byen der den berømte fransiskanerordenen ble grunnlagt av bysbarnet den hellige Frans av Assisi, som forsøke å revolusjonere den katolske kirkens forkjærlighet for rikdom ved å hengi seg til en nådeløs askese. Og i regionshovedstaden Perugia kan du oppleve byens mange historiske monumenter, fremragende spisesteder og nydelige, botaniske hager - og hvis du er heldig får du også med deg byens verdensberømte jazzfestival Umbria Jazz, og den årlige, internasjonale sjokoladefestivalen.

>> Få mer informasjon om en ferie i Umbria her

 
search map