Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Perugia er hovedstaden i Umbria og er en gammel og kongelig by. Byen har en unik form med det antikke etruskiske og romerske akropolis beliggende på toppen av en ås, 500 m.o.h., fra hvor du faktisk går ned gjennom historien, og blant annet kan se bygninger fra Middelalderen underveis.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Byen, som stiger opp over det bilderike umbriske landskapet, er et senter for kunst og arkitektur, som er vakkert og harmonisk vevd sammen av flere tusen års historie. For eksempel ligger i hjertet av byen Piazza IV Novembre med den karakteristiske Fontana Maggiore fra det 13. århundre, Duomo som er bygd opp gjennom ni hundre år. Hvis du følger byens brede gågate Corso Vannucci ned til Piazza Italia finner du en utrolig utsikt over det fantastiske landskapet. Rundt det historiske sentrumet er det fortsatt bygnings-levninger fra den etruskiske bymuren og de imponerende byportene. Byen tilbyr alt fra Etruskerne til nåtidens Italia, et spenn på over 3000 år.

Les mer om Perugia

Byen har også to universiteter, og mange arrangementer og utstillinger setter sitt preg på byen hele året rundt, en ekte kosmopolitisk sentrum. For eksempel arrangere byen i slutten av april en internasjonal journalistikk festival International Journalism Festival og i begynnelsen av juli foregår en annen stor internasjonal begivenhet, nemlig Umbria Jazz , hvor byens emmer av liv og du kan lytte til jazz konserter på nesten hvert hjørne av byen. Elsker du sjokolade, bør du ta en tur til Perugia i midten av oktober, da avholdes nemlig den årlige EuroChocolate : En av Europas ledende sjokolade festivaler.

Sjul teksten
 
 
search map