Kun opphold
+Fly & opphold
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Inntil for kort tid siden var Montefalco i Umbria ganske ukjent. Den var kun en blant mange små søte umbriske byer, og selv om store forfattere som Hermann Hesse og Gabriele d'Annunzio allerede på 1900-tallet lovpriset byen, ble denne lille byen oversett blant de fleste.

Kart over Montefalco

På kartet nedenfor kan du klikke på og få en bedre oversikt over byen, samt plasseringen av hoteller og fritidsboliger vi tilbyr i Montefalco og resten av området i denne delen av Umbria.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Utsikt fra byen

Det er ellers en fantastisk utsikt fra byen, og på klare dager kan du se helt til Spello, Assisi, Trevi, Spoleto og selvfølgelig omkringliggende landskaper som er meget fantastisk i Umbria.

Utsøkt vin

Når man står her oppe, kan man lett komme til å tenke på Montalcino, og det er en nærliggende sammenligning at mange ikke hadde kjent til noen av de små byene dersom det ikke hadde vært for den fremragende vinen som dyrkes på skråningene i området. Sagrantino di Montefalco har kommet igang mye senere enn Brunello di Montalcino, noe som også kan sees i antall produsenter, kjennskap til vinen og prisen. Det kan i høyeste grad anbefales å prøve denne spesielle vinen til en passende rett, men husk å drikke den til solid mat, for dens høye innhold av garvesyre har godt av noe tilbehør. Den er ikke en like lett vin som Brunello, for den har stor personlighet. En passende begynnelse vil ofte være "lillebroren", som heter Rosso di Montefalco.

Les mer om Montefalco

Smak på den gode vinen her

Hvor man enn er, er Montefalco full av restauranter, vinbarer og kaféer hvor du har rikt av muligheter for å smake disse gode dråpene. Det er naturligvis åpenbart å besøke de mange vingårdene som alle tilbyr vinsmaking, så vel som du kan kjøpe vin direkte fra produsentene. Vi har skrevet en artikkel om vingårdsferie i Italia, her kan du lese om vinområder og se utvalgte vingårder du kan bo på i ferien din.

Finn det rette feriehuset eller hotellet i Montefalco

Hos In-Italia Reiser har vi gjort det enkelt for deg å finne feriehus i Italia hvor du har de beste mulighetene for å få en vellykket og hyggelig ferie. Vårt utvalg inkluderer et bredt utvalg av hoteller, leiligheter, villaer, osv. i Umbria, er det bare håndplukkede feriehus.

Vil du se hvilke muligheter det er for å bo i Montefalco? Skal du bare skriv inn dine ferie datoer i søkemotoren øverst på denne siden. Du kan da lese mer om de forskjellige ferieboligene i beskrivelsene. Hvis du har spørsmål som du ikke finner svar på, kan du gjerne kontakte oss.

>> Finn ditt hotell i Umbria, se det store utvalget av feriehus her

Flyplasser og transport

Hvis du vil unnslippe lang kjøretur gjennom Europa, er det gode muligheter til å fly til sentral-Italia. Skal du bo i Montefalco er Perugia Flyplass det nærmeste alternativet. Denne flyplassene brukes av Ryanair, men det er ingen direkte ruter fra Norge i skrivende stund. Det vil kreve en mellomlanding for å komme til denne flyplassen.

Du kan også velge å fly til Roma, hvor det er bedre forbindelser. Det tar bare et par timer å kjøre fra den italienske hovedstaden til Montefalco. Det er også mulig å komme til og fra byen med offentlig transport, men du må være forberedt på å bruke betydelig mer tid. Derfor anbefaler vi at du bestiller en leiebil i Italia hjemmefra.

Utflukter

Du bor i et ekte smørhull i forhold til interessante utflukter. Sjarmerende byer som Perugia, Assisi, Todi og Spoleto tiltrekker seg dermed spennende kulturopplevelser, deilig gastronomi og rolig middelalderlig atmosfære i smale, rustikke gater.

Montefalco er også bra hvis du vil komme ut i naturen. Det er for eksempel gode muligheter for fotturer i naturskjønne Monti Sibillini nasjonalpark, som ligger innenfor relativt kort kjøreavstand. Et annet åpenbart mål for en dagstur er Frasassi Grottene i nærheten av Fabriano, de regnet som noen av Europas mest spetakulære.

Lokale lenker

Offisiell nettside

Sjul teksten
 
 
search map