Kun opphold
+Fly & opphold
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Byens historie er rik på religiøse begivenheter og personligheter som gjør den til en av de mest besøkte byene av katolske pilegrimer. Med en majestetisk beliggenhet i Monte Inginos fjellskråninger er den en av Umbrias eldste byer - og kanskje også en av de mest kjente i regionen. 

Litt utenfor Gubbio finner du ruinene av et romersk teater fra det første århundret etter Kristus. I sommermånedene (juli/august) arrangeres det klassiske konserter i amfiteateret - noe som naturlig nok er en helt spesiell opplevelse å få med seg. 

Gubbio rommer mange severdigheter for de historisk- og arkitektonisk interesserte, bl.a. en hel del kirker, deriblant Duomoen, Sankt Francesco-kirken, Santa Maria Nuova-kirken og mange flere. 

Vil du gjerne krydre ferien med byfester av forskjellige slag er du kommet til rett sted da Gubbio huser flere festivaler, fester og ulike begivenheter hele året rundt. Spesielt den store, religiøse folkefesten i mai, Festa dei Ceri, er som regel en stor publikumsmagnet. Til jul arrangeres VERDENS største juletre med lys opp langs Monte Inginos skråninger - treet er å finne i Guinness' rekordbok og er så stort at det kan sees fra luften fra 7. desember til 6 januar. 

Kart over Gubbio

Klikk på kartet nedenfor for mer informasjon om hoteller og andre feriehus i byen og en oversikt over avstander til flyplasser og byer i Nord-Europa. 

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Hotell, villa eller ferieleilighet?

Vi i In-Italia Reiser kan tilby deg mer enn 1500 feriehus i Italia - deriblant et bredt utvalg av håndplukkede hoteller, villaer og ferieleiligheter i Umbria.

Vil du gjerne bo i middelalderbyen Gubbio kan du kjapt få en oversikt over tilgjengelige feriehus ved å bruke søkemotoren ovenfor. Her finner du alle former for overnatting. Skal du for eksempel på ferie med storfamilien eller en annen større gruppe kan det være en opplagt sjanse for å leie en stor villa i Italia. Da får dere basseng, hage osv. helt for dere selv i ferien. 

Har du spørsmål, eller vil du gjerne få hjelp til å ta rett valg, er du hjertelig velkommen til å kontakte oss for å slå av en prat om hva du bør velge og hvorfor. 

Vil du oppleve forskjellige deler av Italia kan du naturligvis også velge å bo forskjellige steder i løpet av ferien. 

Transport

Det er gode muligheter for å fly fra Norge til Italia. Gubbios nærmeste flyplass er Perugia flyplass og deretter flyplassene ved Ancona og Roma. Det er dermed vanligvis gode muligheter for å finne billige flyreiser hit fra Norge - eventuelt med en enkelt mellomlanding underveis. 

Det er ingen togforbindelse til Gubbio. Nærmeste togstasjon ligger ved Fossato di Vico ca. 20 km sørøst for byen. Det kan derfor kreve litt ekstra planlegging å komme seg hit med offentlig transport. Men det går busser fra togstasjonen og fra f.eks. Perugia. 

Vil du unngå å være avhengig av rutetider kan du naturligvis også leie en bil for å komme deg til og fra flyplassen på en kjapp og enkel måte. En bil gir deg dessuten større frihet til å utforske regionens severdigheter i ditt eget tempo. 

Sammenlign priser på bilutleie i Italia 

Vil du kjøre fra Norge til Gubbio har du en tur på rundt 2500 km foran deg. Med en overnatting underveis kan dette være en fin måte å også oppleve noen flotte deler av Europa på veien sørover. 

Restauranter og shopping

Byen er kjent for sin hvite trøffelsaus som ledsager alle former for pasta. Den og mange andre lekre, autentiske retter kan du nyte på byens hyggelige restauranter, som generelt holder et høyt nivå med respekt for den lokale gastronomien. 

Gubbio holder fast på mange tradisjoner fra byens tidligere folkeslag og har dermed også fortsatt stor omsetning fra byens tradisjonelle håndverk som keramikk, strengeinstrumenter og restaurasjon av antikke møbler. På en spasertur i den gamle bydelen vil du derfor passere atskillige butikker der du kan kjøpe med deg unike suvenirer hjem. 

 

Les mer om Gubbio

Utflukter

Er det ikke nok for deg å smake på det endelige produktet i restaurantene kan du alltids bli med lokale guider og deres hunder på trøffeljakt i trøffeldalene nær byen.

Området rommer generelt mange interessante utfluktsmål i form av både natur og kultur. En tur til f.eks. Perugia eller Urbino kan anbefales på det varmeste. Som i Gubbio kan du se frem til stemningsfulle, smale gater mellom gamle bygninger, vakre torg og historiske severdigheter. Om du derimot er på jakt etter naturopplevelser vil vi foreslå å dra på fottur i Nasjonalparken Monti Sibillini, som ligger innenfor passe avstand for en dagstur. Her er det oppmerkede stier i forskjellige lengder og vanskelighetsgrader som byr på mange fantastiske panoramautsikter over landskapet. 

Ønsker du å utforske områdets severdigheter i selskap med en lokalkjent, sertifisert guide tilbyr våre samarbeidspartnere et hav av godt organiserte utflukter i Umbria, som du med fordel kan bestille hjemmefra. 

Lokale linker

Få mer inspirasjon til din ferie og få gode tips og råd hos det lokale turistkontoret - du finner byens offisielle hjemmeside her (engelsk). 

Sjul teksten
 
 
search map