Reis med In-Italia på en Aktiv ferie i Umbria

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
1
Henter innhold

Hvis du er glad i aktiviteter på vannet eller ved innsjøens bredder er Italia mye mer enn bare kyststrekninger og de store innsjøene i Nord-Italia. Umbrias egne, store innsjø heter Trasimenosjøen, som byr på aktive feriemuligheter ved vannet. Her dyrkes det seilsport og vindsurfing, men mulighetene for avslapning og soling er også mange. Hvis man har gode bein er terrengsykkel et opplagt transportmiddel i det frodige, kuperte landskapet, og Monti Sibillini med sine lavere fjell, brusende elver, skogområder og rike fauna lokker eventyrlystne turgåere. 

Noen sier at jo mer de reiser rundt i hele verden, jo mer setter de pris på Umbrias skjønnhet. Det er vanskelig å ikke si seg enig når man opplever denne velbevarte regionen som på mange måter er mer historie enn nåtid, men som likevel har så mye å tilby deg som moderne feriegjest. 

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Gå på tur i Umbria

Den mest opplagte aktiviteten når du ikke vil tilbringe hele ferien liggende på rygg i solen - og det vil du nok ikke hvis reisemålet ditt er Umbria - er stort sett alltid å spenne på seg et par robuste tursko, ta en flaske vann med i sekken og utforske nærområdet ditt til fots. Mange av hotellene In-Italia samarbeider med i Umbria ligger i meget naturskjønne omgivelser der du kan glede deg til mange gode timers turgåing i bakker, daler og skoger. 

Turgåing rundt Trasimenosjøen
Et av de mest populære stedene å gå tur i Umbria er rundt Trasimenosjøen. Du kan følge et hav av forskjellige turstier som gir deg muligheten til å komme helt tett på den vakre naturen og ta deg god tid til å utforske de mange sjarmerende byene i området. 

Hvis du føler deg modig nok til å sette igang med en ca. 5-timers lang tur kan du blant annet vurdere ruten mellom Bettona og Collemancio. Start med å gå tur i Bettonas historiske sentrum der de smale gatene frakter deg tilbake i tid. Gå rundt byens murere og innta de imponerende utsiktene over Assisi-dalen. Fortsett gjennom olivenlundene mot Cinque Cerri og derfra gjennom frodige skogområder mot landsbyen Collemancio. En utrolig flott tur som gir deg en god fornemmelse av hvor variert og grønt Umbrias landskap er. 

En annen fin tur ved Trasimenosjøen som er noe for de historie-interesserte samtidig som den fører dere gjennom bakker og skoger fra landsbyen Castellone til den eldgamle bosettelsen Perugia Vecchia. Turen tar litt over 2,5 timer og er av medium vanskelighetsgrad. 

Assisi og omegn
Å gå tur i bakkene rundt Umbrias mest berømte by, Assisi, er en utsøkt fornøyelse, og gir deg muligheten for å oppleve den nydeligste naturen du kan forestille deg - samtidig som du får besøkt en antikk by av stor historisk betydning. Fjellkjeden Monti Sibillini, som vi nevnte tidligere, er en nærmest paradisisk flik av jorda, der de nakne fjellryggene rammer inn fargerike blomsterenger og gressende kyr. Her kan du bruke timesvis - ja, faktisk flere dager - med tursekken på ryggen. 

>>> Her kan du bestille hotell eller ferieleilighet i hele Umbria

Sykkelferie i Umbria

Det er mange muligheter for å oppleve Umbria med "jernhesten" som transportmiddel, og spesielt hvis du er glad i terrengsykling er Umbrias bakker en herlig lekeplass. 

Det vil nok ikke overraske deg at vi nok en gang vil fremheve Trasimenosjøens bredder og omgivelser som et av de beste stedene for aktiv ferie - også for sykkelferier. Hvordan høres for eksempel en tur rundt den naturskjønne innsjøen fra den spennende middelalderbyen Castiglione del Lago til Tuoro ut? En perfekt måte å få luftet hjulene på mens du opplever både naturen og småbyene langs bredden, og en forholdsvis lett tur på rundt 30 km.

Hvis du er en rutinert terrengsyklist og ønsker litt mer utfordringer kan du med fordel kaste deg over ruten fra Umbertide til Montone langs Tiber-elva. Det er en sykkelrute av medium vanskelighetsgrad med en del bakker. Ruten ender i den idylliske bakketopp-landsbyen Montone, som offisielt er blant en av "de vakreste landsbyene i Italia". Gå ikke glipp av det imponerende og nylig restaurerte slottet Rocca d"Aries rett utenfor landsbyen. 

Andre aktiviteter i Umbria

Vindsurfing og kitesurfing på Trasimenosjøen
Det er ikke bare det forlokkende, frodige og kuperte landskapet som gjør Umbria så spesielt. Naturskjønnhet finner du tross alt veldig mange steder i Italia - ja, de fleste italienske regioner er, som Umbria, rike på det. Men Umbria er den eneste regionen i Støvellandet som ikke har kystlinje. Her er du altså på enhver måte midt i Italia, så det er ikke uten grunn man anser Umbria som landets "hjerte".

Men det stopper deg ikke fra å kaste deg ut i forskjellige former for vannsport hvis du skulle få lyst til det. Trasimenosjøen er med sitt store areal og relativt begrensede dybde et fantastisk sted for både vind- og kitesurfing. Vi kan også nevne seillas og wakeboarding som eksempler på hva det aktive feriefolket kaster seg over når de inntar den herlige innsjøen. Wakeboarding er en vill og gøyal sportsgren der man står på et brett som kan minne om et snowboard og blir trukket avgårde etter en motorbåt.

Det er flere sentre for vannsport ved Trasimenosjøen der du kan leie utstyr og motta instruksjon. Men den eneste som er sertifisert som kitesurfing-skole under FIV (Det Italienske Seillasforbundet) er Kitemaniak School. 

Storbyferie
Hvis du vil oppleve litt bystemning i løpet av ferien din kan vi nevne at det kun er ca. en times kjøring i bil fra den sørlige delen av Umbria til en storbyferie i Roma, med et hav av severdigheter på menyen. Du kan også ta toget fra stasjonen i Orvieto til Roma på en god time. Mor nord kan man nå kulturperlen Firenze på ca. 1,5 time i bil.

>>> Les mer om storbyferier og langhelger i Italia her

Matlagingskurs i Umbria

Det umbriske kjøkkenet er viden kjent for å være autentisk, smakfullt og "rett fra jorden". Med det siste mener vi at de umbriske kokkene er stolte av de gode råvarene som kommer fra regionen deres, og bruker dem ofte i matlagingen - gjerne uten unødig komplisert forarbeid. Umbrisk mat omtales ofte som "bondekost", og det skal tolkes positivt. Her står solide mattradisjoner som har blitt ført videre fra generasjon til generasjon i fokus, og kvaliteten er på topp - det enkle er ofte det beste.

Umbria er med andre ord ikke det verste stedet å bli kjent med italiensk mat, og hvis du skulle få lyst til å lære hvordan du selv fremstiller noen av de lekre lokalrettene er det flere forskjellige muligheter til det, blant annet i den vakre, historiske byen og regionshovedstaden Perugia. Her ligger for eksempel matlagingsskolen UmbriaCooks4You, som drives av et amerikansk-italiensk venninnepar. De tilbyr matlagingskurs med flere formål og på forskjellige nivåer. 

Kontakt gjerne In-Italia hvis du vil få mer informasjon om hvilke aktiviteter du kan bruke ferien din i Umbria på. Vi kan også fortelle deg flere detaljer om hvordan mulighetene for aktiv ferie ser ut i det området av Umbria du helst vil bo under ferien.

 
search map