Kun opphold
Fly + opphold
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn
Rom / leilighet 1
Alder på barn
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Toscanas lillebror

Det sies at Umbria er en mindre og billigere versjon av Toscana, selv om det gir inntrykket av at regionen ikke har mye å by på – noe som selvsagt ikke er sant. Umbria er minst like rik på kultur og historie, og med urørte landskaper og myke daler er det lett å bli like imponert her som i Toscana – om ikke lettere.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Byer

Dere kan velge fra en lang liste over spennende byer å besøke i Umbria – flere arkitektoniske perler fra middelalderen er å finne rundt omkring regionen, i tillegg til et stort antall kunstsamlinger.

Les mer om Umbria

Gubbio er en av Umbrias eldste byer, og byr på mange velbevarte monumenter som vitner om byens store fortid. I Gubbio finner dere f.eks et romersk teater, basilikaen Sant'Ubaldo, katedralen og mye mer.

Umbertide, kjent for sin moderne kunstsamlinger, er enda en fasinerende middelalderby med borger og flotte kirker.

Città della Pieve ved Trasimenosjøen menes å være grunnlagt av etruskerne. Her kan dere beundre flere interessante monumenter fra middelalderen og andre epoker.

Perugia er Umbrias hovedstad. Byen var en av etruskernes viktigste byer og på et tidspunkt var den større enn selve Roma. Her finnes masse av interessante monumenter, men byen er også kjent for den internasjonale og meget anerkjente jazzfestivalen "Umbria Jazz", hvor flere store navn fra hele verden opptrer hvert år. Byen har også en internasjonal sjokoladefestival, som er godt besøkt av sjokoladeentusiaster.

Dere har sikkert hørt om Assisi i forbindelsen med den hellige Frans av Assisi. En stor del av byen består av bygninger fra middelalderen, så dere kan absorbere historien og få en idé om hvordan livet i Italia var på den tiden.

Orvieto har noen kanskje hørt om på grunn av hvitvinen med samme navn. Også denne byen er oppført av etruskerne. Domkirken er en av byens hovedattraksjoner.

Todi ligger flott i det lett kuperte og grønne landskapet. Man mener at byen ble grunnlagt 2700 år før Kristi fødsel. Både etruskerne og romerne har etterlatt mange minnesmerker.

Montefalco er en by som også gir navn til en av Umbrias ypperste rødviner, Montefalco Sagrantino. Byen er ganske liten, men er kjent for å ha en fantastisk utsikt over landskapet.

Polino ligger på mer enn 800 meters høyde. Her finner man bygninger fra 1500 og 1600-tallet.

Spoleto har bevart sitt antikke preg med tydelige spor av romernes innflytelse. Byen var i sin tid også vært under lombardisk innflytelse. Domkirken, en romersk bro, basilikaen og den romanske kirken Sant'Eufemia er blant hovedattraksjonene.

Norcia er kjent for sine fremragende skinker og pølser av svin og villsvin. Mange av byens monumenter har tatt litt skade av de jordskjelvene som engang iblant rammer området. Byens domkirke er fra Renessansen. Men, et besøk i Norcia er ofte også et kulinarisk besøk, hvor man har mulighet for å smake på det gode umbriske kjøkkenet.

Kanskje dere også har hørt om Orvieto på grunn av hvitvinen med samme navn? Også denne byen er oppført av etruskerne. Domkirken er en av byens hovedattraksjoner.

Todi ligger flott til i det lett kuperte og grønne landskapet. Det sies at byen ble grunnlagt 2700 år før Kristi fødsel. Både etruskerne og romerne har etterlatt mange minnesmerker dere kan ta en titt på.

Montefalco er en by som også gir navn til en av Umbrias ypperste rødviner, Montefalco Sagrantino. Byen er ganske liten, men er kjent for å ha en fantastisk utsikt over landskapet.

Polino ligger på mer enn 800 meters høyde. Her finner dere godt bevarte bygninger fra 1500 og 1600-tallet.

Spoleto har bevart sitt antikke preg med tydelige spor av romernes innflytelse. Byen var i sin tid også under lombardisk innflytelse. Domkirken, en romersk bro, basilikaen og den romanske kirken Sant'Eufemia er blant hovedattraksjonene og vi anbefaler å besøke alle fire.

Norcia er kjent for sine fremragende skinker og pølser av svin og villsvin. Mange av byens monumenter har tatt litt skade av de jordskjelvene som engang iblant rammer området. Byens domkirke er fra Renessansen. Et besøk i Norcia er ofte også et kulinarisk besøk, og byen gir gode muligheter for å smake på det gode umbriske kjøkkenet.

Historie

Etruskene grunnla flere av byene i Umbria, og de har etterlatt seg mange spor i denne flotte regionen. Umbria bærer også preg av det store romerriket, noe som lett kan sees i form av byens urbane planlegging, romerske teatre, broer og basilikaer.

Ellers er Umbria et fantastisk sted hvis dere ønsker å "oppleve" middelalderen med egne øyne. Regionen er meget rik på flotte og imponerende byggverk fra denne fascinerende tidsepoken.

Renessansen er en annen periode som også har satt sine spor i Umbria. Flere av byene bærer preg av denne epoken, og det er ikke uvanlig å se tidsepoker møtes i arkitekturen rundt om i regionen.

Sol og strand

Dersom dere ønsker å bade under et opphold i Umbria, må det nesten bli i en av regionens innsjøer, som f.eks Trasimenesjøen, da Umbria ikke har noen kystlinje.

Naturopplevelser

Dersom dere vil kombinere imponerende historiske monumenter med flotte naturopplevelser, kan Umbria tilby hva dere måtte ønske.

Trasimenesjøen er for eksempel et flott område, hvor dere også er nærme hovedstaden Perugia og alt den har å tilby.

Monti Sibillini er et flott og stort område med lave fjell, brusene elver, skogsområder og en rik fauna. Området er også kjent for flotte daler og sjøer.

Elva Tiberen renner gjennom det flotte landskapet, og er en reise gjennom historien.

Mat og vin

Umbria er kjent for sitt kjøkken som ofte lages med snev av rustikk preg, men som ikke desto mindre byr på flotte og ferske råvarer.
Regionen er kjent for sine fremragende trøfler og annen god sopp. Linser fra Castelluccio er en annen berømthet.

Fisk & skalldyr
Fisk på menyene i Umbria vil som oftest bety ferskvannsfisk som ørret, karpe og ål. Men i Italia er man sjeldent langt fra havet, så det er fullt mulig å få tak i saltvannsfisk også.

Kjøtt, vilt & fjærkre
Det er på dette området av Umbrias kjøkken virkelig utfolder seg. Deilige retter med vilt, som f.eks duer, villsvin og vaktel, dekker bordene og byr opp til en smaksfest uten like. Dere kan også nyte de verdsatte perlehønsene.

Pølser & skinke
Corallina di Norcia og Prosciutto di Norcia er to fremragende produkter, henholdsvis pølse og skinke, som er godt sammen med et stykke brød, en god lokal olivenolje og litt ost. Faktisk er nettopp byen Norcia så kjent for sin produksjon, at "norcineria" er et vanlig navn på diverse pølser og skinker på italiensk.
Mazzafegato er en annen pølsespesialitet som lages av svinelever.

Ost
Det produseres hovedsakelig Pecorino ost, altså fåreost, i Umbria. Det finnes flere gode lokale varianter, sjeldent kjente utenfor bygden de er produsert i, men likefullt deilige og kvalitetsrike.

Søtsaker
Tørket fiken og sjokolade er blant noen av søtsakene som verdsettes i Umbria. Perugia er kjent for sin gode sjokoladeproduksjon.

Vin & vingårder
Det produseres to spesielt gode rødviner på lokale druer i Umbria; Montefalco Sagrantino og Torgiano. Det produseres også andre gode rødviner på internasjonale druer, som f.eks Merlot.
Av hvitvin er Orvieto blant de mest kjente. Men dere kan også finne flere gode Chardonnay-baserte hvitviner fra Umbria fra de siste par årene.
Gode vingårder i Umbria er f.eks Lungarotti, Colpetrone, Perticaia, Caprai, Colli Armerini, Le Poggette og Castello della Sala.

Klare for å bestille ferieovernattingene deres i Friuli?

Ta en titt i vår online-katalog for å se hvilke ferieovernattinger som fanger interessen deres. Velg blant våre håndplukkede ferieleiligheter, hoteller og villager med flotte beliggenheter i det frodige umbriske landskapet. Våre reisekonsulenter hjelper dere mer enn gjerne om dere ønsker det; med over 15 års erfaring med reiser i Italia kan vi finne hva som passer best for dere. Bare send oss en email via lenken på toppen av siden, ring oss på telefonnummeret til høyre på siden eller bruk chat-alternativet til venstre på siden. Vi er her for å sørge for at ferien deres i Friuli blir så behagelig og bekymringsløs som mulig.

Sjul teksten
 
 

Populært i Umbria

search map