Informasjon om avgifter og Turistskatt i Italia

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0

Henter innhold

Turistskatten er en personskatt som blir beregnet basert på antall netter man overnatter i hver enkelt kommune, samt standarden av overnattingsstedet. Hvis du forlater feriestedet før tiden vil du for det meste kunne få de relevante skattene refundert på feriestedet for de nettene du likevel ikke overnatter på stedet. 

Hva skal du betale i turistskatt?

Skattens størrelse fastsettes av hver enkelt kommune og varierer ganske mye, samtidig som den kan endres uten varsel. Som utgangspunkt skal det maksimalt betales for 10 netter på hvert overnattingssted, men også dette kan variere. Italia har utrolig mange kommuner, og da de fleste er ganske små har In-Italia dessverre ikke mulighet til å oppdatere denne turistskatten på alle våre feriehus og hoteller.

Du kan få mer informasjon i vår FAQ ofte stilte spørsmål om ferie i Italia

Andre avgifter og skatter

I tillegg til turistskatten er det spesielt avgifter i forbindelse med bilkjøring du skal være oppmerksom på som turist i Italia. Flere og flere byer har innført såkalte miljøsoner der bilkjøring ikke er tillatt uten å betale avgift. Vær oppmerksom på at du betaler avgifter for kjøring på de fleste motorveier, samt parkering i byer og ved severdigheter. 

Les mer om miljøsoner i Italia her

Motorveisavgifter i Italia

På en stor del av de italienske motorveiene - Autostrada - skal det betales en mindre avgift som er avhengig av distansen man kjører. Ved innkjørsel og utkjørsel er det etabler små bompengestasjoner som tar imot betaling. Her kan du betale med kontanter (Euro), vanlige betalingskort (VISA, Mastercard m.fl.) og Telepass, som er en automatisk betalingsenhet i stil med Autopass. 

Du kan beregne motorveisavgiftene i Italia her

>> Du kan også lese mer om kjør-selv-ferie til Italia her
>> Her kan du lese om å leie bil i Italia

 
search map