Volterra, Toscana Mer om Volterra

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Den Volterra vi ser i dag er ikke mer enn en tredjedel av størrelsen på den etruskiske Volterra. De resterende to tredjedeler har rett og slett erodert bort til vest i det området som kalles Le Balze (bakkene).

Byens hjerte er Piazza dei Priori, plassen foran rådhuset Palazzo dei Priori (1208-1254), den eldste av sitt slag i Toscana, og muligens en modell for Firenze Palazzo Vecchio.

De mange våpenskjoldene på fasaden er fra skiftende florentinske guvernører. Mot dette palasset ligger Palazzo Pretorio (engang Palazzo del Capitano del Popolo) som er følge av sammenslåing av flere bygninger fra det 13. århundre. Helt til høyre er Torre del Podesta, opprinnelig et befestet tårn som ble innredet til beboelse allerede i begynnelsen av 1500-tallet.

Like bak ligger Duomo i pisansk inspirert romansk stil med den særegne bruk av svart og hvit marmor i striper (bygd på 1100-tallet, ombygd i 1200-tallet, den campanile er fra 1493.). Innvendig er den kraftig ombygget på 1500-tallet, men huser mange intresange kunstverk av en tidligere dato. Legg merke til de falske granittsøylene: det er murstein dekket med gips full av granitt støv. Bak katedralen ligger Battistero, dåpskapellet, også pisansk romansk stil, men her fra 1200-tallet. Kapellet er som Florence ditto åttekantet. Innvendig er det eksempelvist enkelt og rent med bare noen få skulpturer fra 1500-tallet; Døpefontenen er fra midten av 1700-tallet.

Hvis du ønsker å se noe av kunsten katedralen har blitt pyntet med gjennom tidene, må du besøke det lille museet, Museo Opera del Duomo (eller di Arte Sacra), som ligger til venstre for kirken i via Roma. Museet er åpent hver dag 9-13 og 15-18, og det huser en del malerier og treskulpturer, fra det 12. århundre. fremover. NB. Samme billett som til etruskermuseet.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Av stor interesse for de arkeologiske inklinerede er Museo Etrusco Guarnacci, en av de største samlingene av etruskisk kunst i Italia (åpen 9-19). For eksempel er det ikke mindre enn 600 urner! Grunnen til denne imponerende samlinger ble lagt i 1732, og denvokste raskt i mange århundre gjennom flere klerkes interesse og påfølgende donasjon av sine samlinger. Til tross for navnet har museet også en forhistorisk del, som fokuserer på jernalderen. Museet er fortsatt preget av å ha blitt omorganisert siste gang på 1800-tallet. Stilen vitner fint om den tids syn på museer: jo mer jo bedre, og så mye som mulig på så lite plass som mulig, med rudimentære tekster. Sarkofagerne er inndelt i emne: et helt rom hver med 15 til 25 variasjoner av temaet. Motivene er også hovedsakelig fra gresk kultur med heroiske motiver (Perseus), bilder tatt fra Iliaden, Odysseen og mytologiske motiver. Blant de uendelige mengder funn er to av verkene spesielt fascinerende: gli Sposi (. 1. århundre f. Kr.) og bronsestatuen kalt Ombra della sera, som beviser at en moderne kunst som Modigliani ikke har skapt noe nytt. Det er verdt å merke seg at øverste etasje er nyoppusset og veldig severdig: virkelig en moderne presentasjonsform.

Verdt å se er definitivt byens festning, la Rocca, som sannsynligvis er en av Italias fineste renessansepalass. Den første borgen ble bygget på midten av 1300-tallet (den utgjør nå delen Rocca Vecchia i øst) og den andre (Rocca Nuova mot vest) lot florentinerene oppfører etter å ha herjet byen i 1472. Så det er i utgangspunktet snakk om to borger, som er knyttet sammen av lange kronete murer, som gir festningen sin merkelige langstrakte utseende. Dessverre kan du ikke se nærmere på herlighetene, ettersom det nå blir brukt som topp sikkerhetsfengsel. Det krever særskilt tillatelse fra Justisdepartementet for å gå inn (eller en alvorlig forbrytelse ...).

Helt opp til middelaldermurene i vest ligger San Francesco, som selv stammer fra 1200-tallet, har dramatisk endret seg over årene. Det ville være helt meningsløst hvis det ikke var for det lite kapellet, Capella della Croce di Giorno, som ligger rett opp til høyre for hovedalteret. Kapellet er dekorert med en imponerende frescosyklus fra 1410, som skildrer apokryfe legenden om det Hellige Kors.

La oss heller ikke glemme muligheten for å gå til Pinacoteca e Museo Civico i Via dei Sarti (åpen 9-19) hvor vi finner en fin liten samling av malerier (og annen kunst), særlig fra perioden 1300-1600.

Et glimt av etruskertiden kan du får ved å gå ned katedralen til Porta all'Arco, en av de gamle etruskiske byportene fra den tiden da byen var tre ganger så stor som i middelalderen. Du kan også ta en titt på de store utgravningene av ruinene etter et romersk teater og tilstøtende bad med mosaikkgulv.

Spise og drikke i Volterra
Du har mange muligheter til å spise og drikke godt i Volterra. Et par av de anbefalte stedene er:

- Bar dei Poeti, Via Matteotti 57, tel. 0588 80,522. Her er det god atmosfære og et utmerket utvalg av våte varer. Den ungdommelig atmosfære hindrer ikke mange av byens eldre menn å henge der mens damene selvfølgelig holde seg til hjemmet og kirken. I baren kan du spise en av de mest upretensiøse pannini, hvis sulten er større, kan du gå til naboen, Osteria dei Poeti, der maten er deilig og prisen er ganske rimelig.

- Porcellino, Vicolo delle Prigioni, tel. 0588 86,392. En god og enkel restaurant hvor du både kan nyte lokale retter og spise noe så utoscansk som en pizza. Det er bord både inne og ute.

- Ombra della Sera, Via Gramsci 70, Tel. 0588 86,663. En av byens beste restauranter, hvor den godt tilberedte maten kan kombineres med de store toskanske vinene eller bare en beskjeden flaske husets.

 
search map