Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Historie: Byens historie henger nøye sammen med den for området Chiantigiana. Første gang man hører om hovedsetet, er i år 790, og den var opprindelig kalt Tabernulae som kommer fra ordene taberne -de gamle tavernaene-. Tavernaer, fordi de reisende stoppet her for å samle hvile, samt å bytte hest under deres vei mot Val d'Elsa, hvor Via Francigene krysset.

I det 12 århundre kommer byen under innflytelse fra Firenze, men da den ikke hadde noen strategiske funksjoner, fikk den aldri noen bymur -kanskje også på grunn av at man mente det holdt meg beskyttelse fra borgene ved San Casciano, Barberino, San Donato in Poggio og Tignano. For disse byene var Tavernelle et viktig handelssentrum når det skulle byttes varer.

Med sin posisjon mellom Siena og Firenze -hvor den alltid har suget kulturell og historisk inspirasjon- ligger byen den dag idag velbevart og flott.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Trekking og gastronomiske utflukter: Området ved Tavarnelle kan deles inn i ruter, hvor hver rute skiller seg fra den forrige med sine farger, dalforløp og serie med bakker den går over. Her kan man oppleve landbruket med deres villaer, gamle slott, små byer og klostre, kirker og kapeller omgitt av ubeskrivelig natur som utfolder seg mellom cypresser, vinmarker og olivenlunder. Tavarnelle -sammen med øvrige 7 kommuner i Chianti -er endel av turismeprosjektet som har sammensatt, er 64 ruter som henvender seg til ivrige syklister, gående og ridende. De er også igang med å utvikle lignende ruter for vin- og gastronomiinteresserte.

Les mer om Tavarnelle Val di Pesa

Landbruket: Den store tegningen som mennesket har malt på jorden i form av kultiverte marker, produserer korn som sammen med regionens kulturhistorie gjør Chianti så berømt på verdenskartet. Blant de viktigste produkter som kommer opp av jorden i Chianti er vin og olje.
Vinen er primært Chianti, og kalles Chianti Classico og Chianti dei Colli Fiorentini. Chianti vinen er et vellykket produkt som kommer fra ekteskapet mellom druer av forskjellige farger og lukt, og som i midten av 1800-tallet ble definert av baronen Bettino Ricasoli som en kombinasjon av druene sangiovese, canaiolo, trebbiano og malvasia.
Oljen har i Tavarnelle en spesiell plass, og det skyldes den verdifulle produksjonen, og dels fordi det i området finnes mange virksomheter som videreformidler oljen til resten av verden.

Byfester og markedsdager: Hele sommeren avholdes det diverse arrangementer i Tavarnelle, som henvender seg til store og små. Her er alt fra utstilling av landbruksmaskiner og andre maskiner, astronomiske observasjoner, gastronomiske kvelder, kunstutstillinger, konserter og andre folkelige innslag.
Turistsesongen avsluttes i november og desember med en festlig begivenhet som kalles Chianti d'Autunno -Chainti om høsten- og som blir gjennomført i de åtte kommunene som inngår under Chianti. Her kan man dra på oppdagelse i mange smaksopplevelser og lukter som stammer fra det flotte Toscana.
Og søndag etter 13 desember, kommer Lucia til Tavarnelles sentrum.
Her er marked hver torsdag morgen og formiddag på Piazza Matteotti, og i den nærliggende byen San Donato in Poggio hver fredag morgen og formiddag på Piazza del Pozzo Nuovo.

Sjul teksten
 
 
search map