Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Selv om Toscana gjennom de siste tiårene har blitt et av Italias mest besøkte reisemål, og selv om man til tider kan få inntrykk av at alt er tilpasset etter turisters behov, så finnes det deler av regionen som ikke er berørt av denne utviklingen. Et sånt unntak finnes i Stia, som ligger i den flotte Casentinodalen.

Den lille byens gater bærer heller ikke preg av turismen, men du kan likevel - eller kanskje nettopp derfor - finne mange gode steder å drikke kaffe eller å få et godt måltid. Vi anbefaler den lokale potetretten Tortello. Besøk den lille kirken i hovedgaten, hvis fasade er i gjennomført barokkstil, men innendørs åpenbarer en ren skattekiste av steinhuggerkunst fra 1100-tallet seg på kirkens søyler.

Dersom du vil besøke Toscanas mer kjente byer ligger Arezzo ca. 48 km unna, og Firenze ca. 53 km herfra.

Kart over Stia

Kartet nedenfor kan du bruke til å få et raskt overblikk over den lille byen. På kartsiden kan du også se en oversikt over de nærmeste flyplassene.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Håndplukkede feriehus og hoteller i Stia

I In-Italia Reisers utvalg på hundrevis av feriehus finner du tallrike uberørte perler som Stia. Som i resten av Italia har vi her håndplukket de beste hotellene, bed & breakfasts, ferieleiligheter og andre feriehus som vi vet vil kunne danne rammene for en minneverdig ferie. Vil du heller bo i din egen villa på ferien din så finner du også et stort utvalg av private villaer i Toscana i søkemotoren.

Det eneste du behøver å gjøre for å se vårt fulle utvalg av ledige feriehus i Stia og nærområdet er å angi dine feiedatoer i søkemotoren her øverst på siden. Du kan eventuelt samtidig finne en passende flyforbindelse ved å velge "Fly & opphold". Synes du det er vanskelig å finne det perfekte feriehuset i Stia er du hjertelig velkommen til å kontakte oss. Vi har lang erfaring med reiser til Toscana og hjelper gjerne med å arrangere din ferie. 

>> Se de mest etterspurte hotellene og feriehusene i Toscana her

Flyplasser og lokal transport

I sommersesongen er det som regel mulig å finne gode flyforbindelser til Firenze Flyplass, som ligger under en times kjøring fra Stia. Flyplassen betjenes av flere flyselskaper og det er gode transportforbindelser videre til resten av Toscana herfra. Men det er også flere flyplasser innenfor rimelig kjøreavstand fra Stia dersom du mot formodning ikke skulle finne en passende forbindelse til Firenze. Sjekk selv det aktuelle utvalget ved hjelp av søkemotoren her på siden. 

Om du kommer deg til Arezzo er det mulig å komme seg fra Firenze til Stia. Men toget kjører en betydelig omvei og det er derfor raskest å kjøre fra flyplassen til feriehuset ditt i en leiebil. Benytter du bilutleie i ferien vil det dessuten gi deg flere muligheter for å utforske regionens mange severdigheter - særlig de som ligger et lite stykke fra hovedveiene.

Les mer om Stia

Utflukter

Stia er et godt utgangspunkt for en dagstur til Firenze, en av Toscanas mest kjente middelalderbyer. Her er det severdigheter og kulturelle opplevelser nok til å fylle flere dager, men du bør også sette av god tid til å utforske områdets mindre kjente byer. I byer som Poppi og Ortignano Raggiolo er det ikke like mange store severdigheter, men til gjengjeld får du gode muligheter til å oppleve urørt landsbysjarm.

Vil du få mest mulig ut av utfluktene dine kan det være en fordel å dra på en guidet tur. Våre lokale samarbeidspartnere har et bredt utvalg av utflukter med sertifiserte guider i Toscana, som du kan bestille plass på hjemmefra.

Sjul teksten
 
 
search map