Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Ikke bare er byen praktfull i betydningen av sin middelalderske karakter, men det samme gjelder byens omgivelser. Kjører du hit fra andre deler av Toscana, kjører du gjennom noen av Toscanas mest naturskjønne områder med myke, bølgende åssider, vingårder, oliventrær, grønne skoger og små landsbyer spredt omkring, hvor farger og lukter fra en annen tidsalder fortsatt eksisterer.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Velkommen til Middelalderen

Sienas storhetstid var på 1200- og 1300-tallet fram til byen ble beseiret av Firenze. Siden den gang har de gamle bymurene knapt forandret seg, og det er et krav at nye bygninger må bygges i samme stil for ikke å ødelegge byens historiske profil. Middelalderkunst fra Siena (malerier, skulpturer, arkitektur, etc.) er unik og av stor historisk betydning. Noen av de berømte kunstnerne som levde og virket i Siena er Duccio, Simone Martini, Ambrogio og Pietro Lorenzetti.

Il Palio - det verdenskjente hesteløpet

I Siena arrangeres også det berømte Palio to ganger om sommeren på Piazza del Campo. Hele byen deltar med lidenskap i den historiske begivenheten. Også mange turister og personligheter fra hele verden kommer for å se hestenes ville løp i hovedgaten. Deretter er det vin og fest for alle. Det er virkelig en folkefest når alle samler seg rundt banen der jockeyene rir på hestene. I Siena sier man at det er Palio hele året. Å forstå den store betydningen det har for Sienas befolkning, krever tid.

Les mer om Siena

Utflukter i nærheten av Siena

Siena er omgitt av fantastiske middelalderbyer som Montepulciano og Pienza med deres renessansekunstverk. Rapolano med de romerske bad, San Gimignano hvor man beundrer datidens mest fantastiske arkitektonske løsninger (byen kunne overleve flere måneder under beleiring). Monteriggioni, imponerende og fasinerende på en fjelltopp, omkranset av oliventrær og dens bygninger som er uberørt av århundredets gang og Colle Val d'Elsa, Bagno Vignoni, San Quirico d'Orcia etc. Her oppdager du nye severdigheter og opplevelser for hver bakketopp du kjører forbi.

Sjul teksten
 
 
search map