Kun opphold
+Fly & opphold
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Rosano sull"Arno er en bitteliten by som ligger ca. 25 km øst for Firenze og like ved den litt større byen Pontassieve, hvor den nærmeste togstasjonen ligger med gode forbindelser til Firenze og den andre veien opp mot Arnodalen (Valdarno).

I Rosano ligger et gammelt kloster, Monastero de Santa Maria de Rosano, og i den nærliggende romanske kirken finnes et krusifiks fra 1100-tallet. Det finnes også et par restauranter og innkjøpsmuligheter. Du bør helt klart besøke Pontassieves sentrum på den andre siden av elven Arno, med ruinene av borgen Castello di San Michele fra 1300-tallet, byens rådhus og den monumentale Medicibroen over Sieveelven - en sideelv til Arno som har sitt utspring akkurat her.

Kart over Rosano i Toscana 

Via kartet under kan du komme videre til kartsiden hvor du lett får et overblikk over attraksjoner og severdigheter i området rundt Rosano. Zoom inn og ut på kartet og se feriehusene våre som du også kan finne ved å klikke på fanen "Feriehus" ovenfor.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Feriehus ved Rosano

Hos In-Italia får du alltid kompetent rådgiving om ferien din i Italia. Vi har vært på markedet siden 1999 og våre kunnskap kommer deg til gode når du skal planlegge en vellykket reise til Toscana og Rosano. I området ned mot elven Arno finnes en rekke klassiske, toskanske Agriturismi, en spesiell type feriesteder som lever opp til krav om dyrking av råvarer, og hvor turister har mulighet for å delta i arbeidet. Hvis du foretrekker et hotell eller ferieleilighet er Firenze byen hvor tilbudet er størst og best.

Transport

Firenze flyplass er den nærmeste porten til Rosano området. Herfra er det bare ca. 30 km til byen, men gjør deg selv en tjeneste og kjør "den lange veien" langs mototveien rundt byen. Den er ca. 10 km lenger, men ofte raskere. Fra Firenzes sentralstasjon, Santa Maria Novella, kjører det hurtigtog med forbindelse til både Milano og Roma i løpet av få timer og det er også regionale fellesforbindelser i alle retninger, for eksempel til Pontassieve med lett tilgang til Rosana.

Les mer om Rosano sull"Arno

Restauranter og shopping

Det finne en liten bar som også selger enkelte nødvendigheter i nærheten av klosteret og broen over elven Arno. Men ellers foregår spising og innkjøp over i Pontassieve som har både store supermarkeder og en del restauranter, primært i området rundt stasjonen og Via Garibaldi. Det er nesten unødvendig å nevne, men hvis du vil skalere opp litt både på butikknivået, maten og prisene skal du ta turen inn til regionshovudstaden Firenze, som har et overdådig utvalg av både det ene og det andre.

Attraksjoner og severdigheter

En tur til Firenze er naturligvis et must. Vi anbefaler deg å lese vår side om ferie i Firenze her.

For en liten dagstur som ikke skal gå til Firenze, kan vi anbefaler et besøk i Fiesole. Denne lille byen ligger fint med utsikt over storbyen, men er likevel deilig tilbaketrukket. Fiesole har en autentisitet som verdsettes av mange og inntil videre er byen noenlunde skjermet for turister i hopetall. Hvis du liker golf ta en tur til Italias første golfklubb, Ugolino, som ble bygget i 1889 - 28 år etter området var blitt innlemmet i det italienske kongeriket. 

Klikk på punktet "utflukter" nedenfor og få mer inspirasjon.

Hjemmeside om Pontassieve og Rosana finner du her.

Sjul teksten
 
 
search map