Feriehus og hoteller i Roccatederighi

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Den lille middelalderbyen, med det klingende navnet Roccatederighi, ligger et stykke oppe i fjellene, tett på naturparken La Pietra, og har med hell unngått å bli overrent av masseturismen.Byen er fantastisk idyllisk, og det er ikke nødvendig med mange kulisser for å gjøre illusjonen komplett når det en gang i året arrangeres middelalderfestival her. Det er en ganske liten by, men du vil se at den er usedvanlig velforsynt med innkjøpsmuligheter, barer og spisesteder (her finner du hele fire restauranter) på grunn av byens sentrale betydning for området.

Her lever ca. 1000 toskanere i en gammel by hvis utvidelsesmuligheter er begrensede, og der de omkringliggende murene vitner om en annen tid da naboer var fiender og enhver by måtte klare seg selv. Murene ble oppført i det 11. århundret og har stått siden, sammen med en liten håndfull kirker som ble bygget i samme periode, og som fortsatt imponerer.

Her er det bratte og smale gater, praktiske småvinduer og en vidunderlig atmosfære av Middelalder og et bedagelig tempo.

Kart over Roccatederighi i Toscana

Ved å klikke på kartet nedenfor kan du se et større kart med mulighet for å zoome inn og ut, finne overnattingssteder i nærheten, få oversikt over severdigheter og finne nærmeste flyplass.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Feriehus ved Roccatederighi

Fjellene og bakkene rundt Roccatederighi er bl.a. populære blant agriturismoer; en spesiell form for bondegårdsferie som kun finnes i Italia. Det er en autentisk form for ferie, der man følger italienernes eksempel og til daglig befinner seg meget tett på produksjonen av råvarene til den maten man spiser. De lokale rettene tilberedes hovedsakelig av råvarer som er produsert i området.

Transport

Roccatederighi ligger, som du sikkert har skjønt, et stykke utenfor allfarvei. Nærmeste større flyplass er Firenze (ca. 125 km), men det er også mulig å fly til f.eks. Pisa (ca. 150 km) eller Roma (200-225 km). Når du kommer fra Firenze kjører du mot Siena, og forlater motorveien ved avkjørselen Colla Val d"Elsa Sud, før du fortsetter den siste timen langs landeveier opp i det toskanske høylandet. En vakker, men også svært kronglete tur. Sørfra er turen en smule mindre fjellrik hvis du følger veien opp langs kysten til Grosseto.

Den avsidesliggende plasseringen understrekes av at det ellers temmelig godt utbygde, italienske jernbanenettet aldri har nådd opp hit. Det er ca. én times kjøring inn til hovedbyen Grosseto, som har direkte togforbindelser til alle de større byene i Midt- og Nord-Italia.

Les mer om Roccatederighi

Restauranter og shopping

Det er ikke mange butikker i Roccatederighi, men det er gode muligheter for å få et godt måltid i en av de små restaurantene i byen. Her er finner du en god håndfull spisesteder, samt et par barer og en liten dagligvarehandel der du kan få tak i det mest nødvendige. Se i området rundt Via Roma - også ned langs de små sidegatene. Det er flere mindre spisesteder rundt omkring i de små fjellbyene, men ellers er nærmeste litt større by Braccagni, der du plutselig er tilbake i sivilisasjonen med motorvei, jernbanestasjon og innkjøpsmuligheter. Det største utvalget finner du i Grosseto.

Utflukter og severdigheter

Et must-see i området rundt Roccatederighi er San Galgano med det enorme og imponerende klosteret, som bærer en sørgelig historie, men som i dag står som en utrolig severdighet det er verdt å få med seg. Timer du besøket riktig er det mulig å komme her på operafestival.

Ta også minst én dag i Siena, der man på mange måter fortsatt lever av Middelalderens storhet som var med på å bygge denne byen. Og er du, som så mange andre besøkende i området, interessert i god vin kan vi anbefale en tur til vindistriktet Chianti.

Sjul teksten
 
 
search map