Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Med sin fantastiske plassering 242 m.o.h. mellom åser, skog og elver tilbyr Riparbella de besøkende gode muligheter for spaserturer i en urørt natur. Byen er ikke stor, og har ca 1300 innbyggere, men her er mange, meget gode, restauranter, kafeer og handlemuligheter.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Historiske sentrum

Byens utvikling har medført at Riparbella , motsatt av nabobyene, har fått en langstrakt form, mens andre byer av denne størrelsen og beliggenhet, typisk har en sirkulær avgrensing.

Det historiske sentrum er oppstått rundt middelalderslottet fra år 1000. I byen finner man flotte og eldgamle beboelseseiendommer , hvor hvor man også kan se bebyggelser fra 1500-tallet, som blant annet Markisen Carlotti som er på Piazza del Comune. Andre interessante bygninger, er; Palazzo Comunale, Chiesa S. Giovanni Evangelista kirken og kirkegården med verker fra arkitekten Bellincioni.

Les mer om Riparbella

På tur:


Riparbella ligger flott i det toscanske landskapet, og her er det overkommelig avstand til flere av de severdige byene, OG man kan komme til havet relativt raskt. Avstander er; 14 km til havet, 11 km til Cecina, 37 km til Volterra og overkommelig avstand til både Pisa, Firenze og Siena.

Naturen rundt Riparbella

Dyrelivet er rikt rundt Riparbella, og dyrene man ofte kan se er villsvin, rådyr, dådyr som ble satt ut i Italia rundt Romertiden, hulepinnsvin, som er beskyttet, rev, grevling, hare, samt røde europeiske ekorn. Som opplysning til onitologene kan vi nevne at området også har ugler: slørugler, nattugle og musvåker, men også mindre fugler som spette, duer og nøtteskrike. Sist kan vi opplyse at det for kort tid siden er blitt observert ulv på disse kanter.

Naturen er perget av bredbladet skog og typisk middelhavsvegetasjon; myrte, jordbærtrær, laurbær, lyng og italiensk viburnum. Man kan også betrakte forskjellige orkidéer rundt på fastlandet. Byen er dessuten innrammet av vinmarker, olivenlunder og landbruksmarker. Foran byen er det fri utsikt til det åpne havet med øyene Elba og Capraia i horisonten. En utsikt som kan nytes fra stiene rundt byen, fra hesteryggen eller på mountainbiken. Området er velegnet til utflukter, da det er lange strekninger med utmerket stisystemer med rasteplasser som innbyr til picnic. Det er også mulig å bestille guidet gåtur i området. Azienda Faunistice Il Giardino tilbyr guidet besøk til f.eks villsvinets verden (så får man litt mer forståelse av hva man spiser på restaurantene...).

Kultur og turisme

Her er noen aktiviteter som bør gjøre Riparbella kjent ute i verden og innenfor Italias grenser:
- Agrifiera (første søndag og mandag i august): Landbruksmessen startet hovedsakelig med kveg, mens den idag utstiller hester. Det er fremdeles mulighet for å se en eldgammel oksekjerre som ble benyttet i det gamle landbrukssamfunnet.
- Serate nel Parco (fra juli til september): Kvelder i parken, med klassisk og folkelige konserter, opptreden og gastronomiske arrangementer. Her benyttes lokale produsenter og deres produkter.

Sjul teksten
 
 
search map