Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Ettertraktet av turister


Byen har alle de egenskapene som har gjort Toscana ettertraktet av turister. Ikke bare landskapet, men også de mange verdifulle historiske minner og monumenter gjør byen svært attraktivt som oppholdssted eller som utfluktsmål.

I tillegg til å oppleve kunst og historie kan de reisende som kommer hit, kommer hjem med oljer av førsteklasses kvalitet og gode viner i bagasjen sin. Du bør definitivt besøke den vakre landsbyen Pieve di Cascia, som inneholder det berømte Trittico di San Giovenale, et trefløyet maleri på poppeltre, utført av Masaccio. Kirken ble bygget før år 1000 på ordre fra markgrevinne Matilde av Toscana. Det har blitt bevart i stor grad og er intakt den dag i dag og representerer et perfekt eksempel på romansk arkitektur. Klokketårnet, som ligger til høyre for fasaden, menes tidligere å ha fungert som et vakttårn i Lombardiske herredømme i det 6. århundre. Kirken består av tre skip, som ender i en halvrund apsis. Masaccios berømte maleri kan sees i det venstre skipet. Den ble funnet i dårlig forfatning i 1961 i kirken San Giovenale. Arbeidet viser Madonna med Jesusbarnet og fire helgener og ble utført i 1422. Det er en av de viktigste verkene fra den tidlige renessansen og det blir av eksperter betraktet som et vendepunkt i den vestlige malerkunst, hvor Masaccio klarer å gjengi tradisjonelle figurer med nye uttrykksformer.

Vi anbefaler et besøk i kirken San Clemente med sine mesterlige skulpturer fra 1400-tallet. Her inne kan du nemlig se englene Mino da Fiesole og et relieff som fremstiller Madonna med Jesusbarnet, av Antonio Rossellino. Begge kunstnerne kom fra Fiesole og elever av den store Donatello.

I landsbykirken Pieve di Pitiana, som ligger i landlige omgivelser blant oliventrær og vingårder, er malerier av Ghirlandaio skolen. Et annet mesterverk er kirkens tabernakel utført på 1300-tallet. Kirken ligger der den gamle Via Cassia passerte, den ble bygget før år 1000. Ved kirken har du også muligheten til å beundre klokketårnet og den vakre Villa Guicciardini. Andre eksemplariske kunstverk funnet i landsbykirkene som ligger i Caselli, Cancelli, Fronzano og Arfoli.

Et annen fremtredende monument er klosteret Abbazzia di Vallombrosa, som er ved enden av den bratte gaten som går mellom trærne fra byen. Det kan betraktes som et museum for hellig kunst med sin utsmykkede kirke med mange altere. Før du kommer til klosteret ser man et stort basseng, opprinnelig brukt t il ørretoppdrett og deretter til isproduksjon. Når du har gått forbi gitterporten, som stammer fra 1773, kan du se profilen av den edruelige fasaden utført av Gherardo Silvani på 1600-tallet. Kirken ble fullstendig ombygd på 1600-tallet, men man benyttet den eksisterende middelalderstrukturen; kryssplan med ét enkelt skip, tverrskipet og halvrund apsis som kuppelen hviler på. Det nåværende utseende er preget av en dekorasjon i barokkstil. Ved siden av kirken hever det solide klokketårnet fra 1200-tallet seg. Når komplekset ble restaurert på midten av 1400-tallet, bestilte den daværende abbeden det monumentale kjøkkenet, spisesalen og tårnet.

Hvis du fortsatt har tid igjen, kan den benyttes til å besøke de store villaer og gårder, som er så vakre og harmoniske at du sjelden kan se forskjellen mellom dem og de nærliggende middelalderslotter og broer.

Videre gjør Reggellos avstand til Firenze og Arezzo det til et ideellt oppholdssted for de som ønsker å besøke Toscanas mesterverker og monumenter.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia
 
 
search map