Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Radda in Chianti er en bitteliten by med med et meget typisk toskansk middelalderlig byplan (avlang elliptisk), og ligger på en bakketopp mellom dalene Pesa og Arbia, 533 meter over havet. Byen er svært billedskjønn så det er helt naturlig at det kommer mange turister hit som vil beundre byen, nyte de vakre utsiktene over vinmarkene og de mange gode tilbudene til smaksløkene byen byr på.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

I hjertet av Chianti

Byen tilhørte i lang tid grevene Guidi, som i 1203 måtte gi den til Firenzes kommune. Den ble fra 1415 hovedstaden for Lega del Chianti, en administrativ og politisk sammenslåing av Chiantis tre viktigste kommuner; Radda in Chianti, Gaiole in Chainti og Castellina in Chianti. De benyttet allerede da en sort hane (Il Gallo Nero) som symbol, og nå kan du se hanen på den vinene som er fra Chianti Classico - altså det opprinnelige og sentrale Chianti.

Les mer om Radda in Chianti

Om byen i dag

Radda in Chianti har idag ca 1.700 innbyggere og kan by på en liten park med lekeplass og en fontene, samt en gågate gjennom det historiske sentrum. Der finner du småbutikker, spisesteder og en turistinformasjon. I utkanten av byen ligger et mindre supermarked der du kan handle inn dagligvarer.

Sjul teksten
 
 
search map