Feriehus og hoteller i Puntone di Scarlino

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Puntone di Scarlino er en liten badeby med en lystbåthavn, som har oppstått i forbindelse med den mye eldre og historisk fascinerende middelalderbyen Scarlino litt lengre inne i landet. Byen og havnen ligger ved kanalen Canale Allaciantes utmunning i Tyrrenhavet, ca. 5 km sør for den litt større stasjonsbyen Follonica

Sør og øst for Puntone di Scarlino reiser landskapet seg i en knute av høydedrag som strekker seg helt ut i havet, og danner den sørlige grensen til Follonica-bukten; Golfo di Follonica. Til gjengjeld er landskapet nord for byen helt flatt og preget av marker, samt en del industri. Lystbåthavnen har mange flere båtplasser enn det er husstander i Puntone di Scarlino, og det kommer av at seile-forholdene her er veldig gode på grunn av rolige strøm- og vindforhold, samt en god vanndybde. 

Og det Puntone di Scarlino mangler i eldre og arkitektoniske perler, oppveies av kystens mange gode sandstrender, spisesteder og livlige atmosfære om sommeren. 

Kart over Puntone di Scarlino i Toscana

Få oversikt over Puntone di Scarlino og området rundt, og se hva vi kan tilby av overnattinger, samt hvor du finner attraksjoner og severdigheter som er verdt å besøke. Klikk på kartet for å zoome inn og ut, og se avstander til flyplasser og byer i Norge. 

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Feriehus i Puntone di Scarlino

Langs Toscanas vakre kyst finner du en rekke badebyer med vakre sandstrender som tiltrekker seg turister og fastboende på varme sommerdager. Byene langs kysten er derfor merkbart fokuserte på turistnæringen. Her er man vant til internasjonale gjester, og våre reisende føler seg alltid velkommen i området. 

Med In-Italia kan du enkelt bestille overnatting i eller ved Puntone di Scarliano. Vi hjelper deg, enten du vil ha et enkelt hotellrom, en ferieleilighet til hele familien eller kanskje en hel villa. Bruk søkemotoren her på siden til å finne det perfekte feriehuset for deg, eller klikk på knappen "Ferieboliger" ovenfor og få presentert de nærmeste alternativene. 

Transport

Fra flyplassen i Pisa kommer du frem til Puntone di Scarlino på ca. én time og et kvarter ved normal trafikk. Det er en reise på rundt 120 km ned langs kysten, en reise som foregår på motorvei hele veien med unntak av de siste 10 km fra avkjørselen Follonia Nord. Det er også mulig å lande i enten Firenze (150 km) eller Roma (200-230 km). Uansett hvilke av disse du velger å fly til anbefaler vi at du leier en bil og kjører selv til Puntone di Scarlino. Det er både billig og lett, og du behøver ikke en stor og dyr bil i Italia - det er lettere å komme seg rundt i en FIAT Punto.

Fra nabobyen kan du ta toget direkte til så fjerne byer som Pisa, Firenze og Roma - ja, til og med til Torino. La eventuelt bilen stå og ta toget opp langs kysten hvis du ønsker å oppleve italienerne tett på. For det meste kan du faktisk stole på rutetidene, og komforten er også i orden selv om det ikke går fremover i lyntogstempo. Men turen til Pisa kan unnagjøres på rundt en time og et kvarter, akkurat som med bilen. Roma kan nås på under to timer. 

Les mer om Puntone di Scarlino

Restauranter og shopping

Puntone di Scarlino har en rekke utmerkede restauranter der en del kun har åpent om sommeren når det er full aktivitet i lystbåthavnen. De fleste ligger i området rundt marinaen, og ellers er det mulig å dra til den populære landsbyen Scarlino oppe i bakkene, eller til nabobyen Follonica, der du også kan gjøre større innkjøp.

Attraksjoner og severdigheter

Har du barn med deg på ferie kan dere med fordel besøke badelandet Acqua Village i Follonica. Det ligger kun 5 km unna og kan være en deilig avveksling fra stranden eller bilturene. Ellers er kysten den største attraksjonen i området, og hvis du heller føler for å beundre middelalderbyer enn middelaldrende menn i tange, ligger det en håndfull meget interessamte byer innenfor ganske kort avstand. Benytte knappen "Utflukter" øverst på siden for å lese mer. 

Sjul teksten
 
 
search map