Pisas flyplass

Pisas flyplass i Toscana kalles også for
 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Pisas flyplass - offisielt kalt Galileo Galilei International Airport (flyplasskode PSA) - ligger rett sør for Pisa. Flyplassen ligger faktisk så tett på byen at det er mulig å gå inn til sentrum. Hvis du har mye bagasje å drasse på er det nok lurest å ta tog eller taxi de få minuttene det tar å kjøre inn til sentralbanestasjonen. 

Flyplassens beliggenhet er ikke bare ideell hvis du vil oppleve det skjeve tårnet og Pisas mange andre sevedigheter. Den gir deg også et perfekt utgangspunkt for å utforske resten av Toscana. 

På mine mange reiser til Toscana har jeg ofte selv benyttet flyplassen i Pisa og har samlet informasjon og fakta om flyplassen, de forskjellige flyselskapene, flyruter, bilutleie og mye med nedenfor. Pisas flyplass kalles også for "den grønne flyplassen" da de har gjort mye for å skape et grønt miljø i uteområdene. Flyplassen har en ambisjon om å være "grønn" både innen- og utendørs. Om de lykkes gjenstår enda å se.

Flyselskaper

Ryanair, easyJet, Norwegian og SAS er bare noen få av de mange flyselskapene som flyr til flyplassen i Pisa. Fra våren og frem til høsten flyr flere selskaper direkte fra danske flyplasser til Pisa, men du kan også lett finne flyforbindelser hit utenfor høysesongen med en enkelt mellomlanding. Blant flyselskapene som tilbyr gode forbindelser til Pisa fra andre steder i Europa finner du et selskap som heter Air Berlin. Med Air Berlin kan du fly til Pisa daglig med et stopp i Dusseldorf. 


Flyruter

Her kan du lese om noen av de mest benyttede flyrutene til Pisas flyplass fra Oslo, Bergen og Trondheim sine flyplasser. Du kan også fly til Toscana fra andre flyplasser i Norge, men da må du være innstilt på at prisene på flybillettene ofte er ganske høye og at du må ha minst en mellomlanding. 

 

Informasjon om flyruter og priser på flybilletter

Du kan lese mye mer om alle flyrutene til Toscana i oversikten vår med alle flyforbindelsene til Italia.

Her kan du også søke og sammenligne priser på flyforbindelsene som passer best for deg både med og uten mellomlandinger. Et godt tips når du skal kjøpe flybilletter til Pisa eller andre flyplasser i Italia er å søke etter priser på "One way" altså enkeltbilletter, for det kan ofte lønne seg å fly til og fra med forskjellige selskaper. I dag tilbyr både lavprisselskaper og vanlige ruteselskaper one way-billetter og det kan jo også være at du vil leie en bil der nede, og f.eks. fly til Pisa og hjem fra en annen flyplass i denne delen av Italia. Det kunne vært f.eks. Firenze, Bologna eller en av de to flyplassene i Roma. 

Fly fra Oslos flyplasser 

Hvis du reiser fra Oslos flyplass kan du i skrivende stund fly direkte med Norwegian til Pisas flyplass. Norwegian flyr fra Oslo til Pisa fra mars til oktober, gode forbindelser fra Oslo til Pisa med mellomlandinger kan du få med bl.a. SAS og Vueling. 

Fly fra Bergens flyplass

Skal du reise fra Bergens flyplass kan du i skrivende stund fly til Pisa med British Airways, men da med en mellomlanding i London. Du kan også fly med SAS og Norwegian, da også med mellomlandinger i enten Oslo, København eller Roma. 

Fly fra Trondheims flyplass

Du kan fly til Pisa fra Trondheim med Norwegian, og da kun med et stopp i Oslo først. Hvis du flyr med SAS må du gjerne ha to stopp, først i København, deretter i Roma. 

Flyselskaber Pisa lufthavnFoto: Det er mange flyselskaper som flyr til Pisas "grønne" flyplass. Ryanair er et av de dominerende flyselskapene på flyplassen som har mange daglige avganger til land i Europa, deriblant Danmark. 

Flyavganger og ankomster

Hvis du skal fly til eller fra Pisas flyplass kan du se de aktuelle ankomst- og avreisetidene her, samt eventuelt se om flyet er i rute eller forsinket. Klikk på linken kalt "Se aktuelle flyavganger og ankomster" nedenfor:

>> Se aktuelle flyavganger og ankomster

Lokal transport

Etter planen skal det fra slutten av 2015 av ha blitt opprettet en forbindelse fra Pisas flyplass inn til sentralbanestasjonen med PisaMover - en ny fullautomatisk lettbane. Frem til da går det shuttlebusser til stasjonen hvert 10. minutt. Turen tar kun 8 minutter. Det går også busser fra flyplassen til andre byer i Toscana som Firenze, Siena, Lucca og Viareggio.

Hvis du får bruk for en taxi finner du dem rett foran ankomsthallens utgang, i tillegg til utenfor sentralbanestasjonen og på Piazza Duomo inne i Pisas sentrum.

Bilutleie

Siden flyplassen ligger rett ved motorveien er det lett å kjøre videre til blant annet Firenze (80 km), Lucca (20 km) og Siena (100 km). Mange reisende foretrekker da også å fortsette fra flyplassen i leiebil og utforske Toscana i sitt eget tempo. Du kan leie alt fra små personbiler til store varebiler. Bilutleieselskapene holder til i et område kun 500 meter fra terminalbygget. Du kan ta en gratis shuttlebuss dit; holdeplassen er rett utenfor ankomsthallen. Hvis du trenger å strekke på beina etter flyturen tar turen bort dit kun 5 minutter til fots.

Bilutleieselskaper på flyplassen i Pisa

På Pisas flyplass finner du et stort utvalg av bilutleieselskaper, både mindre, lokale firmaer og store, internasjonale merker, deriblant de mange nye lavprisselskapene. Du kan blant annet leie bil i Pisa hos Avis, Hertz, Europcar, Interrent, Budget, Goldcar, SIXT, Firefly, Keddy by Eruopecar, Locauto rent a car og mange flere. Vi i In-Italia leier selv biler mange ganger i året når vi reiser rundt i bl.a. Toscana for å besøke våre mange hoteller og ferieboliger. Som oftest leier vi bilene våre hos Maggiore Bilutleie som i dag eies av Avis. 

Biludlejning i Pisa lufthavnFoto: Den nye bilutleiehallen på flyplassen i Pisa der alle bilutleieselskapene er samlet, med unntak av dem som tilbyr bilutleie "off airport".

Kjør-selv-ferie i leiebil

Å utforske Toscana på en kjør-selv-ferie er et opplagt valg, og med leiebil er det enkelt og fleksibelt. Mange velger også å hente leiebilen deres på en flyplass og f.eks. fly hjem fra en annen flyplass og levere bilen der. Noen bilutleieselskaper tar gebyr for dette, mens andre har valgt å ikke gjøre det. Husk derfor at når du bestiller bilutleie på flyplassen i Pisa (eller alle andre flyplasser i Italia for den saks skyld) er det viktig å lese godt gjennom leiebetingelsene og f.eks. undersøke om prisen på leiebilen er inkludert ubegrenset kilometer og forsikringer. 

Hvis du skal leie bil på flyplassen i Pisa kan du få mer informasjon og sammenligne priser fra alle bilutleieselskapene her:

>> Bilutleie i Pisa 

Fasiliteter på flyplassen

Som den viktigste flyplassen i Toscana som benyttes av millioner av reisende hvert år har Pisas flyplass alle fasiliteter som behøves. Du kan shoppe i et fint utvalg av butikker, stilne sulten på forskjellige restauranter og slappe av i lounge-områder.

I tillegg har flyplassen minibanker, postkontor og et vekselsbyrå - blant mye annet. 

Oversigtskort med faciliteter Pisa lufthavn

Foto: Kart over fasilitetene på Pisas flyplass (klikk på kartet for å se det i større versjon)

Kontakt og informasjon

Her har jeg samlet informasjon med linker til andre hjemmesider om Pisas grønne flyplass. 

Adresse og kontakt

Toscana Aeroporti S.p.A.
56121 Pisa, Toscana, Italia
Telefon: 0039 (0) 50 849 216
E-mail: sat@pisa-airport.com

Flyplasskode PSA

Her finner du mer informasjon om Pisas flyplass og ferien din i Toscana

Informasjonen ovenfor om Pisas flyplass i Toscana er skrevet som en veiledning og vi tar forbehold for feil og endringer. Informasjonen, inkludert bilder og kart, er hentet fra flyplassens offisielle hjemmeside som du finner her.

Du er naturligvis også alltid hjertelig velkommen til å kontakte oss for mer informasjon om reisen din til Toscana, samt få tips og råd til valg av det rette hotellet og den perfekte ferieboligen for deg i Pisa. 

Se beliggenheten på kartet

Her kan du se et kart over Pisa og omegn. Det viser hvor Pisas flyplass ligger, og du kan se hoteller og severdigheter. Klikk på de to pilene for å åpne kartet i stor størrelse. 

 

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia
 
search map