Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Ortignano Reggiolo ligger i en lukket, liten dal der svært få reisende kommer på besøk. Antallet har vokst litt siden byen ble nevnt i guideboken Borghi più belli d'Italia (altså Italias vakreste landsbyer), men det er ikke noe som har skapt drastiske endringer i de knapt 900 innbyggernes hverdag.

Slow food...

Byens restaurant er godt anerkjent i området, og det gjelder både maten og stemningen. De tradisjonelle råvarene presenteres i nye kombinasjoner i et romantisk og stemningsfullt miljø. Så lenge finværet tillater det dekkes det opp på bordene utenfor også. Menyen skiftes ut hver måned for å garantere at årstidens beste råvarer blir tatt i bruk. Til tross for at vi befinner oss i fjellet serverer det unge paret som styrer stedet også fiskeretter.

... slow life...

Det er ikke mange gater du kan kjøre bil inne i byen. Til gjengjeld kan du spasere opp og ned de smale gatene der du sikkert finner flere hjørner der det er verdt å stoppe og beundre gammelt håndverk som i våre dager betraktes som ren kunst. Den lette brisen, sangen fra småfuglene og lokale innbyggere som roper på sine barn eller ektefeller er nok det du hører mest av i byen. Vi fant selv flere vakre detaljer i stein og treverk langs gatene som var verdt å fotografere ved de gamle steinhusene enn ved byens tre kirker - som nok ikke er Toscanas mest imponerende arkitektoniske verk.

... slow ferie

Som gjest i byens albergo diffuso får du adgang til et bassengområde som ligger ca. 800 meter fra sentrum og ferieleilighetene. Du kan også kjøre langs asfaltert vei fra byen til bassengområdet hvis du ønsker det, da blir ruten litt lenger (1,2 km). Ved bassenget er det også en kiosk der du kan få kjøpt en iskald øl eller brus - og barna kan få en is. De minste får god plass til å boltre seg på her, enten de vil springe på gresset eller klatre i trærne. Byen har også et lite museum der det stilles ut verktøy, bilder og film og hvordan skogens kastanjer samles, bearbeides og brukes i matlagingen. Du kan dra på flere utflukter i den nærliggende Casentinodalen eller i sentral-Toscana uten for lange kjøreturer - eller du kan bli værende i denne grønne oasen der tiden går langsommere, folk lever litt langsommere... og kanskje litt lenger.

Den beste årstiden å feriere i Ortignano Raggiolo på

Hvis du og familien din reiser i skoleferien er du kanskje bekymret for varmen. Dere bor ca. 500 m.o.h. i et grønt og kjølig område, så det er sjelden at det blir for varmt om natten, og den frodige naturen er perfekt til å holde barne i aktivitet og gå en tur når solen står på sitt høyeste. Til tross for at bassenget stenger om høsten er nok dette det beste tidspunktet å besøke byen for matglade feriegjester. Denne årstiden stiller nemlig med mange gode råvarer fra skogen, som kastanjer og sopp som kan serveres på utallige vis. Om våren er det utrolig grønt her, fuglene synger for harde livet og blomstrene dekker dalen. Matmessig går det mye i bær, asparges og lette osteretter kombinert med de første grønnsakene fra hagen. Om vinteren er det ofte snø her oppe, noe som absolutt har sin sjarm når du spaserer ute med hansker på eller sitter foran peisen med god utsikt fra vinduet. Derfor avhenger tidspunktet du reiser hit av dine behov og interesser, men uansett når du velger å besøke Ortignano Raggiolo får du en unik opplevelse av den mest autentiske delen av Italia her.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia
 
 
search map