Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Montespertoli ligger i fjellsidene ca 25 km sydvest for Firenze. Nærmeste togstasjon finnes i Castelfiorentino. Både Pisas og Firenzes flyplasser ligger ideelt i forhold til byen. I byen kan man glede seg over de mange kirker fra perioden mellom 1200- og 1500-tallet eller en av de tre små borger som ligger i byen og nærliggende område.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

En historisk fjelltopp

Den befestede landsbyen Borgo Lucardo har beholdt portene fra middelalderen og den opprindelige bystrukturen. Den eksisterte allerede i det 8 århundrede, men det kan ikke sies eksakt når den oppsto. Etter slaget ved Montaperti mellom Firenze og Siena i 1260 erobret de seiersrike ghibellinerne den guelfiske Lucardo og ødelagde alt. I borgen kan man bl.a besøke kirkene San Martino og San Giusto, den siste ble bygget i 1093 og restaureret i 1764.

Les mer om Montespertoli

Borgen Castello di Poppiano, tilhører adelsfamilien Guicciardini, og ble bygget på 1300-tallet. Den kom under beleiring da Maramaldos tropper angrep Firenze i 1529-30. Etter å ha blitt skadet av et jordskjelv, ble den og dens tårn restaurert på 1800-tallet. Idag kan man kjøre hit for å kjøpe diverse produkter fra området, som f.eks olivenolje, pålegg, ost og andre delikatesser.

På venstre side av veien til Firenze ligger Castello Montegufoni. Etter å ha blitt ødelagt av familien Ormanni i 1135, ble den gjennoppbyget av Gugliarello Acciaroli fra Brescia. Her fødtes den store kjøpmann og politikker Niccolo Acciaioli, en av Giovanni Boccaccios verste fiender og sponsor bak det prektige klosteret La Certosa, som man ser høyt hevet i landskapet ved Firenze. I 1369 bygget man et tårn, som minner om Palazzo Vecchio i Firenze. Den nåværende innredning stammer fra 1600-tallet, da man skapte en flott hage med kunstige grotter og bizzarde fontener. I dag brukes stedet som konferansesenter og til bryllupsfester.

Sjul teksten
 
 
search map