Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

" .. for slik muren rundt Monteriggioni er kronet med en rekke høye tårn som stod langs randen av dypet, synlige med hode, hals og overkropp, de samme mektige kjemper som Jupiter fremdeles holder i sjakk med tordenbrak fra himmelen."

Slik skildrer Dante i sin Guddommelige Komedie (Helvetet, XXXI, 40-45) en gruppe titaner som sitter rundt en brønn. Han henviser på denne måten til noe som var kjent og beundret over hele Toscana: borgen Monteriggione. I 1213 lot Siena kommune denne spesielle borgen bli oppført for å forsvare seg mot Firenze, som ofte invaderte Sienas territorium, på restene av en Longobardisk bebyggelse fra 700-tallet. Seks år senere var den imponerende borgen ferdigbygd - 570 meter lang og med en to meter tykk bymur. Rundt på muren stod de 15 tårnene,15 meter høye, og det var blant annet her Dante fikk inspirasjon.

Gjennom århundrene var borgen et trygt hjemsted for krigsherrer fra Siena når kampene avløste hverandre i stridene mot Firenze. Men borgen fikk sin største prøvelse i 1554, da florentinere og spanjolene angrep for å beleire Siena og destruere Siena-republikkens uavhengighet, overgav kommandanten Monteriggioni uten kamp.

Vakre steinhus som skaper en autentisk atmosfære

Nesten alle husene er datert flere hundre år tilbake i tid, og det er ikke uten grunn at det hvert år i juli, blir arrangert en middelalderfestival her i byen med dans, sang, ridderspill, musikk og mye mer. Byen er liten og det tar ikke mer enn et minutt eller to å gå fra den sørlige til den nordlige porten, men her er allikevel et par kaféer, to gode restauranter, en liten dagligvarehandel og en vinbutikk. Monteriggioni er en bilfri sone, og bilen parkerer du enten på den store parkeringsplassen som ligger noen hundre meter fra bymuren (gratis) eller på den lille parkeringsplassen like nedenfor muren (mot betaling).

Du er omgitt av flere severdigheter

Rundt den lille byen brer et frodig og grønt landskap seg ut med marker der vinranker og olivenlunder møtes. Hvis du kjører i ca. en halvtime (24 km) sørover kommer du til fantastiske Siena, og hvis velger å kjøre vestover i ca. 50 minutter (39 km) kan du nyte Volterras panoramautsikter. Men du behøver ikke å kjøre så langt, for rundt deg har du flere severdigheter du ikke bør gå glipp av, som San Gimignano, Greve in Chianti og det herlige Chianti-distriktet - bare for å nevne noe.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia
 
 
search map