Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Bo midt mellom Pisa og Firenze

Nord for Arno-elva, i Valdinievole, ligger Montecatini mindre enn 50 km fra både Firenzes og Pisas flyplasser. Denne sentrale beliggenheten gjør at byen er et opplagt utgangspunkt for en ferie i vakre Toscana. I nord har du de mange fjellene som utgjør de profesjonelle syklistenes paradis, og i sør har du mange spennende middelalderbyer og vinmarker så langt du kan se.

En hyggelig by som er delt opp i to

Hvis du kommer med bil er det lett å komme seg rundt til alle avkroker av det naturskjønne området, men foretrekker du offentlig transport er det heller ikke noe problem da det ligger en togstasjon i byen med gode forbindelser til både Firenze og Pisa. Selve byen er delt i to. Den gamle middelalderbyen med de hyggelige restaurantene kalt Montecatini Alto ligger oppe på fjellet, og dit kommer du deg med den over 100 år gamle kabelbanen Funicolare". Så har du den "nyere" byen som lokker med kurbadene i det flate området sør for fjellene.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Kurbad i naturskjønne omgivelser

Byens innbyggere elsker deres by med dens mange herskapshus og grønne parker, og på lune sommerkvelder nyter de gjerne en god, italiensk gelato på et av Montecatinis hyggelige torg, eller drar på vindusshopping i byens hovedgate. Montecatini er i høy grad preget av jugendstilen, og mange av de tidligere herskapshusene er i dag omgjort til hoteller. Allerede i 1387 ble man oppmerksomme på de varme kildene under byen, og badeanstaltene blomstret raskt opp, selv om det er spesielt de siste to århundrene de har blitt en viktig inntektskilde for byen. Det er ni kurbad i Montecatini, der du blant annet kan nyte godt av forskjellige naturbehandlinger i et avslappende og frodig miljø, og det er over 50 hektar parker og deilige hager i byen.

Perfekt sted for de aktive

Er du av den aktive sorten tilbyr Montecatini og omegn mange forskjellige former for idrettsanlegg, blant annet en 18-hullers golfbane, hesteveddeløpsbane, stadion, flere olympiske svømmebasseng og atskillige tennisbaner. Og som nevnt er fjellene bak byen et yndet paradis for profesjonelle syklister, så hvis du har lyst til å kjenne på melkesyren og mestringsfølelsen er omgivelsene perfekte.

Les mer om Montecatini Terme

Besøk også...

Byen ligger ideelt til for et opphold i det nordlige Toscana, med mulighet for å besøke Pisa, Lucca, Firenze, Collodi og Vinci, hvor du blant annet kan se Leonardos fødehjem i Anchiano, samt et museum med hans verker i borgen i Vinci. Ikke langt derfra kan du også utforske de imponerende marmorfjellene i Carrara der billedhuggeren Michelangelo fant den kritthvite marmoren til sine berømte skulpturer. Og vi må ikke glemme å nevne operakomponisten Puccinis hjem nær byen Lucca og Pinocchio-parken i samme område.

Opera under stjernehimmelen

Kommer du til byen i slutten av juli og begynnelsen av august kan vi på det varmeste anbefale en tur i operaen i Torre del Lago, som kun ligger en halvtime med bil unna. Her ved innsjøen Massaciuccoli, der Giacomo Puccini bodde mesteparten av sitt liv, arrangeres det hvert år en friluftsfestival. I motsetning til arenaen i Verona er stemningen her preget av italiensk anstand, alle plassene er nummererte, og oppsetningene er som regel klassiske og av høy kvalitet. Sangere som Mario del Monaco, Franco Corelli, José Carreras, Placido Domingo og mange andre har opptrådt her i løpet av årene. I løpet av sommersesongen blir det også satt opp flere mindre operaforestillinger i sentrum av Montecatini.

Sjul teksten
 
 
search map