Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Montalcino er en by med lang og fasinerende historie. Den har vært et symbol for Republikken Siena siden 1555, da den beskyttet de siste stolte frihetskjemperne for Republikkens frihet. Disse hadde ellers blitt tatt av Keiser Karl V's hær.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Vinen som har ført til suksess

Inntil for få år siden var Montalcino en meget fattig og tilbakeholden by. Landbruket ga ikke stort utbytte, og alle forfallende gårder rundt byen kunne kjøpes latterlig billig. Selv da Toscana begynte å bli fasjonabelt på 60- og 70-tallet var interessen for denne delen av regionen begrenset -fordi den lå litt langt unna "Chiantishire"-. På 80-tallet begynte det å bli forandringer samtidig med at vinproduksjonen ble mer og mer kjent. Vinen Brunello di Montalcino, som en håndfull familier har laget de siste 100 år ble verdenskjent, og antall gårder vokste eksplosivt. I 1967 var det kun 12 gårder som produserte vin her, nå er det 141!! På samme måte er antall hektar som blir brukt til å fremstille Brunello eksplodert; fra 65 til 1500!!

Les mer om Montalcino

En av Italias rikeste byer

I disse tider koster en enkel produksjonsmoden hektar vinmarked opp til 4 millioner kr, og en forfallen liten gård kommer lett opp mot 3 - 4 millioner kr. I 1970 kunne man få en hektar for 12 000,-.... Denne raske utviklingen har gjort at Montalcino er en av Italias rikeste byer. Den massive interessen fra utlandet har også hatt innvirkning på de uttallige restauranter og vinforhandlere er skutt opp i byen. Heldigvis har det nåværende bystyret bestemt at dette ikke må ta overhånd, og derfor er det forbudt å åpne flere turistbutikker i byen.

Montalcino ligger på 567 m.o.h, og herfra kan man se hele det omkringliggende området. Den imponerende festningen fra 1300-tallet gir byen karakter, og i den gamle bydelen finnes adskillige vinkjellere, håndverkstedet, små hyggelige caféer, restauranter og butikker som selger spesialiterer fra lokalområdet, som blant annet honning og "ossi di morto" kjeks.

Det kan dessuten nevnes at det er gode bussforbindelser til og fra byen - f.eks til Siena.

Sjul teksten
 
 
search map