Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Skapt for krig, brukt til mosjon

Lucca er på mange måter en usedvanlig by. Du oppdager byens originalitet allerede før du kommer inn i den, for ingen andre italienske byer av denne størrelsen, har fremdeles en intakt forsvarsmur. Og Luccas mur eller voll, om man vil, er virkelig imponerende. Muren rundt om byen stammer fra 1600-tallet, og dens 4,1 km store sirkel brytes kun på få steder av de gamle portene. I dag brukes vollene som rekreasjon - folk går, løper og sykler her i skyggen av de slanke poplene som flankerer grusveien rundt om vollen.

Stilfulle omgivelser og velstående innbyggere

Lucca oser klasse og eleganse, noe du ser når du går en tur på de sentrale handlegatene. De flotteste klesbutikkene ligger her side om side, og befolkningen er også meget velkledd og elegant. Butikkene og kafeene i byen harmonerer med innbyggernes stil, og du må ut av Toscana og til Piemonte for å finne så mange flotte og stemningsfulle kafeer, hvor mange har en historie som stammer fra 1800-tallet. Og når det gjelder spisesteder, har byen mange spennende muligheter, og selv raffinerte restauranter som Giglio og Buca di Sant'Antonio har moderate priser i forhold til byer som Siena og Firenze. Og rykter vil ha det til at det skyldes lucchesernes gjerrighet.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Rusle rundt blant historiske steder

Gå opp til Duomo di San Martino og se hvordan den dominerer med sin imponerende fasade og med attributer fra det 5. århundre til det 13. århundre. Se kirken San Michele in Foro på torget, som i tillegg til å sannsynligvis ha Toscanas mest imponerende romerske fasade, har det høyeste klokketårnet. Innvendig kan du se et vakkert krusifiks og en altertavle av Filippino Lippi.

Vest for San Michele finner du San Paolino, en dyster barokkirke, hvis eneste grunn til berømmelse er at den huser restene av Lucca's skytshelgen, og at det var en av de første kirkene hvor Puccini spilte om organist.

Andre steder verdt å se er Piazza dell'Anfiteatro. Det var en gang et romersk amfiteater på dette stedet, og byens torg har fortsatt form som et teater. Noen deler av teaterets vegger kan fortsatt sees i husene som ligger rundt.

Les mer om Lucca

Opplev operaens magi i Lucca

Kulturelt sett er Lucca verdt flere besøk. Man kommer aldri til å glemme at Giacomo Puccini ble født, oppvokst og tok sine første musikalske skritt her i byen. Plakater og postkort med reproduksjon av operaplakater finnes overalt, og i mesterens barndomshjem finnes et lite museum om hans liv og verk. Dersom du er heldig, kan du oppleve en av hans operaer i byens prektige operahus, Teatro del Giglio, som gjennom tidene har huset mange av de største operasangerne, og atmosfæren er unik. Billettprisen er relativt lav, og oppsetningene er som regel gode, men beklageligvis er det ikke mange av dem i løpet av året.

Puccini under åpen himmel

Kommer du på sommeren bør du få med deg en kveld på Puccini-festivalen ved Massaciuccolisjøen, som ligger 18 km fra Lucca. Her ved sjøen bodde Puccini mesteparten av sitt liv, og få uker før han døde i 1924, skrev han til sin venn Giovacchino Forzano, og fortalte at han kunne tenke seg å se en av sine operaer oppført langs Massaciuccolisjøens bredder. Dette oppnådde han aldri selv, men bare seks år etter hans død, ble La Bohème oppført for første gang, foran Puccinis villa.

Idag er det en årlig tradisjon, og mellom slutten av juli og andre halvdel av august er det ca 15 forestillinger. Det er som oftest fire forskjellige operaer, primært Puccini, men pussig nok kan verk av Mascagni, Leoncavallo eller Bizet også finne veien hit. Billettene koster fra 200,- kr. og oppover, og alle plassene er nummererte. Her kommer de lokale i sitt flotteste tøy, og hvor man i Verona ofte kan ha følelsen av å være på fotballkamp, så er stemningen her mer lik standarden til en normal italiensk operaforestilling.

Ikke bare opera

Lucca byr også på mange andre musikkopplevelser. Om sommeren er det sommerfestival Lucca Summer Festival, hvor byens torg er arena for konserter med store internasjonale navn. Det startet i 1998 med Bob Dylan og siden da har det vært imponerende navn som Oasis, Ray Charles, Thirty Seconds to Mars, Eric Clapton, Gossip, Elton John, Sigur Ros, Simply Red, Liza Minelli, The Killers, Burt Baccherach osv.

Velg din ferieovernatting i Lucca

Bruk søkemotoren over til å velge blant våre håndplukkede overnattingsmuligheter, som inkluderer hoteller, leiligheter midt blant sjarmerende vinmarker, og B & B i Lucca og omegn. Eller kontakt våre erfarne reiseeksperter med over 15 års erfaring med reiser i Italia, for råd. Send en epost ved å bruke kontakt-linken på toppen av siden, eller bruk chat-boksen til venstre på siden. Du kan også ringe oss på nummeret du ser til høyre på siden. Vi ser fram til å hjelpe deg å få det meste ut av ferien din i Lucca.

Sjul teksten
 
 
search map