Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0

Henter innhold

Mest populære byer og områder

Bilferie i Toscana - Italias kulturelle hjerte

I de fleste steder i verden er kultur "noe ekstra", noe man gjør på fritiden. Men i Toscana er kulturen allestedsnærværende. Regionen byr på en helt unik samling av storslåtte, historiske byer, der Firenze og Siena er de viktigste. Men den er også full av små, sjarmerende fjellandsbyer som har vært bebodde siden etruskernes tid (900 - 400 f.Kr.). Du kommer til å oppleve idylliske landskap, noen av verdenshistoriens viktigste monumenter, samt mat og vin i verdensklasse når du kjører rundt i deilige Toscana.

Kjør-selv-ferie i Toscana gir deg perfekte rammer rundt en ferie med fokus på opplevelser, fornøyelser og avslapping - alt sammen med deg selv som egen reiseleder. Ta en avstikker til en fjellandsby og dypp føttene i et gammeldags steinbasseng som fylles av en naturlig, varm kilde. Eller spis på en tradisjonell, familiedrevet restaurant. Fryd smaksløkene med salt, lokalprodusert prosciutto-skinke, veltilberedt oksekjøtt av høy kvalitet, pappa al pomodoro (tomat og brød i en lekker stuing - en toscansk spesialitet) og et glass smakfull Chianti.

In-Italia kan hjelpe deg med å skreddersy din kjør-selv-ferie i Toscana så den tilfredstiller alle dine ønsker og behov.

En kjør-selv-ferie i Toscana må ha plass til pauser

I stort sett alle byer og landsbyer i Toscana finner du nok å gjøre og se på. Det er mange skjulte skatter i de mindre kjente landsbyene, og du blir aldri helt ferdig med å utforske denne kulturrike italienske regionen. Det er heller ikke et problem å finne et hotell eller et annet sted å bo som passer perfekt til deg og din familie.

Villaer til leie, store landhus som har blitt transformert til moderne hoteller, hyggelige Bed & Breakfasts langs de billedskjønne rutene, familievennlige campingplasser med alt av fasiliteter, og stemningsfulle boutique-hoteller i byene - i Toscana ligger de gode mulighetene som perler på en snor. Finn et sted der du kan hvile hodet etter dagens mange inntrykk, og kanskje tilbringe et par dager der mens du tar en nærmere titt på omgivelsene.

Nord-Toscana tilbyr et hav av opplevelser

På vei gjennom det nordlige Toscana bør du naturligvis stikke innom de historiske byene Lucca, Firenze og Pisa.

Når du kjører i området rundt Lucca kan vi anbefale å utforske de mektige Apuanske Alpene. Ta gjerne turen forbi den mindre kjente fjellandsbyen Barga, en av Toscanas mange skjulte skatter, og beundre de fantastiske panoramautsiktene over fjellene. Veien fra Lucca til Pisa lengre sør er full av uforglemmelige landskap og spennende steder du kan besøke.

Pisa er selvfølgelig et "must" for de fleste som besøker Toscana. Byen er mest kjent for sitt skjeve klokketårn fra 1100-tallet som heller til en side da fundamentet under bygningen var for svakt. Men Pisa har, som de fleste byer i Toscana, mer å friste med enn sitt kjennetegn. I tillegg til å oppleve Piazza del Miracoli, Pisas vakre historiske sentrum, kan du få sett mange interessante monumenter i byen.

Hopp i bilen og kjør et lite stykke utenfor Pisa, der du kan avlegge Calci-klosteret og basilikaen San Piero a Grado en visitt. I dette området er det også mange naturlige, varme kilder.

Siena - en av Toscanas vakreste byer

Siena er Toscanas nest-største by og en av Firenzes største rivaler når det gjelder kultur, arkitektur og historie. Byen er behagelig og stemningsfull, og absolutt verdt å tilbringe et par dager i på kjør-selv-ferien din. La deg imponere av Sienas mange spennende palasser, som Spannocchi på den overveldende vakre plassen Piazza Salimbeni. Spannocchi-palasset var Sienas første renessansepalass og ble bygget i 1473.

Fasaden på Sienas domkirke er også et syn du bør få med deg. Her ligger også restene av en kirke som aldri ble ferdiggjort etter Svartedauden i 1348, som reduserte Sienas befolkning fra 100 000 til 30 000. Hadde kirken blitt ferdigbygget hadde den vært Italias største katedral. Skulpturer av Michelangelo pryder kirkens ytre, og innenfor kan du se utsøkte freskoer av Pinturicchio og kunstverk av Donatello.

Slapp av i Bagni di Petriolo

Etter stoppet i Siena er det bare å starte bilen igjen, for knappe 20 minutter unna finner du nok en herlig, toscansk opplevelse. På hovedveien fra Siena til Grosseto ligger nemlig Bagni di Petriolo; naturlige, varme kilder som romerne og senere Medici-familien brukte hyppig. Det er skiltet mot badene langs veien, og det er bare å følge den pittoreske Farma-elva for å finne dem.

De varme kildene renner nedover i en serie små kulper som ender i et stort basseng der folk lindrer sine ømme skuldre ved å sitte under vannfallet. Det er rundt 43 grader i vannet, noe som gjør et besøk i Bagni di Petriolo perfekt på en kjølig dag. Hvis du heller vil kjøles ned kan du ta en svømmetur i Farma-elva.

De lokale samler mudder fra elvebankene som de tørker og pulveriserer. Når det blandes med vannet fra kildene blir det til et slags mineralpudder som kurbadene selger for en formue - men i Petriolo er det gratis. Kildevannet sies å kunne kurere alt fra forkjølelser til gikt, og å gjøre huden din mykere. Det er hvert fall verdt et forsøk, og avslappende er det uansett.

Toscana har mange varme kilder, og man kan fort gjøre en varm dukkert midt i det toscanske landskapet til en vane. De mest berømte er Saturnia-kildene i det ville Maremma-området, ca. en times kjøring sørover fra Siena.

Bilferie sør i Toscana - en oversett attraksjon

Mange som ferierer i Toscana glemmer å fordype seg i alt den sørlige delen av regionen har å by på. Men det er det ingen grunn til, for det er et herlig område med mange severdigheter.

Besøk for eksempel de fascinerende Cittá del Tufa som består av tre forskjellige og bebodde landsbyer: Pitigliano, Sovana og Sorano. Disse tre landsbyene former en trekant rundt et dramatisk landskap, der bygningene siden etruskernes tid har blitt bygget av den porøse, vulkanske bergarten tufa.

Pitigliano er den største av de tre landsbyene, og du må ha en stødig hånd på rattet når du kjører inn her da byen er omgitt av dype kløfter på tre sider. Disse har fungert som naturlig beskyttelse mot fiender opp gjennom tidene, og beskyttelsen ble komplett med et fort mot øst. I disse pittoreske omgivelsene kan du ta fantastiske bilder, eller bare nyte synet av de særpregede bygningene og den unike panoramautsikten.

Bruk en uke eller flere på å utforske Toscana med bil og få en ferie du sent kommer til å glemme.

>>> Se også vår side med informasjon om ferieboliger og ferieleiligheter i Toscana.
>>> Les våre tips til en god bilferie i Italia.

 
search map