Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Vin og romanse

For mange er det et romantisk og magiskt preg rundt Greve in Chianti. Denne lille byen har nok noe av sitt rykte for at den ligger midt i Chianti Classico og er en av hovedstedene i denne regionens vinproduksjon.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Greve minner ikke om så mange andre små toscanske byer, for den har verken festning, bygninger fra middelalderen eller en beliggenhet på en ås. Tvertimot ligger Greve nede i en dal, og bybildet preges av en stor uregelmessig formet plass med en hyggelige overdekket søyleganger (hvor det befinner seg restauranter, kaféer og diverse butikker som er ment på turister) rundt hele veien.

Midt på plassen står en imponerende statue av Giovanni da Verrazzano, en adelsmann fra et nærliggende gods, som er skrevet inn i historiebøkene (ihvertfall i de italienske) ved å oppdage New York's havn på 1500-tallet.

Les mer om Greve in Chianti

På plassen ligger det mange små kaféer, en av Toscanas beste vinbutikker og slakter, som er et tempel når det gjelder kjøtt. Antica Macelleria Falornis produkter selges verden over, og i tillegg til fantastisk kjøtt, så produseres det også pølser, skinke og et stort utvalg av charcuterivarer av ypperste kvalitet.

Sånn har det vært siden 1800-tallet, og som er nyere innput på markedet finnes nå også vin og ost.

Når vi snakker om 'markedet', så holdes det ukentlige av disse her i byen lørdag formiddag.

Sjul teksten
 
 
search map