Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Massiv interesse

Det ville vært en grov overdrivelse å hevde at noen deler av Toscana er "ukjent" eller er fri for turisme. Regionen har de siste årene opplevd en massiv interesse fra reisende og i dag finnes det utallige ferieboliger, utsalg av typiske produkter og lokale turistinformasjoner på ethvert hjørne av Toscana.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Dette betyr da ikke at turismen er jevn fordelt så det kan være langt mellom de ekte bøndene i midten av Chianti og man skal være heldig om man ikke spiser med flere andre turister på restaurant i Siena. Men det finnes også steder hvor det autentiske er mer tilstede og hvor det er vesentlig lengre mellom de besøkende. Garfagnana er et sånt området.

Les mer om Garfagnana

Lucca

Vi befinner oss over Lucca og hvis vi skal være presise, så heter det Valle del Serchio og Garfagnana, der det første betegner det lange første stykke floddalen opp til ”hovedstaden” Castelnuovo Garfagnana. Så lenge du kjører ned i dalen, kan det virke litt kjedelig for adgnangen til vannet og og den flate veien har gjennom tiden gjort at en del industri har blitt anlagt her. Men så snart man beveger seg opp skråningene og inn gjennom de små dalene som løper ut til begge sider, forandres inntrykket radikalt og man oppdager et frodig avvekslende landskap med majestetiske fjellvegger, pittoreske landsbyer og all storheten i form av slott, kirker og byer

Genuine produkter

Lenger ned i Toscana hvor man kan fremheve vinen og om man snakker om de lokale produktene, så preges Garfagnana av (økologiske) speltmarker, olvienolje, utallige spennende oster og mye mye mer. Man spiser godt og vaiert i Garfagnana, og selvom det produseres lite vin akkurat her, må man ikke beskylde de lokale for å være avholds, nærmere tvert i mot.

Derfor er det bra at området har så mange alternativer for å kvitte seg med kaloriene på. Spesielt gåturene i Garfagnana er i særklasse og det er ingen andre steder i Toscana hvor det finnes så velmerkede stier som her: Her er det rikholdige tilbud som terrengsykling, ridning, rafting, klatring og stort sett andre typer friluftsaktiviteter. . Og når man tenker på at alt dette foregår i et naturlig miljø som ofte etterlater Alpene noe tilbake i skjønnhet, forstår man at det er lett å forbrenne i Garfagnana.

Gjestfrihet

Prikken over i'en er den hjertevarme og imøtekommenheten man møter overalt. Lengre nede i Toscana kan man få inntrykket av at de lokale er litt lei turistene og at "maskinen" kjører litt for bra, så betraktes enhver kunde som en gjest i Garfagnana som på mange måter har forblitt den gamle uspolerte Toscana.

Sjul teksten
 
 
search map