Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Foiano della Chiana er en av Toscanas utallige ukjente, men fasinerende små byer. Her er både bygninger fra middelalderen og renessansen (og diverse etterfølgende perioder). Byen har et fint historiske sentrum, og her finnes noen få spisesteder og kafeer. Innbyggerne hevder at deres karneval er verdens eldste, men det er vist bare innbyggerne der er overbevist om riktigheten av dette.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Byens røtter har historiske dimensjoner, og i 1337 byen ble underlagt republikken Firenze, som sørget for å forsterke byens åttekantede forsvarsmurer, som var bygget i rød murstein med mange høye tårn. Etter Italias samling var Foiano blant de første byene som valgte et byråd med folkelige flertall. Og det var verken første eller siste gang at innbyggerne i Foiano della Chiana valgte å gå sine egne veier - også under det fascistiske diktaturet var der folk som motarbeidet, og kjempet for det de satte pris på.

Severdigheter i byen: Blant byens kirker som er verdt et besøk, kan det her blant annet nevnes kirken Ss. Trinità fra 1400-tallet. Kirken er verdt å se for sitt rene renessansearkitektur og kirken er en "ekte juvel" på grunn av sin sobre mystikk. I kirken S. Eufemia fra slutten av 1600-tallet, må vi rette oppmerksomheten mot det forseggjorte og kunstneriske kassettetaket. Palassene Palazzo Comunale (fra det 14. århundre) og Palazzo Granducale (fra det 16. århundre - bygget som jaktslottet til Ferdinand II av Medici) er også absolutt verdt å se.

Byfester og andre arrangementer:
- Karnevalet i Foiano omtales som sagt i byen som værende det eldste i verden, dokumentert tilbake til 1539. Men faktisk har karnevalet i Fano, syd for Pesaro, i regionen Marche, røtter helt tilbake til 1347, så derfor mottar dette karnevalet gullmedaljen. Men karnevalet i Foiano er allikevel absolutt en attraksjon, og et fargerikt arrangement. En litt morsom detalj ved dette karnevalet er at de har en tilbakevendende gammel tradisjon om å testamentere. Dette betyr at en av byens borgere leser opp de gode og de mindre gode ting som har skjedd i året som nettopp er passert, og deretter holdes en begravelse for vinteren som er på hell. For ytterligere informasjon, se her: http://www.carnevaledifoiano.it
- I 1873 ble filharmonien P. Mascagni etablert. I dag er de 52 musikerne som hvert år framfører klassiske konserter i løpet av konsertuken i juni - Settimana Musicale.
- I tillegg arrangeres det markedsdag hvor de lokale produsentene selger deres produkter og kunsthåndverk. Dette er en tradisjon som har vært kjent i byen siden middelalderen. Den gang arrangerte man markedsdager med jevne mellomrom: Fiera del Fiore e dell'artigianato artistico - blir avholdt på tredje lørdag og søndag i april og er en av de største messene om våren i provinsen. Denne messe er spesielt egnet for de som har grønne fingre, og for dem som har pasjon for finere kokekunst.
- Gresskarfesten eller Festa della Zucca startet på initiativ av en lokal kjøpmann i 2002, og arrangeres siste søndag i oktober. Og selvfølgelig involverer denne festen konkurranser blant produsentene, for eksempel hvem som har den tyngste gresskar: Pesa La Zucca! Foiano tiltrekker seg mange pasjonerte produsenter, og enda flere tilskuere. Det er som man sikkert kan forestille seg et oransje arrangement!

Forslag til turer: Da byen ligger nær motorveiavkjørselen Valdichiana (4 km) og bare 28 km fra Arezzo, 54 km fra Siena og 56 km fra Perugia, er dette et opplagt utgangspunkt for "oppdagelsesreisende". Vi kan også anbefale følgende utflukstmål: Trasminersjøen, Castiglion Fiorentino, San Quirico d'Orcia, ostebyen Pienza og vinbyene Montepulciano, Montalcino og Cortona etc.

Les mer om Foiano della Chiana

Sjul teksten
 
 
search map