Feriehus og hoteller i Fiesole

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Turen til Firenze er ikke komplett før man har vært på en utflukt opp til den lille maleriske landsbyen, Fiesole, som ligger ca 7 kilometer nordøst for Firenze.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Man kan godt ta turen fra Firenze til Fiesole på gå-bein, og i så tilfelle vil vi anbefale at man velger den gamle landeveien, som går parallelt med den moderne, da den gamle er vesentlig mer sjarmerende enn den nye. Men det er en relativt tøff tur, så hvis man ikke føler trang til å forbrenne kalorier etter all den gode mat og vin, kan vi foreslå at man tar bussen ( den går blant annet fra hovedbanegården og fra Piazza San Marco)

Les mer om Fiesole

Når man står oppe i den nydelig lille landsby, med den storslagne utsikt, og kikker ned på den store by, er det vanskelig å forstå at Fiesole en gang var en alvorlig konkurrent til Firenze, og at florentinerne følte seg truet og derfor angrep byen og jevnet den med jorden... Dengang var Fiesole allerede en gammel by , som man tydelig kan se på byens amfiteateret, som nå om dagen benyttes til konserter og teater.
Det har hverken Veronas Arenas eller Kolosseums dimensjoner, men det er likevel plass til 2000 tilskuere, som det ofte er i forbindelse med sommerfestivalen Estate Fiesolana. Det stammer fra første århundre før Kristi fødsel, men det lå visst opprinnelig et etruskisk teater på stedet, og dette folkeslag hadde allerede bodd der i 600 år, da romerne erobret byen.

Det var visst nok historie om byen i denne omgang. Man må ikke glemme å virkelig nyte den avslappende stemning byen er fylt med! Ta en kopp kaffe eller nyt et glass vin, mens du funderer på om det er i denne by du skal bo, når du ønsker å oppleve Firenze.

Sjul teksten
 
 
search map