Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

En liten perle

Selv om Toscana er blitt "allemannseie" og utallige skandinavere har besøkt Firenze, Lucca, Siena og Chianti, så er forholdsvis store deler av regionen ganske ukjente, ikke kun for skandinavere, men generelt for turister - faktisk også for toskanerne.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Absolutt verdt et besøk

Hvem har f.eks hørt om Castiglion Fiorentino? Hvem kan i det hele tatt uttale navnet? Denne lille middelalderbyen sør i Toscana er absolutt verdt et besøk. Mange har besøkt Montalcino, og en del har sett Boccaccios fødeby Certaldo. Dersom man tar det generelle inntrykket av disse byene, men bare med færre turister, får man Castiglion Fiorentino. Selv H.C. Andersen var begeistret for denne byen, og han beskrev den som Italias mest skitne, men også mest maleriske by. Det skal sies at byen er blitt renere med årene, men ikke mindre malerisk.

Les mer om Castiglion Fiorentino

Billedskjønt og rolig

Byen ligger på en bakketopp, og når man på en varm sommerdag "bestiger" byens fort som ligger helt på toppen, så får man inntrykk av at det er et lite fjell. I de sjarmerende, små gatene finner man mange restauranter og kaféer, men ikke så mange at man får mistanke om at de kun er her for turistenes skyld. Her er det kunstnerisk og fredfullt på en uskyldig måte, og det er vanskelig å finne i det mer sentrale Toscana. Når man sitter på kafeen under Vasaris loggia på Piazza del Municipio kan man ikke kreve mer.

Castiglion Fiorentino har også en togstasjon med forbindelse til blant annet Camucia-Cortona (reisetid ca. 10 min.), Arezzo (reisetid ca. 15 min.) og Firenze (reisetid ca. 1½ time).

Sjul teksten
 
 
search map