Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Castellina in Chianti er en stemningsfull by som ligger mellom Firenze og Siena.

Byen ligger midt i det kjente Chianti området, hvor man produserer den berømte rødvinen. Mesteparten av byens sentrum er bygget i slutten av middelalderen, men man kan se enkelte spor tilbake til etruskernes tid. Det er også mulig å se en samling av dette på byens etruskiske museum.

Utover rådhuset, som har beliggenhet i den gamle og mektige borgen Rocca Comunale di Castellina, kan man besøke festningen Palazzo Ugolino-Squarcialupi, eller en av de mange borgene, slottene eller vingårdene i byens umiddelbare nærhet. Man kan også begi seg inn i Chiesa del S.s Salvatore kirken fra 1600-tallet for å kikke nærmere på alle skattene kirken gjemmer. Man kan blant annet beskue en tre-statue fra renessansen av Skt. Barnabus, et toscansk krusifiks fra 1700-tallet og de tre kirkeklokkene som stammer fra 1797.

Foretrekker man å oppleve en by ved bare å spasere litt rundt, kan man i Castellina in Chianti gå igjennom historien under en hvelvet passasje bygget i stein, som stammer fra Middelalderen, Via delle Volte, som går langs den østlige bymuren. Opprinnelig var det et offentlig og åpent rom som ble brukt til hellige og militære formål, men siden er passasjen blitt overdekket av private boliger, for når man ikke lengre hadde bruk for murens beskyttelse som forsvar, begynte beboerne å bygge boliger opp langs muren.

Castellina in Chianti har dessuten en gågate,Via Ferricio, hvor man finner både souvenirbutikker og dagligvarebutikker som grønnsakshandlere, forskjellige restauranter, til og med to restauranter med hver sin michelinstjerne; Ristorante Albergaccio di Castellina og Ristorante al Gallopapa, samt kafeer og vinbarer. Er man vininteressert kan vi nevne at Castello di Fonterutoli er et av de lokale og velrenommerte vinhusene som er verdt å besøke.

Naturen rundt Castellina in Chianti kjennetegnes med vinmarker og utstrakte skogområder med villsvin, fasaner, harer, rev og ekorn. Det beste tidspunktet å se villsvin er om natten, hvor de kan oppleves langs veien eller i nærheten av bebyggelse. Så det er en god idé å ha alt av mat og andre eiendeler man holder av innendørs; vi har hørt om villsvin som spiser motesko.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia
 
 
search map